Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΓΑ: Πιστώθηκε το 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του 2017



Σήμερα, πιστώθηκε στους λογαριασμούς 725.000 οικογενειών δικαιούχων ως προκαταβολή, το 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2017, όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ. Συγκεκριμένα, το σύνολο των πολύτεκνων οικογενειών δικαιούχων ξεπερνά τις 101.000. Εξ αυτών, οι περιπτώσεις των τρίτεκνων είναι 82.000 και των πολύτεκνων 19.000.

Το συνολικό ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), καθώς και αναδρομικά παλαιότερων ετών, ξεπερνά τα 101 εκατομμύρια ευρώ. Τα αναδρομικά παλαιότερων ετών αφορούν περισσότερες από 45.000 οικογένειες δικαιούχων και, συνολικά, ξεπερνούν τα 29 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη χορήγηση του επιδόματος, είναι ακριβώς ίδια με το 2016. Μάλιστα, σε σχέση με πέρυσι, έχει αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων κατά 3% και το συνολικό ποσό που αποδίδεται σε αυτούς κατά 8,5%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ, «η αύξηση αυτή οφείλεται, κυρίως, στη μεγάλη εκκαθάριση που κατάφεραν οι υπηρεσίες μας στις εκκρεμείς περιπτώσεις, για τις οποίες απαιτήθηκε η προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών. Για το λόγο αυτό, η καταβολή των αναδρομικών παρουσιάζει εφέτος αύξηση πλέον του 20%, σε σχέση με το 2016».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.