Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνέντευξη με τον Γραμματέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πέλλας Βαγγέλη Προκοπίδη: «Πρέπει να υπάρξει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων…»


Αν και "η σημερινή κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες των Ελλήνων πολιτών", θεωρεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η προσφυγή στην κάλπη, δεν είναι πανάκια. 

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ) στην Πέλλα, Βαγγέλης Προκοπίδης, εκτιμά ότι στο επικείμενο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. θα αποφασισθεί η φυσιογνωμία, η στρατηγική και οι κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ.)

Σχετικά με τις συνεργασίες ο κ. Προκοπίδης τονίζει ότι όταν επανέλθει η κανονικότητα στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, με ισότιμους όρους και χωρίς διακρίσεις «Στρατηγικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, είναι οι δεξιές πολιτικές», επισημαίνει.

Σε ότι αφορά γενικά την εικόνα των κομμάτων σήμερα, υπογραμμίζει ότι «τα κόμματα θα πρέπει να γίνουν περισσότερο ελκυστικά, κυρίως στους νέους, που δεν πείθονται πλέον με μεγάλα λόγια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Οι νέοι σήμερα, είναι περισσότερο καχύποπτοι και δεν τρώνε την «παραμύθα».

Για τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές της Πέλλας σημειώνει με νόημα ότι «κάνουν  θόρυβο, σηκώνουν πολύ σκόνη, αλλά  μέχρι εκεί».

Τέλος, για τις τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν οι δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Να πάμε ομαλά στο συνέδριο και να συμβάλλουμε  όλοι, στην προγραμματισμένη μετεξέλιξη του κόμματος».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Βαγγέλη Προκοπίδη έχει ως εξής:

Ερώτηση: Κε Προκοπίδη, είναι αναγκαίες οι εκλογές τώρα που φαίνεται ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα υπάρξει οριστική συμφωνία; Πιστεύετε ότι θα δώσουν λύση; 
Απάντηση: Πρωτίστως θα πρέπει να δεχτούμε, ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά κυρίως πολιτικό. Η αξιοπιστία της Κυβέρνησης στο εξωτερικό είναι πολύ χαμηλά, καθώς τις περισσότερες φορές είναι ανακόλουθη μ΄ αυτά που συμφωνεί. Η ρητορική της και η στάση της απέναντι στα όργανα της Ε.Ε. δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας, που δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Η Κυβέρνηση βυθίζεται στα προβλήματά της και η πραγματική οικονομία καταρρέει. Η παρούσα συμφωνία για τη 2η αξιολόγηση, δεν δίνει λύσεις από μόνη της, απλά παρατείνει την εκκρεμότητα, μέχρι να βρεθούμε πάλι στο χείλος του γκρεμού. Υπό τις παρούσες συνθήκες, θεωρώ ότι η προσφυγή στην κάλπη, δεν είναι πανάκια. Θα βοηθήσει στην νέα καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων, στην δημιουργία νέων ευρύτατων συμμαχιών που θα έχουν ως βασικό στόχο την χάραξη μίας Εθνικής στρατηγικής που θα βγάλει την χώρα από την κρίση. 

Ερ.: Μετεκλογικά θα στηρίζατε μία συγκυβέρνηση με βασικό άξονα τη ΝΔ ή πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων;  
Απ.: Στο παρελθόν συνεργασθήκαμε με την Ν.Δ. γιατί το επέβαλαν εθνικοί λόγοι. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα, δυσανάλογο με τις πολικές μας δυνάμεις. Οι επόμενες πολιτικές συνεργασίες θα καθοριστούν από τις πολιτικές εξελίξεις και κυρίως από την κατάσταση που θα βρίσκεται η Πατρίδα μας. Όταν επανέλθει η κανονικότητα στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος, σαφώς και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, με ισότιμους όρους και χωρίς διακρίσεις. Θα τονίσω για άλλη μια φορά, ότι στρατηγικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, είναι οι δεξιές πολιτικές.

