Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πεζοπορία στο φαράγγι της Νότιας στην Τζένα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας


Επιστρέφοντας από τις πασχαλιάτικες διακοπές ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στο φαράγγι της Νότιας στην Τζένα. Από την είσοδο του φαραγγιού και τον κρυμμένο καταρράκτη ξεκινάει μονοπάετι που κινείται μέσα και παράλληλα στο ρέμα το οποίο διασχίζει 17 φορές! 

Αυτήν την εποχή μετά το λιώσιμο των ορεινών χιονιών το φαράγγι βρίσκεται στην πιο εντυπωσιακή μορφή του. Ζωντανό, κατάφυτο, πολύχρωμο και πολύβουο. 

Ο προορισμός μας είναι το τέλος του φαραγγιού, κάπου 2-2,5 ώρες σταθερά ανοδικής πεζοπορίας μέσα σε μονοπάτι (όσο το επιτρέπει η απρόβλεπτη ροή του ρέματος). Η επιστροφή μπορεί να γίνει είτε από τα ίδια είτε από το άλλο μονοπάτι στην καρδιά του δάσους.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικές μπότες, σακίδιο, αδιάβροχο, μπατόν και ό,τι άλλο απαιτούν οι συνθήκες.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια (αν έχει πολύ νερό και λάσπη ανεβαίνει η δυσκολία)
Ώρες ανάβασης: ~ 2-2,5 (συν στάση και κατάβαση ~5 συνολικά)

Συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου στις 8:30 το πρωί της Κυριακής (23/4) ώστε να συναντήσουμε στη Νότια κι άλλους ορειβάτες από διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας που θα πραγματοποιήσουν παράλληλη πορεία με τον ΕΟΣ Αριδαίας

Πληροφορίες: Χρήστος Τζώτζης 6980173410



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.