Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι (φωτο)


Η αξιολόγηση θα κλείσει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι και είναι πάρα πολύ κοντά.

Τη δήλωση αυτή έκανε από τα Τέμπη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «η χώρα ανακτά τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της».

Αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι ακόμα και σε δύσκολες περιόδους η σοβαρή δουλειά, η επίγνωση της ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες, στο δημόσιο συμφέρον μπορεί τελικά να φέρει θετικό και παραγωγικό αποτέλεσμα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι).
Σημείωσε ότι δυστυχώς αυτό δεν ήταν πάντα αυτονόητο για τη χώρα μας, τα χρόνια πριν την κρίση οι τεράστιες υπερβάσεις, η αδιαφάνεια, η ανυπαρξία γραμμών προστασίας του Δημοσίου δεν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Και αυτό συνέβαινε, όπως πρόσθεσε, γιατί υπήρχε μια περίεργη αντίληψη για την αξιοποίηση των χρημάτων που εισέρρεαν από την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου αποτελεί τον πιο ισχυρό συμβολισμό ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Είπε ότι τη στιγμή που η χώρα βγαίνει από μια περίοδο πολυετούς ύφεσης, είναι η ώρα να αναστοχαστεί το μέλλον, το μοντέλο της ανάπτυξης, το εθνικό σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Πρόσθεσε ότι αυτά είναι στενά συνδεδεμένα με τις στρεβλώσεις του παρελθόντος που αποτελούν τα αίτια της κρίσης και πως αν σχεδιαστούν με σύνεση θα αποτελέσουν τα εργαλεία για να βγούμε από την κρίση.

Με το έργο αυτό παρακάμπτεται το πιο επικίνδυνο τμήμα της οδικής σύνδεσης ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το πέρασμα των Τεμπών, είπε κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή παράδοσης της σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Τ2, μαζί με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Το πέρασμα των Τεμπών αντικαθίσταται από έναν σύντομο δρόμο που ανταποκρίνεται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Η παράδοση αυτού του δικού τμήματος ολοκληρώνει πλήρως τον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης που οι εργασίες του ξεκίνησαν πριν από 70 χρόνια, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι στη συμφωνία ανάμεσα στο Δημόσιο και τον παραχωρησιούχο προβλέπεται η ελεύθερη πρόσβαση από τον σύγχρονο αυτό αυτοκινητόδρομο των ατόμων με ειδικές ανάγκες χωρίς καταβολής διοδίων καθ όλο το μήκος του, και τόνισε:

Τα έργα αυτά ανήκουν σε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη, στον ελληνικό λαό, στον οποίο σήμερα τα παραδίδουμε. Δεν διεκδικεί η κυβέρνηση την πατρότητα τους, αλλά το δίκιο ότι κατάφερε να ξεμπλέξει ένα κουβάρι εμπλοκών και δυσκολιών μέσα από δύσκολη διαπραγμάτευση.

Σημείωσε επιπλέον ότι η κυβέρνηση απέκρουσε και τον κίνδυνο την απειλή της τελμάτωσης των μεγάλων έργων που θα είχε ως αποτέλεσμα να επιστραφούν συνολικά 8,5 δισ ευρώ, και να παρέμεναν ανολοκλήρωτα τα έργα.

Κρέτσου: Είμαι υπερήφανη που εγκαινιάζουμε μαζί αυτό το θαυμάσιο έργο

Υπερήφανη δήλωσε για τα εγκαίνια του έργου της σήραγγας των Τεμπών, την Πέμπτη, η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου.

Η κ. Κρέτσου τόνισε πως «η διάνοιξη αυτών των σηράγγων ήταν κάτι που φαινόταν αδύνατον, το οποίο έγινε δυνατόν. Πρόκειται για έναν Ηράκλειο Άθλο, τον οποίο τον πετύχατε χάρη στην χρηματοδότηση της Ε.Ε. Το ταξίδι ανάμεσα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη γίνεται πιο ασφαλές και γρηγορότερο και έτσι θα ωφελήσει και την περιφέρεια, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα». «Οι δύο πόλεις έρχονται πιο κοντά και πιο κοντά στην Ευρώπη. Ενώνουμε τον βορρά με τον νότο γιατί παρέχουμε νέες οικονομικές ευκαιρίες, καλύτερη συνδεσιμότητα μέσα στην Ελλάδα, αλλά και με τα άλλα-κράτη της ΕΕ», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαία επίτροπος ανέφερε ότι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν ήταν πάρα πολλές, κυρίως λόγω της μορφολογίας του εδάφους και όμως χάρη σε όσους κατασκεύασαν το έργο μπορέσαμε και πετύχαμε, γι αυτό δικαιούμαστε να νιώθουμε υπερήφανοι οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι». «Είμαι και εγώ περήφανη που η Ελλάδα μπορεί να δείξει σε άλλες χώρες τα αποτελέσματα από την πολιτική συνοχής. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα πάμπολλες φορές, γιατί πιστεύω πως πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη», συμπλήρωσε.

Επίσης, η κ. Κρέτσου σημείωσε: «Επισκέφτηκα πολλά ολοκληρωμένα έργα, όπως είναι σχολεία, νοσοκομεία, το μετρό της Αθήνας, και ελπίζω σύντομα το μετρό της Θεσσαλονίκης πριν να έρθει το τέλος της θητείας μου. Πιστεύω πως πρέπει να δείχνουμε αλληλεγγύη και αυτό γίνεται σήμερα με τα εγκαίνια των σηράγγων της Κοιλάδας των Τεμπών. Το έργο αυτό και άλλα αποδεικνύουν στην πράξη την πολιτική συνοχή στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Εκει που φτυνει εκει γλυφει ο καραγκιοζης. Τους εκραζε ως αντιπολίτευσης για το εργο και τωρα κοβει την κορδελα. Περιμενοντας και μπραβο που επι των ημερων του εγινε αυτο το εργο. Όσο για την αξιολόγηση ενα πηδημα ακόμη ειναι. Αλλα μολις θα κλεισει η αξιολογηση θα αρχισει να καταγγελει και φυσικα θα παμε σε εκλογες διοτι ως "" καλος ηγετης"" δεν θα θελει να υποφερει ο λαός. Τετοιες παπαριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.