Ερ.: Ο Νίκος Φίλης, προ ημερών, εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοίξει διάλογο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη. Τι θα απαντήσει το ΠΑΣΟΚ σε ένα ενδεχόμενο κάλεσμα;
Απ.: Οι όποιες συνεργασίες θα πρέπει να γίνονται στα πλαίσια προγραμματικών συγκλήσεων και όχι ευκαιριακά και με ετερόκλιτα στοιχεία, με μοναδικό κίνητρο τη νομή της εξουσίας. Ο κ. Φίλης μιλάει τώρα για συνεργασία των Δημοκρατικών δυνάμεων, γιατί είναι θύμα αυτών των ευκαιριακών συνεργασιών. Όταν το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν μιλούσε για συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων, ο ΣΥΡΙΖΑ μας λοιδορούσε, γιατί «κάλπαζε» προς την εξουσία. Η θέση μας για τις συνεργασίες μας παραμένει σταθερή.

Ερ.: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως μίλησε για την συνεργασία με τον «ηττημένο» ΣΥΡΙΖΑ…
Απ.: Όταν ο ελληνικός λαός εκφραστεί και αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και αποτυπωθεί ο νέος πολιτικός συσχετισμός δυνάμεων των κομμάτων, σαφώς και θα πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι  να συζητήσουμε  με ειλικρίνεια επί όλων των θεμάτων και των μορφών συνεργασίας. Να αφήσουμε κατά μέρος ότι μας πλήγωσε και να βρούμε τι μας ενώνει. Αυτή η συνεργασία θα πρέπει να αφορά και την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού.

Ερ.: Πιστεύετε ότι η Φώφη Γεννηματά πρέπει να επιδιώξει ενσωμάτωση-συνεργασία με την πολιτική κίνηση των Διαμαντοπούλου-Φλωρίδη-Ραγκούση και Ποτάμι;
Απ.:  Έχουμε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Είμαστε ανοικτοί σε όλες τις συνεργασίες, για να δημιουργήσουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που απαιτεί σήμερα η κοινωνία. Έτσι θα προκύψει ένας πολυκομματικός σχηματισμός, με κοινό πρόγραμμα και θέσεις. Δεν νομίζω ότι οι διαφορές που υπάρχουν είναι τεράστιες και εμποδίζουν την σύμπλευση όλων των πλευρών. 


Ερ.: Όμως η κα Διαμαντοπούλου πρόσφατα δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με την σημερινή του μορφή έχει εξαντλήσει τη δυνατότητά του να επηρεάζει και να προσελκύει τους πολίτες. Πως το σχολιάζετε;
Απ.: Εγώ, θα κάνω ένα βήμα παραπάνω και θα πω, ότι συνολικά το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει με πλήρη ανατροπή. Τα κόμματα θα πρέπει να γίνουν περισσότερο ελκυστικά, κυρίως στους νέους, που δεν πείθονται πλέον με μεγάλα λόγια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Οι νέοι σήμερα, είναι περισσότερο καχύποπτοι και δεν τρώνε την «παραμύθα». Περιμένουν από τους πολιτικούς λύσεις. Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να βρει το τρόπο να κινητοποιήσει εκείνες τις ομάδες πολιτών, που συνέβαλαν στην ανάταξη του φρονήματος των Ελλήνων και παραμένουν  σήμερα αδρανείς και απογοητευμένοι. Να  επαναπροσεγγίσει με όρους πολιτικής αλήθειας τους ανθρώπους του πνεύματος, που πίστεψαν στο ιδεολόγημα της πλήρους ρήξης με το κατεστημένο και της διαφορετικής  πολιτικής διακυβέρνησης και απογοητεύτηκαν. Η κρίση σήμερα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κυρίως είναι κρίση αξιών. Έχει καταρρεύσει το «αξιακό σύστημα» πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η ελληνική κοινωνία και μεγαλούργησε οικονομικά. Το ζητούμενο σήμερα είναι, όχι πως θα επιβιώσει το υπάρχον προβληματικό πολιτικό σύστημα αλλά  πως θα οδηγηθούμε σε μια πνευματική ανάταση, που θα μας εμπνεύσει σε μια νέα Εθνική αισιοδοξία, η οποία θα φέρει την κανονικότητα στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ερ.: Μπορεί αυτό να το κάνει η κυρία Γεννηματά;
Απ.: Η Φώφη Γεννηματά είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εμπνεύσει το καινούργιο που ζητά η κοινωνία. Είναι μια πρακτική γυναίκα, με απλό και κατανοητό λόγο, που μπορεί να απευθυνθεί στο συναίσθημα του κάθε Έλληνα πολίτη. Από την ίδια εξαρτάται. Αρκεί να  λειτουργήσει χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς το άγχος των πρόσκαιρων  δημοσκοπικών ευρημάτων που ενδεχόμενα μπορεί να την οδηγήσουν σε λάθη. 

