Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Άγιος Παΐσιος είναι ο πλέον δημοφιλής Άγιος σήμερα στη Ρωσία


«Στον γιο μας δώσαμε το όνομα Αρσένιος, στη μνήμη του Αγίου Παΐσιου, που τον αγαπάμε πολύ. Διάβασα όλα τα βιβλία με το λόγο του!», λέει η Νάντια Τουσινάιτε, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Βοήθειας του Αγίου Παΐσιου Αγιορείτη, στο χωριό Μπάρκοβο της περιοχής Πούσκιν, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ από τη Μόσχα.

Ο γιος της Νάντιας γεννήθηκε με προβλήματα στην ακοή και την ομιλία. «Σοκαριστήκαμε όταν μάθαμε ότι ο Αρσένιος μας είναι κωφάλαλος, μετά μού ήρθε η ιδέα να ιδρύσω στην ενορία της εκκλησίας μας, του Προφήτη Ηλία, ένα Κέντρο στο όνομα του Αγίου Παΐσιου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που θα έχει ως ύμνο του το ελληνικό τραγούδι "Ελένη", της Άννας Βίσση!», λέει.

Η Νάντια, όπως και πολλοί άλλοι γονείς με ανάλογες περιπτώσεις στη Ρωσία, πιστεύουν, ότι μέσω των προσευχών στον άγιο Παΐσιο, ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει τον Αρσένιο και όλα τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Συναντήσαμε τη Νάντια στο Κέντρο, στο πλαίσιο μια ημερίδας στη μνήμη του Άγιου Παΐσιου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο κέντρο της Ρωσικής Ορθοδοξίας, τη Λαύρα του Οσίου Σεργίου στο Σέργκιεφ Ποσάντ. 

Σε αυτή τη "Μέκκα" της ρωσικής Ορθοδοξίας, το πρώτο που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι το άγαλμα του Οσίου Σεργίου Ροντονέζκι, ενός από τους πρώτους Ρώσους που αγιοποιήθηκαν, στην πλατεία έξω από τα τείχη της Λαύρας. 
ΑΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Μεγάλη η χάρη του Αγίου Παισιου. Βοηθάει όλο το κόσμο. Με βοήθησε και μένα όπου πριν λίγες μέρες είδα το θαύμα του και σε μένα. Βοήθεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι καλα θα ητανε να βοηθουσε και κανενα παιδακι απο αυτα που πνιγονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να έβαζε και λίγο μυαλό σε εσένα και τα συντρόφια σου

      Διαγραφή
  3. Ας σωσει τα παιδακια και θα βαλουμε και εμεις μυαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν πολλοι δε μαζευτικαμε για βοήθεια. Ποιον να πρωτο βοηθεισει;;; Κουραστηκε και ο Θεός μαζι μας. ΕΕΕΕ μα ποια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας ξεβρομισει τον τοπο απο τους ψεκασμενους κ τους αντίχριστους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.