Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποτελέσματα εκλογών στη Γαλλία: Προηγείται η Λεπέν - Σε απόσταση αναπνοής ο Μακρόν


Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση στη Γαλλία – Προηγείται η Λεπέν σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα - Ακολουθεί ο Μακρόν που ήταν πρώτος στα exit polls - Ολονύχτια μάχη ψήφο - ψήφο 

Προεδρικές εκλογές Γαλλία 2017: Μεγάλη ανατροπή στα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι μετά την καταμέτρηση 20 εκατομμυρίων ψήφων, (42,6% του συνόλου των ψηφοφόρων), η Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει 24,38%, ο Εμάνουελ Μακρόν 22,19%, ο Φιγιόν 19,63% και ο Μελανσόν 18,09%.

Χάος με τα exit polls
Νωρίτερα, τα exit polls έδιναν προβάδισμα του Κεντρώου ανεξάρτητου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν που μαζί με την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν περνούν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών. 
Σύμφωνα με μία εταιρεία δημοσκοπήσεων ο Μακρόν προηγούνταν με 23,7 %, έναντι 21,7% για τη Λεπέν.
Δεύτερη εταιρεία έδωσε ισοψηφία Μακρόν και Λεπέν με 23%.
Οι Φιγιόν και Μελανσόν καταγράφουν ίδιο ποσοστό, 19,5. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IfopOpinion για το Paris Match, ο Μακρόν λαμβάνει 23,8% και η Λεπέν 21,6% με τον Φιγιον στο 20,3% και τον Μελανσόν στο 19,6%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , ενώ με βάση την εκτίμηση του Ifop ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%.

Στην έρευνα της Kantar για το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 και το RTL Μακρόν και Λεπέν είναι στο 23% και Φιγιόν-Μελανσόν στο 19%. Ο Μπενουά Αμόν των Σοσιαλιστών είναι στο 7%.

Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, μετέδωσε πως σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λε Πεν είναι εκείνη που κερδίζει τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών! Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στις 21:13 ώρα Ελλάδος, η ακροδεξιά υποψήφια προηγούνταν με 24,9% έναντι 21,1% του Εμανουέλ Μακρόν. Τρίτος ο Φρανσουά Φιγιόν με 20% και τέταρτος ο Ζαν Λυκ Μελανσόν με 18%

Με βάση τα αποτελέσματα είναι η πρώτη φορά που δεν περνάει στον δεύτερο γύρο υποψήφιος προερχόμενος από τα δύο μεγάλα κόμματα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.