Ερ.: Τι προσδοκάτε από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης; Θα σταματήσει η τριβή ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και την εσωκομματική αντιπολίτευση ή μπορεί να υπάρξει ακόμη και σύγκρουση για το σχέδιο ανασυγκρότησης της αριστεράς;
Απ.: Είναι ένα συντακτικό και προγραμματικό συνέδριο, στο οποίο θα αποφασισθεί η φυσιογνωμία, η στρατηγική και οι κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης(ΔΗ.ΣΥ.). Από το συνέδριο θα εκλεγεί ένα νέο όργανο 50 μελών, το οποίο θα αναλάβει το συντονισμό υλοποίησης των αποφάσεων του συνεδρίου. Οι όποιες διαφορές έχουν εκδηλωθεί, δεν είναι ιδεολογικές αλλά διαφορετικής προσέγγισης σ΄ αυτό το νέο  και μεγάλο εγχείρημα συνεργασιών που επιχειρούμε. 

Ερ.: Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πώς απαντάτε σε όσους προτείνουν διάλυση όλων των κομμάτων και σχημάτων και επανεκκίνηση της διαδικασίας ανασυγκρότησης εκ του μηδενός;
Απ.: Η  συνεργασία όλων των φορέων που συμμετέχουν στην πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γίνεται με ισότιμους όρους, διατηρώντας έκαστος την αυτονομία του. Η συμπόρευση σε μια κοινή πορεία, γίνεται στα πλαίσια  μίας προγραμματικής σύγκλισης. Ήδη, έχουν προγραμματιστεί τα επόμενα στάδια της  μετεξέλιξης του νέου πολιτικού φορέα. Το συνέδριο του Ιουνίου και η συγκρότηση των οργάνων του. Η μετεξέλιξη στο καινούργιο, που προσδοκούμε όλοι, θα γίνει με σταθερά βήματα, χωρίς αποκλεισμούς  και θα οικοδομηθεί σε στέρεες βάσεις, που θα διαμορφωθούν στη πορεία του χρόνου. 

Ερ.: Πως πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει η ανάδειξη αρχηγού στο νέο ενιαίο κόμμα; Από τη βάση ή από τα όργανα;
Απ.: Το θέμα της εκλογής του αρχηγού της ΔΗ.ΣΥ. έχει παραπεμφεί σε ένα επόμενο στάδιο. Σαφώς και η ανάδειξη του επικεφαλής της προσπάθειας θα γίνει από την κοινωνική βάση, με συνθήκες και δεδομένα που δεν θα  αμφισβητηθούν από κανένα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο κύκλος των συνεργασιών δεν έχει κλείσει.

Ερ.: Πως σχολιάζετε την γενικότερη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο κόμμα; Πιστεύετε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ;
Απ.: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας και πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβε την τύχη του κόμματος σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και θα έλεγα ότι η εξέλιξη των πραγμάτων, ήταν άδικη με την συνολική του παρουσία και προσφορά. Επωμίσθηκε ευθύνες που δεν του αναλογούσαν.

Ερ.: Ως ΠΑΣΟΚ μετά και το πόρισμα της εξεταστικής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ δεν πρέπει να εξηγήσετε τι θα κάνετε με το χρέος; Πώς θα πληρωθεί; Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες;
Απ.: Δεν φοβόμαστε την αλήθεια, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Από μόνοι μας ξεκινήσαμε την προσπάθεια ανάδειξης του ζητήματος με ορκωτούς λογιστές και παραπομπή του ζητήματος στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα ερευνήσει το θέμα και θα αποδώσει ευθύνες. Έχουμε προχωρήσει σε ρύθμιση των υποχρεώσεων μας, την οποία τηρούμε με ευλάβεια. 

