Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πεζοπορία στους πρόποδες του Βόρα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας



Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia ετοιμάζεται για μια πεζοπορία στην καταπράσινη φύση της Αλμωπίας για την τελευταία Κυριακή του Απριλίου. 

Τώρα που η βλάστηση ζωντανεύει, η περιοχή των Λουτρών Πόζαρ μοιάζει παράδεισος. Με αφετηρία, λοιπόν, τα Λουτρά θα πραγματοποιήσουμε μια όμορφη πεζοπορία στους πρόποδες του Βόρα απολαμβάνοντας το ανοιξιάτικο τοπίο.

Η εκκίνηση της διαδρομής θα γίνει από το πάρκινγκ των Λουτρών όπου γίνεται και το περίφημο Φεστιβάλ. Από εκεί θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι για το Σλάτινο ανηφορίζοντας τελικά στην κόψη της Μπουρίκας με τις διαδοχικές μικρές κορυφές (δοκαράκια). Ωστόσο, δε θα ακολουθήσουμε ολόκληρο το μονοπάτι ως την κορυφή, αντιθέτως θα κατηφορίσουμε προς το φαράγγι των Λουτρών για να συναντήσουμε το Ρέμα Νικολάου μετά την ένωσή του με το Ρέμα της Κουνουπίστας. Από εκεί θα επιστρέψουμε από το μονοπάτι στα Λουτρά για τον καφέ μας.

Διάρκεια διαδρομής: 3-3:30 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη προς μέτρια (λίγες ανηφορικές κλίσεις και περάσματα του ρέματος)
Εξοπλισμός: Μπότες/Παπούτσια, σακίδιο, αδιάβροχο, νερό, σνακ, μπατόν κλπ
Συνάντηση στις 9:00 ακριβώς στα γραφεία του Ορειβατικού την Κυριακή 30/4.
Αρχηγός: Χρήστος Τζώτζης 6980173410



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.