Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 15 λεπτά... από την ερχόμενη Πέμπτη




Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 15 λεπτά... από την ερχόμενη Πέμπτη, όταν και θα παραδοθούν επίσημα οι τρεις νέες σήραγγες των Τεμπών στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Το έργο περιλαμβάνει τη Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6 χλμ. αλλά και τις δύο άλλες (μία στα Τέμπη και μία στον Πλαταμώνα). Οι 3 μεγάλες Σήραγγες αντικαθιστούν το σημερινό επικίνδυνο πέρασμα της Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και των στροφών του Πλαταμώνα.

Το τμήμα κατασκευής περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 25 χιλιομέτρων, ενώ οι σήραγγες έχουν μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η σήραγγα των Τεμπών, η οποία είναι 6 χιλιόμετρα και θεωρείται η μεγαλύτερη των Βαλκανίων.

Η σήραγγα διαθέτει δύο κλάδους, με τον κάθε κλάδο να έχει διάμετρο 14,8 μέτρα, διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας 3,60 εκ και μια ΛΕΑ, με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 10,5 μέτρα. Επίσης διαθέτει 2 κατακόρυφα φρεάτια και μια οριζόντια σήραγγα αερισμού/εκκαπνισμού.

Κάθε κλάδος διαθέτει ανά 300 μέτρα έξοδο διαφυγής/διασυνδετήρια σήραγγα με τον διπλανό κλάδο, ενώ κάθε 900 μέτρα η διασυνδετήρια σήραγγα είναι κατάλληλη για τη διέλευση οχημάτων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.


Τα χαρακτηριστικά της Μεγάλης Σήραγγας Τεμπών 
- Διαθέτει 2 κλάδους, μήκους 6 χιλιομέτρων ο καθένας
- Ο κάθε κλάδος έχει διάμετρο 14,8 μέτρα
- Δύο λωρίδες κυκλοφορίας 3,60 εκατ. και μια ΛΕΑ
- Το συνολικό πλάτος οδοστρώματος είναι 10,5 μέτρα.
- Διαθέτει 2 κατακόρυφα φρεάτια και μια οριζόντια σήραγγα αερισμού
- Κάθε κλάδος διαθέτει ανά 300 μέτρα έξοδο διαφυγή- Κάθε 900 μέτρα η διασυνδετήρια σήραγγα είναι κατάλληλη για τη διέλευση οχημάτων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
- Για την κατασκευή της εργάστηκαν περίπου 400 άτομα
- Οι εργασίες εκσκαφής που ολοκληρώθηκαν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος έχουν συνολικό όγκο πάνω από 1.620.000 κυβικά.
- Για την προσωρινή υποστήριξη χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 80.000 κυβικά σκυροδέματος.
- Για την τελική επένδυση χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 350.000 κυβικά σκυροδέματος (όσο δηλαδή περίπου απαιτείται για την κατασκευή 1.600 μονοκατοικιών). 


Συστήματα τελευταίας τεχνολογίας 
- Κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας
- Σύστημα ανίχνευσης συμβάντος εντός 15”
- Σύστημα ανίχνευσης ύψους, καυσαερίων & ορατότητας
- Σύστημα εξαερισμού & φωτισμού
- Σύστημα πυρανίχνευσης/πυρόσβεσης
- Σύστημα ακουστικής ενημέρωσης & ραδιοεπικοινωνίας
- Σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγκαταστάσεων (SCADA)
- Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης
- Φωτεινή σηματοδότηση και πίνακες πληροφόρησης μεταβλητών μηνυμάτων


Πηγή: Ημερησία


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. 4 ώρες 15 λεπτά και...100 ΕΥΡΑ (βενζινη - διοδια)!!! Μάλλον μόνο οι βο(Υ)λευτές θα μετακινούνται προς τάς Αθήνας...και θα απολαμβάνουν τα έργα "τους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΑ ΛΕΠΤΑ (€) ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ 5-10 ΜΕΤΡΑ ΒΑΛΑΝΕ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΩΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα τα διόδια είναι ακριβά και μαζί μετην βενζίνα στοιχίζει τουλάχιστον 150€ και όχι μόνο 100 όπως λες.
    Όμως όταν πήγαινες σε 8-10 ώρες ήταν καλύτερα? ή ήταν φθηνότερα? (μέσω Χαλκηδόνας, Τεμπών, μέσα από την Λάρισα, Δομοκό, Λαμία, Αγ. κων/νο, Καμμενα βούρλα, Θήβα και δεν θυμάμαι πόσα ακόμα χωριά περνούσαμε.
    και το κυριότερο που έχει ...ανεκτίμητα αξία: οι χιλιάδες νεκροί και ανάπηροι των μετωπικών συγκρούσεων στην Εθνική που δεν θα υπάρχουν τώρα. Κοστολογούνται αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα δεν κοστολογουνται οι ζωές αλλά και αυτοί που χάνονταν άδικα τότε με 120 χλμ/ώρα σήμερα χάνονται σε μεγάλες ευθείες της εθνικής οδού με 300χλμ/ώρα...Αυτό νομίζω πως περισσότερο είναι θέμα οδηγικής παιδείας....

      Διαγραφή
    2. Παιδιά μην λέμε οτι θέλουμε. Ξεχνάμε τα παιδιά στα Τέμπη? Εκεί κανένας δεν έτρεχε. Οι δρόμοι πρέπει να είναι ασφαλείς. Αυτά τα έργα έπρεπε να είχαν γίνει δεκαετίες πριν!

      Διαγραφή
  4. ΜΗΠΩΣ ΜΕ 150 ΕΥΡΩ ΔΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ANTE TΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΙΠΛΟ Ο ΜΠΑΟΚ..ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ... ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΜΑΖΕΥΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.