Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται να αρχίσουν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια



Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης, Γερακίνα Μπισμπινά.

Η ίδια, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, γνωστοποίησε ότι το νέο τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης των αναδόχων και υπάρχει ετοιμότητα για την έναρξη των παρεμβάσεων.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση των ψεκασμών, οι οποίες εξαρτώνται από τις κλιματολογικές, κυρίως, συνθήκες. "Συνήθως οι προϋποθέσεις αυτές υπάρχουν στα μέσα με τέλη Απριλίου για τους ψεκασμούς από εδάφους λόγω καιρού και στις αρχές Ιουνίου για τους ψεκασμούς από αέρος, λόγω της στάθμης του νερού στους ορυζώνες" είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπισμπινά, παρουσιάζοντας τον απολογισμό του περσινού προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, το χαρακτήρισε ως επιτυχές. Επισήμανε ότι υπήρξαν περιορισμένα περιστατικά ατόμων που νόσησαν από μεταδοτικές ασθένειες που οφείλονταν στα κουνούπια και αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, ενώ οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας ως πρόσθετο εργαλείο τη διαδικτυακή παρακολούθηση των εργασιών των αναδόχων σε πραγματικό χρόνο.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. μας ψεκαζουν ορηστε η αποδιξι όλη μέσα στα σπιτια μας φτενε οι λαθρο και οι εβρεοι αιμα τιμη Χ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πας και να πάρεις ομπρελά υπάρχουν ειδικές για τους ψεκασμούς,
    και 3 φορές την ημέρα καλό πλύσιμο με μολυβονερο,
    και μην φοβάσαι πολύ άτομα του κύκλου σου έχουν ανοσία στους ψεκασμούς γιατί ο ψεκασμός προσβάλλει τον εγκέφαλο κάτι που ευτυχώς δεν το έχετε...τυχερέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.