Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκχιονιστικό «φάντασμα» στο χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν - Αναπάντητα ερωτήματα για χαρτιά που «χάθηκαν» και ανύπαρκτη άδεια κυκλοφορίας


Έρχεται ξανά στην επικαιρότητα το θέμα που μας απασχόλησε πριν λίγους μήνες και αφορά στο εκχιονιστικό μηχάνημα που βρίσκεται στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν και δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας καθώς… χάθηκαν τα απαραίτητα έγγραφά του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πέριξ» της tv100, μέσα στον περασμένο χειμώνα, είχε αποκαλύψει ότι σε επίσκεψή του με τον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη στην ΕΤΑΔ, ανακάλυψε ότι υπάρχει εκχιονιστικό μηχάνημα που ανήκει στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμάκτσαλάν και είναι εδώ και χρόνια … παρατημένο και ακινητοποιημένο στον Παρνασσό. 

Τότε υπήρξε μια ανακοίνωση του βουλευτή κ. Σηφάκη, ο οποίος τόνιζε ότι υπάρχει όντως εκχιονιστικό μηχάνημα χωρίς άδεια κυκλοφορίας και χωρίς πινακίδες αλλά αυτό δεν βρίσκεται στον Παρνασσό, αλλά στο χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν! Έλεγε λοιπόν τότε ο κ. Σηφάκης: «Ο κ. Πλουμάκης (σ.σ. διευθυντής της ΕΤΑΔ Α.Ε.) δεσμεύτηκε να προτείνει να αποφασιστεί άμεσα από την ΕΤΑΔ η μεταφορά εκχιονιστικού μηχανήματος του Παρνασσού στο Καϊμακτσαλάν για να βοηθήσει τον εκχιονισμό κυρίως του δρόμου από Κερασιά. 

Υπάρχει στο Καϊμακτσαλάν ένα εκχιονιστικό χωρίς πινακίδες (βρίσκεται στο Καϊμακτσαλάν) αλλά δεν μπορεί να κινείται στις οδούς χωρίς άδειες κυκλοφορίας». 
Χθες, στην ίδια εκπομπή (Πέριξ» της tv100), το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, καθώς ο κ. Σηφάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το γεγονός της απώλειας των εγγράφων για την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας του μηχανήματος, το οποίο, όπως είπε, το χρησιμοποιούν τοπικά γιατί δεν διαθέτει άδεια. Είπε συγκεκριμένα στην συνέντευξή του ο κ. Σηφάκης: 

«Κάτι συνέβη εκεί, είχαν χαθεί κάποια χαρτιά που δεν μπορούσαν να ξαναβγούν. Είναι στο Καϊμακτσαλάν όμως το εκχιονιστικό και επειδή δεν μπορούνε να το βγάλουνε στο δρόμο, το χρησιμοποιούν εκεί τοπικά. Νομίζω ότι το εν λόγω εκχιονιστικό όχημα, επειδή δεν έχει μηχανήματα η Περιφέρεια, πρέπει να το έφερε η ΕΤΑΔ. Δεν είμαι σίγουρος πως συνέβη αυτό, δηλαδή το συγκεκριμένο εκχιονιστικό να μην έχει χαρτιά, να μην έχει εκδοθεί άδεια, αλλά είναι πεπαλαιωμένο και ακόμη και να είχε χαρτιά δεν μας έκανε. Αυτό που ζητάει ο ενιαίος φορέας διαχείρισης και ανάπτυξης του ορεινού όγκου είναι η αγορά καινούριου εκχιονιστικού μηχανήματος τη νέα σεζόν».

Κατ΄ αρχήν να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία επίσημη ανακοίνωση από την ΕΤΑΔ Α.Ε., που έχει την διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου του Καιμακτσαλάν όπως μας είχε ενημερώσει σχετικά η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, για το παραπάνω θέμα.
Ωστόσο όμως, από την παραπάνω εξέλιξη προκύπτουν ερωτήματα που νομίζουμε ότι πρέπει να απαντηθούν άμεσα από κάθε αρμόδιο, ώστε να πληροφορηθούν υπεύθυνα οι πολίτες της Πέλλας τι ακριβώς συμβαίνει με τα μηχανήματα στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν:

- Πως είναι δυνατόν να μεταφέρεται ένα ολόκληρο εκχιονιστικό μηχάνημα από την ΕΤΑΔ Α.Ε. και συγκεκριμένα από τον Παρνασσό στο χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, χωρίς άδεια κυκλοφορίας και -φυσικά- χωρίς πινακίδες;
- Τι ακριβώς συνέβη και κάτω από ποιες συνθήκες χάθηκαν τα χαρτιά του μηχανήματος;
- Έγινε κάποια έρευνα από την ΕΤΑΔ Α.Ε. για αυτό; Και αν ναι, ποια τα αποτελέσματά της;
- Πόσα και ποια μηχανήματα έχει στην κατοχή του το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν;
- Πόσα και ποια έχουν άδεια κυκλοφορίας και αν κάποια δεν έχουν γιατί οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν να τις εκδώσουν;

Ερωτήματα που έχουμε θέσει και για τα οποία δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα…


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.