Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πληρωμές από Μ. Δευτέρα σε βαμβάκι, σπαράγγια, ροδάκινα, σπόρους σποράς, τεύτλα, υπόλοιπα ενιαίας και ενισχύσεις



Μεγάλη Εβδομάδα και μεγάλη πληρωμή για τους αγρότες, οι οποίοι αναμένεται να δουν από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας (10/4) να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους σημαντικά ποσά, με πρώτο και κύριο τη συνδεδεμένη (ειδική στήριξη) βάμβακος, η οποία πιθανόν να ξεπεράσει τα 170 εκατομμύρια ευρώ. Σε πάνω από 74,9 ευρώ / στρέμμα «κλείδωσε» το ύψος της ενίσχυσης στο βαμβάκι. Επίσης θα καταβληθούν σημαντικά ποσά για: 
συμπύρηνα ροδάκινα, σπαράγγια, σπόρους σποράς, ζαχαρότευτλα και σηροτροφία (δείτε στη συνέχεια περισσότερα). Επιπλέον θα καταβληθούν υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης που αφορούν διορθώσεις από προηγούμενες πληρωμές καθώς και ποσά για μέτρα στήριξης μικρών νησιών Αιγαίου (διαβάστε παρακάτω τα καθεστώτα). 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, οι πρώτες πληρωμές που θα φανούν στους λογαριασμούς των παραγωγών θα είναι η συνδεδεμένη βάμβακος, τα υπόλοιπα ενιαίας και η συνδεδεμένη για τα τεύτλα, ενώ από Τρίτη θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες πληρωμές.
Οι «μεγάλες συνδεδεμένες» και τα ποσά που αναμένεται να καταβληθούν

Στο μέτωπο των συνδεδεμένων ενισχύσεων του 2016 η κυριότερη πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα αφορά το βαμβάκι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου το ύψος της ενίσχυσης «κλείδωσε» στα 74,93 ευρώ / στρέμμα, ενώ το συνολικό ποσό που αναμένεται να καταβληθεί πιθανόν να ξεπεράσει τα 170 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από Μεγάλη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν τη Μεγάλη Τρίτη, έχουν ως εξής:
συμπύρηνα ροδάκινα: έως 3 εκατ. ευρώ
σπαράγγια: έως 1,5 εκατ. ευρώ
σπόροι σποράς έως 3 εκατ. ευρώ
ζαχαρότευτλα: έως 7 εκατ. ευρώ
σηροτροφία: έως 800.0000 ευρώ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.