VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιδότηση ενοικίου για 720.000 νοικοκυριά

Με την επιδότηση ενοικίου για 720.000 νοικοκυριά θα επιδιώξει η κυβέρνηση να ισορροπήσει τις απώλειες που θα επέλθουν στα οικογενειακά εισοδήματα από τη μείωση του. Η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας των αντίμετρων, που θα εξασφαλίσουν τη δημοσιονομική ισορροπία και κρίνει ως ιδιαίτερα σημαντική την παρέμβαση με την επιδότηση ενοικίου που θα ισχύσει από τα 2019, δηλαδή έναν χρόνο πριν από την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου το 2020.

Το βοήθημα θα είναι αυξημένο για τις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ δικαιούχοι θα είναι και οι εργένηδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», με βάση το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, κάθε ζευγάρι χωρίς παιδιά με εισόδημα έως και 14.400 ευρώ θα δικαιούται να λαμβάνει επιδότηση ενοικίου 75 ευρώ τον μήνα.
Επίσης, ζευγάρι με ένα παιδί και με εισόδημα έως 16.800 ευρώ θα παίρνει ως ενίσχυση 87,5 ευρώ μηνιαίως.

Αντιστοίχως, ζευγάρι με δύο παιδιά που δηλώνει εισόδημα έως 19.200 ευρώ θα δικαιούται επιδότηση ύψους 100 ευρώ τον μήνα.

Η πρόβλεψη, όμως, αφορά και τους εργένηδες. Όσοι δηλώνουν εισόδημα έως 9.600 ευρώ ετησίως δικαιούνται να λαμβάνουν ως ενίσχυση για το ενοίκιο του σπιτιού τους 50 ευρώ τον μήνα.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αντίμετρο που θα εφαρμοστεί από το 2019 αντισταθμίζει για τα νοικοκυριά, που έχουν τα συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια απώλειες που θα υποστούν από την εφαρμογή του αφορολόγητου.

Με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα προηγηθεί κατά ένα έτος της μείωσης του αφορολόγητου, επομένως θα υπερκαλύψει τις εισοδηματικές «διαρροές».

Η επιθυμητή ημερομηνία ψήφισης μέτρων και αντίμετρων από την κυβέρνηση είναι η 12η Μαΐου και ως εκ τούτου το νομοθέτημα-πακέτο θα συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής στο διάστημα 7-10 Μαΐου.
Προηγουμένως το νομοσχέδιο θα έχει σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Πηγή: Έθνος


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια:

 1. Πρόταση για τέλος εγγραφής 200 ευρώ ανα εξάμηνο για κάθε φοιτητή! Η συζήτηση για την ανώτατη εκπαίδευση έχει ξεκινήσει με την κατάθεση και του νομοσχεδίου για τις πρυτανικές εκλογές στα ΑΕΙ αμέσως μετά το Πάσχα.

  Λέει σχετικά ο κ. Αχιλ. Γραβάνης (ΠΟΤΑΜΙ):
  «Προτείνω ένα Τέλος Εγγραφής ανα εξάμηνο για κάθε φοιτητή. Έχουμε στη χώρα περίπου 500.000 ενεργούς/"αιώνιους" προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές» λέει ο κ. Γραβάνης στην «Ελευθερία του τύπου». «Ένα Τέλος Εγγραφής (Φοιτητικά Δίδακτρα) ανα εξάμηνο 200 Ευρώ θα παρείχε στα ΑΕΙ 100 εκατομμύρια Ευρώ (συνολικά 200 εκατομμύρια Ευρώ per annum): για την βελτίωση/αναβάθμιση του εξοπλισμού, αυτόνομη χρηματοδότηση της Έρευνας και βραβεία/υποτροφίες για άριστους η άπορους φοιτητές. Το Τέλος Εγγραφής θα "πιέζει" επίσης για έγκαιρη περάτωση των σπουδών. Ακόμη και τους αιώνιους φοιτητές (η την εκκαθάριση τους από τα ΑΕΙ). Το επιπλέον μηνιαίο οικογενειακό βάρος ανα φοιτητή είναι 33 Ευρώ μηνιαίως. Για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει 20.000 φοιτητές (προπτυχιακοί/μεταπτυχιακοί) με συνολική ετήσια επιχορήγηση (τακτικός προϋπολογισμός, δημόσιες επενδύσεις) 4 εκατομμύρια Ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.
  Πηγή: Foititikanea.gr

  ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!"....ΕΤΣΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ -ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ- ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ -ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΝΟΙΚΙΩΝ, ΚΕΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ ΚΛΠ )....ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η "ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ" ΔΕΗ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -πχ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ- ΑΦΟΥ ΤΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΗΣ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ....ΔΩΣΕ ΕΣΥ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ-ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΒΟΛΕΥΤΩΝ!!!), ΠΑΡΕ ΕΣΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΙΣΙΧΤΙΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…