Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλες ανατροπές στη Super League - Πρωταθλητής από πλέι οφ



Το διοικητικό συμβούλιο της Super League επικύρωσε τη μεγάλη καινοτομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσω πλέι οφ, διαδικασία στην οποία θα λαμβάνουν μέρος οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου, που θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους. 

Προς την κατεύθυνση μείωσης των συλλόγων της κατηγορίας σε 14 (από 16), από την περίοδο 2018-19, η 15η και 16η ομάδα στην κατάταξη της επόμενης περιόδου θα υποβιβαστούν άμεσα στη Football League, ενώ η 13η και 14η θα παίξουν μπαράζ υποβιβασμού ή ανόδου με τον δεύτερο και τον τρίτο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ο πρωταθλητής της οποίας θα προάγεται άμεσα στη Super League.

Να σημειωθεί πάντως πως η πρόταση μείωσης των ομάδων δεν πέρασε με απόλυτη πλειοψηφία, καθώς οι ΠΑΕ ΑΕΛ, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός ψήφισαν κατά, ενώ η ΕΠΟ επέλεξε το «λευκό». Ως προς το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της ανακατανομής εσόδων δεν υπήρξε κάτι νεότερο, παρότι συζητήθηκε και η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας. 

Ακόμη, η διοργανώτρια αρχή θα αιτηθεί από την ΕΠΟ να επανέλθει η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (Α΄ ΕΟΟΔ) στη δικαιοδοσία της Super League, να καταργηθεί το παράβολο επικύρωσης επαγγελματικών συμβολαίων ποδοσφαιριστών, να τροποποιηθεί η αναλογία διανομής των πειθαρχικών προστίμων (από 60%-40%, σε 25%-75%) και να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός οφειλής ΕΠΟ προς ΠΑΕ από το Solidarity της UEFA, με οφειλές της Super League για αμοιβές διαιτησίας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.