Ερ.: Γιατί να ψηφίσει και πάλι ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) σήμερα ο πολίτης; Τι άλλαξε από τις εκλογές του 2015 έως σήμερα; Πως βιώνουν οι πολίτες της Πέλλας την σημερινή κατάσταση;
Απ.: Η σημερινή κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες των Ελλήνων πολιτών. Οι υποσχέσεις και τα συνεχή ψέματα έχουν απογοητεύσει τους πολίτες, που νοιώθουν προδομένοι και απογοητευμένοι. Έχει φτωχοποιήσει τον Ελληνικό λαό και μέσα από τα διάφορα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης, επιχειρεί τη διαχείριση της φτώχειας προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Υπάρχει μία διάχυτη δυσπιστία συνολικά για το πολιτικό σύστημα και αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμπαράταξη τηρούμε μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση απέναντι σ΄ όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Πατρίδα μας. Προτάσσουμε την Εθνική συνεννόηση για να βγούμε από τα αδιέξοδα που έχουμε οδηγηθεί. Έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας, όπου κυριαρχεί η κοινωνική διάσταση της πολιτικής. Οι πολίτες της Πέλλας  βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι εργαζόμενοι βλέπουν καθημερινά να πλήττονται τα εισοδήματά τους και μετά βίας ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους. Θυμούνται τις παλιές καλές ημέρες της δεκαετίας του΄80 και του ΄90. Τότε που η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου μας, το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική του προχώρησε σε μια γενναία αναδιανομή του πλούτου, υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων.

Ερ.: Πως βλέπετε την δράση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στο Ν. Πέλλας; 
Απ.: Κάνουν  θόρυβο, σηκώνουν πολύ σκόνη, αλλά  μέχρι εκεί. Ο κόσμος  δεν βλέπει  έργο, δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα και απλά προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, λύνοντας  προσωπικά ζητήματα των ψηφοφόρων τους. Ο κυβερνητικός χρόνος στο νομό Πέλλας έχει σταματήσει το 2004. Οι πολίτες της Πέλλας έχουν κρίση και γνώση. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άλλαξαν ριζικά την πορεία  του τόπου μας.

Ερ.: Κατά κοινή ομολογία, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Πέλλας, με πολλές παραμέτρους (ανάπτυξη, ασφάλεια πολιτών κ.λ.π.), είναι το άθλιο οδικό δίκτυο. Τι λέτε και τι προτείνετε τελικά για αυτό;
Απ.: Η ανάπτυξη του Νομού είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο την κεντρική πολιτική σκηνή και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο αλλά πρωτίστως τις τοπικές κοινωνίες που πρέπει να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει ο νομός. Είμαστε ένας νομός που κυριαρχεί η γεωργική παραγωγή, άρα θα πρέπει να στραφούμε στην μεταποίηση των παραγόμενων προϊόντων έτσι ώστε αυτά να αποκτήσουν μια υπεραξία. Είμαστε ένας νομός που έχει την δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΠΑΣΟΚ την περίοδο της διακυβέρνησής του, αρχικά βελτίωσε το τοπικό οδικό δίκτυο και  την περίοδο 1995-2004, προχώρησε σε σημαντικές παρεμβάσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο του Νομού, που έφεραν την Πέλλα  πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Κατασκευάστηκαν οι οδικοί άξονες Αριδαία – Αψάλου, Αψάλου- Μαυροβουνίου, Μαυροβουνίου- Μελισσίου, Παραλίμνης-Χαλκηδόνας, Παράκαμψης Έδεσσας και πολλά έργα μικρότερης κλίμακας,  που είχε ως αποτέλεσμα  την εύκολη και ασφαλή μεταφορά των πολιτών και των προϊόντων. Ο νομός Πέλλας από κατάληξη έγινε προορισμός. Σαφώς και δεν έγιναν όλα. Σε πολλά από τα έργα, δεν υπήρχε επάρκεια μελετών, προκειμένου να δημοπρατηθούν. Στο ζήτημα της παράκαμψης των Γιαννιτσών, έγινε μία μεγάλη προσπάθεια αλλά υπήρχαν δυσεπίλυτα προβλήματα.

