Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Γυναικών σε Δράση... Έδεσσας για την Εργατική Πρωτομαγιά


Κάθε φορά η 1η του Μάη  αποκτά ξεχωριστό νόημα. Φέτος με τις  στρατιές των ανέργων, τους μισθούς των 300 και 400 ευρώ, τη δουλειά εκ περιτροπής ή τη δουλειά μέχρι τελικής πτώσεως τα μηνύματα της πρωτομαγιάς αποκτούν  ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα . 

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με τα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνει για άμεση ψήφιση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  για να κλείσει τη 2η αξιολόγηση και γενικότερα με την προσπάθεια Κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ με την σύμπραξη της Κυβέρνησης  και την υποστήριξη της Αντιπολίτευσης, να επιβάλλουν με μνημόνια διαρκείας, ακόμα σκληρότερους όρους και περισσότερα βάρη στις πλάτες των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων.

Φέτος λοιπόν στα λάβαρα των εργαζομένων πρέπει να γραφτούν με μεγάλα γράμματα τα αιτήματα για αυξήσεις στους μιισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στη ζωή και την εργασία λάστιχο, το αίτημα για μείωση του εργάσιμου χρόνου για να δουλέψουν οι εκατομμύρια άνεργοι. 

Στη φετινή πρωτομαγιά πρέπει να ακουστεί δυνατά το «Κάτω τα χέρια» από τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα εργατικά λαϊκά σπίτια, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και τους πλειστηριασμούς. Θα πρέπει να μπει αποφασιστικά το αίτημα για δημοκρατία, για εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες στους χώρους δουλειάς και συνολικά ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και  την κρατική καταστολή. 

Και φυσικά να ακουστεί ένα βροντερό «όχι στον πόλεμο  και στις επεκτατικές επεμβάσεις» που θα φωναχτεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κόσμου, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, γιατί τα σύννεφα  από τις βόμβες και οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων πυκνώνουν. 

Επειδή η δική μας Πρωτομαγιά δεν είναι μνημόσυνο χαμένων δικαιωμάτων αλλά προσκλητήριο μάχης ας φωνάξουμε «Κάτω τα νέα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας» «Όχι στον πόλεμο και τις επεκτατικές επεμβάσεις» και ας παλέψουμε "Για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει" «

Μόνος δρόμος, ο δρόμος των αγώνων μας     
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.. ΕΔΕΣΣΑΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.