VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινωνικός Τουρισμός: Γιατί καθυστερούν οι οριστικοί πίνακες - Πότε θα δημοσιοποιηθούν

Αδιευκρίνιστη παραμένει ακόμα η ημερομηνία ανάρτησης των οριστικών πινάκων των 150.000 δικαιούχων του Κοινωνικού Τουρισμού.

Παρότι οι προσωρινοί πίνακες δημοσιεύτηκαν στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ από τις 20 Μαρτίου 2017 και ο Οργανισμός έδωσε μόλις τρεις μέρες περιθώριο για την υποβολή ενστάσεων, εντούτοις ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα οριστικά αποτελέσματα.
Στόχος του υπουργείου Εργασίας αλλά και του ΟΑΕΔ ήταν τα οριστικά αποτελέσματα να εκδοθούν πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα προκειμένου οι δικαιούχοι να αξιοποιήσουν τις αργίες του Πάσχα, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει πλέον αδύνατον.
Στελέχη του ΟΑΕΔ, ανέφεραν στην aftodioikisi.gr, ότι η διαδικασία έκδοσης των οριστικών πινάκων προϋποθέτει ενδελεχή έλεγχο προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη και οι αδικίες σε βάρος των δικαιούχων και άρα ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση του. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι υπήρξαν και πολλές ενστάσεις επί των προσωρινών πινάκων που αύξησαν ακόμα περισσότερο το χρόνο των ελέγχων.

Στη βάσει αυτή, νεότερες πληροφορίες από τον Οργανισμό, μετέθεταν την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων, πιθανότατα μετά το Πάσχα, αν και θα καταβληθούν προσπάθειες «μέχρι την τελευταία στιγμή», όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, να εκδοθούν ακόμα και μέσα στις γιορτινές μέρες.

Πάντως την ίδια στιγμή εργαζόμενοι του πρώην ΟΕΚ και πλέον του ΟΑΕΔ, με ανακοίνωση τους, απέδιδαν την καθυστέρηση στα μεγάλα λάθη που έχει κάνει η ανάδοχος ιδιωτικής εταιρείας στην έκδοση των προσωρινών πινάκων. Επίσης έκαναν λόγο για ευθύνες του  Οργανισμού, αφού υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού σε συγκεκριμένες κομβικές υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση μετά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων, οι δικαιούχοι θα λάβουν την Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Οι διακοπές τους με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή
από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015:

είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή
έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),
καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…