Ερ.: Όταν γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές, που τοποθετείτε τον πήχη για το Ν. Πέλλας; Σε ποιο ποσοστό και σε ποια θέση;
Απ.: Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των εξελίξεων και ανήμπορη να διαχειριστεί τα ζητήματα που προκύπτουν, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Έχουμε ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια στην Πέλλα. Με ενότητα, σύμπνοια, με προτάσεις και πολύ δουλειά, ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Επουλώνουμε τις πληγές μας και τα τραύματα που προκάλεσαν  κρίσεις και αποχωρήσεις του παρελθόντος. Ενώνουμε τα κομμάτια μας σε μια νέα κοινή πορεία. Με χαρά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη μεταστροφή του κλίματος και οι θέσεις μας γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία. Η εσωστρέφεια και οι αντιπαλότητες  που κυριαρχούσαν στο παρελθόν, έδωσαν τη θέση τους στις δυνάμεις που φιλοδοξούν να κάνουν την παράταξη μεγάλη και ενιαία. Νομίζω ότι, οι πολίτες της Πέλλας ήταν άδικοι με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη  στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ακολουθώντας το γενικότερο εκλογικό κλίμα. Εργαζόμαστε για τη μεγιστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, με στόχο να διπλασιάσουμε  τα ποσοστά μας στο νομό. Δημιουργούμε ένα ενωτικό-αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο, προκειμένου να έχουμε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Όσοι αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, θα είναι παρόντες στη νέα προσπάθεια.

Ερ.: Κύριε Προκοπίδη, στη τελευταία απάντησή σας, μιλήσατε για «τραύματα του παρελθόντος». Υποθέτω, ότι αναφέρεστε στην αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου, τη δημιουργία του ΚΙΔΗΣΟ αλλά και τη συνεργασία μαζί του, στα πλαίσια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Απ.: Μιλάω γενικά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έπεσαν θύματα ακατάσχετων υποσχέσεων, που θύμωσαν, που ένοιωσαν προδομένοι και επέλεξαν άλλα κόμματα ή ακολούθησαν μια μοναχική πορεία. Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στη βάση τους, στη νέα μεγάλη παράταξη που δημιουργούμε. Είναι γεγονός όμως, ότι οι τελευταίες αποχωρήσεις στις οποίες αναφέρεστε, προκάλεσαν μια μεγάλη κρίση και κυρίως ανάμεσα σε συντρόφους που μέχρι εκείνη τη στιγμή αγωνίζονταν για κοινούς στόχους και σε μια κοινή πορεία. Κατ΄ εμέ,  δεν υπήρχαν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές που να δικαιολογούν την αποχώρηση τους  από το ΠΑΣΟΚ  και την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. Το ΠΑΣΟΚ, πάντα ήταν η παράταξη που την διέκρινε η γενναιοψυχία. Ήταν κάτι που το δίδαξε πρώτος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μπορούσε να ξεπερνάει τέτοια ζητήματα με παρρησία, προκειμένου να ευοδωθούν οι κοινές προσπάθειες για το καλό του τόπου. 
- Σας ευχαριστώ πολύ.
- Κι εγώ σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε…

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Σ.σ.  Η συνέντευξη με τον Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Πέλλας και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομό, Βαγγέλη Προκοπίδη, πραγματοποιήθηκε πριν από τελευταίες εξελίξεις στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Επί του «πιεστηρίου» του ζητήσαμε να σχολιάσει τις εξελίξεις και μας δήλωσε: 

«Θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν οι δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Να πάμε ομαλά στο συνέδριο και να συμβάλλουμε  όλοι, στην προγραμματισμένη μετεξέλιξη του κόμματος. Αυτό επιτάσσουν οι καιροί, αυτό θέλει η βάση της δημοκρατικής παράταξης. Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σ΄ ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας, που δεν οδηγεί πουθενά».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment