Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μέσα στον Μάϊο οι αποζημιώσεις του 2016 - Από μέσα καλοκαιριού θα ξεκινήσουν να πληρώνουν το 2017


Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ στην Πέλλα

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένεται να πληρώσει ο ΕΛΓΑ αποζημιώσεις που θα αφορούν όμως ζημιές του 2016. Οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2017 εκτιμάται από την διοίκηση του Οργανισμού ότι θα ξεκινήσουν να πληρώνονται από τα μέσα καλοκαιριού.
Όπως ανέφερε στο διαδίκτυο (ΑγροΤύπο) ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιος Ζανιάς, «επειδή η προηγούμενη πληρωμή ήταν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε πληρωμή στο τέλος του μήνα (όπως ήταν ο προγραμματισμός) αλλά να μαζέψουμε μεγαλύτερο αριθμό πορισμάτων και να πληρώσουμε το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Θα αφορούν ζημιές που είχαμε μέσα στο 2016.

Για τις ζημιές του 2016 σχεδιάζουμε μέσα στο καλοκαίρι (περίπου στις 30 Ιουνίου) να έχουμε ολοκληρώσει τις αποζημιώσεις. Θα γίνονταν γρηγορότερα οι πληρωμές αλλά είχαμε τα προβλήματα με τους εκτιμητές γεωπόνους.

Για τις ζημιές του 2017 αναμένεται να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις από τα μέσα του καλοκαιριού. Θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές για το 2016.

Αυτή την στιγμή το έκτακτο προσωπικό που έχουμε προσλάβει στον Οργανισμό βρίσκεται έξω στα χωράφια για τις εκτιμήσεις των ζημιών του περασμένου χειμώνα και των ανοιξιάτικων παγετών και χαλαζοπτώσεων. Η πλειοψηφία του μόνιμου προσωπικού μαζεύει τα πορίσματα των περσινών εκτιμήσεων».

Η επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ στην Πέλλα

Σε ότι αφορά τώρα το Ν. Πέλλας, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ στην Πέλλα όπου έκανε αυτοψία στις πληγείσες από τον παγετό περιοχές και χαρακτήρισε «τεράστιες τις ζημιές»   που υπέστησαν οι καλλιέργειες.

«Οι αγρότες ζήτησαν προκαταβολές αποζημιώσεων για να μπορέσουν να ζήσουν οι πληγέντες αγρότες με καθολικά ποσοστά ζημιάς και να καλλιεργήσουν», όπως μας ενημερώνει ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης.

Η επίσκεψη και η αυτοψία του προέδρου του ΕΛΓΑ στον ορεινό όγκο άρχισε την Πέμπτη από Βρυττά και Παναγίτσα και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή σε άλλα 10 αγροκτήματα της Πέλλας. 

Όπως επίσης ενημερώνει σχετικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης, οι πληρωμές που υπολείπονται από παγετό, βροχοπτώσεις και χαλάζι του 2016 θα πληρωθούν στις ημερομηνίες 10 Μαίου, 30 Μαϊου και όλες οι ζημιές θα έχουν αποπληρωθεί τον Ιούνιο. 
Παράλληλα να σημειωθεί ότι άλλοι πέντε μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΛΓΑ θα εγκατασταθούν στην περιοχή Πέλλας – Ημαθίας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε μεγάλη σύσκεψη που έγινε χθες  μεταξύ του ΣΕΑΣ και εκπροσώπων 35 συνεταιρισμών και ΟΠ της Πέλλας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φώτη Κουρεμπέ, συμμετείχαν η διευθύντρια ασφάλισης του ΕΛΓΑ Καλομοίρα Σούλιου και η προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Βέροιας κ. Μαρία Παππά.

Στην συγκέντρωση συμμετείχε και η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Κεντροδυτικής Μακεδονίας δενδρωδών καλλιεργειών. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.