Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Oι περιοχές της Πέλλας που επλήγησαν από τον παγετό


Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Άμεσα να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που επλήγησαν από τον παγετό των προηγούμενων ημερών στην Πέλλα»

Μετά τον παγετό που εκδηλώθηκε το διάστημα 20 – 22 Απριλίου και προκάλεσε ζημίες στις παραγωγές των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τον άμεσο, επιτόπιο έλεγχο των γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια υπηρεσιακής σύσκεψης για τα αποτελέσματα των ελέγχων.

«Βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση και κατ’ επέκταση με τους πληγέντες παραγωγούς της Πέλλας. Θα γνωστοποιήσω τα αποτελέσματα των ελέγχων μέσω επιστολής μου στον αρμόδιο Υπουργό κ. Αποστόλου, ώστε, σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ στην Πέλλα και την επίσημη καταγραφή των ζημιών, να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών» δήλωση η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στο περιθώριο της σύσκεψης. 

Ειδικότερα, στον ορεινό όγκο του Δήμου Έδεσσας και, συγκριμένα, στα αγροκτήματα που βρίσκονται στην Παναγίτσα, στη Ζέρβη και στον Άγιο Αθανάσιο η ζημία αγγίζει το 100% στην καλλιέργεια της κερασιάς και περίπου το 80-90% στις καλλιέργειες της μηλιάς και ροδακινιάς. Επίσης, στις περιοχές Άγρας, Νησί και Άρνισσα, όπου υπάρχουν και εκεί ζημίες, τα ακριβή αποτελέσματα θα αποτυπωθούν μετά την παρέλευση περίπου μίας εβδομάδας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων. 

Ανάλογη εικόνα και στην Τοπική Κοινότητα Κερασιάς του Δήμου Έδεσσας όπου υπάρχουν εκτεταμένες ζημίες στις καλλιέργειες των πυρηνόκαρπων στο σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων. 

Αλλά και στο Δήμο Αλμωπίας, παρατηρήθηκε καθολική καταστροφή στην αγροτική περιοχή Αρχαγγέλου, στις περιοχές Σαρακηνών, Κορυφής, Λαγκαδιάς, εκτεταμένες έως καθολικές ζημίες παρατηρήθηκαν στις περιοχές Περίκλειας και Νότιας, ενώ, ο παγετός «χτύπησε» και τις περιοχές Φούστανη, Θηριόπετρα, Φιλώτεια και Νεοχώρι καταστρέφοντας ροδάκινα, δαμάσκηνα και κεράσια, σε διάφορα στάδια της παραγωγής.

Στη συνάντηση, εκτός από την κ. Αθανασιάδου - Αηδονά παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο Διευθυντής κ. Τσαντάκης και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ.ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΕΛΓΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανε ονειρα μεγαλε. Εδω τα περσινα του παγετου που ΘΑΑΑΑ πληρωνοντουσαν 28 απριλιου με 2 Μαίου, τωρα μας ενημερωσαν οτι το κράτος δεν εχει λεφτα διοτι καθηστερει η αξιολόγηση και η πληρωμη χτυπάει πισω. Με αναφορα 20 Μαίου και ΜΕΤΑ λογο έλλειψη ρευστου. Αντε εσας περιμένουμε για να πληρωθουμε. Να πληρωσετε εσείς και να τα παρουμε εμεις. ΑΑΑΑ!!!! Και δεν δίνεται όλη η απιζημειωση αλλα μερος αυτης. Γι αυτο σου λεω εσεις μγν ονειρευεσται ακομη, έχουμε εμείς σειρά. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤοΕΛΓΑ.μαγγες.δενθαπληρωσουμε.οπωςδενπληρωνουν.καιδενβαζουνζημιεςαυτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.