Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: «Η Πέλλα διεκδικεί το δικό της μερίδιο στην ανάπτυξη…» (φωτο)




Προανήγγειλε επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Πέλλα

«Είμαι σίγουρη ότι η επίσκεψή σας εδώ δεν καταδεικνύει μόνο το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Πέλλα, αλλά θα αναδείξει και συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν και να ενισχύσουν την παραγωγική ανάπτυξη, την βελτίωση των υποδομών, την ψηφιοποίηση της οικονομίας». 

Αυτό τόνισε απευθυνόμενη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής - Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, η βουλευτής Πέλλας και πρώην υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη, στον χαιρετισμό της πριν την ομιλία του υπουργού στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, την Πέμπτη το βράδυ, κατά την διάρκεια του οποίου προανήγγειλε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ν. Πέλλας. 
Η κ. Τζάκρη, σε ότι αφορά τη χώρα μας και το κλείσιμο της αξιολόγησης, επισήμανε: «Πιστεύω ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία της συμφωνίας που πρέπει να τηρήσουμε, υπάρχει μεγάλο περιθώριο να δώσουμε ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη με συγκεκριμένες δράσεις και στα αντικείμενα που έχετε εσείς ευθύνη, την ψηφιακή πολιτική και στον αγροτικό τομέα και στη μεταποίηση» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα λοιπόν πέρα από την ανάταξη των εθνικών της δυνάμεων, των παραγωγικών δυνάμεων, των δυνάμεων μιας λελογισμένης οικονομικής πολιτικής και αμυντικής αυτάρκειας οφείλει να βγει από την καχεξία που της έχει επιβληθεί με τα μνημόνια και να επιδείξει Δυναμική και στην ευρύτερη περιοχή, πράγμα που μπορεί να το κάνει και λόγω της γεωπολιτικής της θέσης αλλά και λόγω της φιλοδοξίας με τη σημερινή κυβέρνηση να έχει έναν αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο. Η μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, η Αφρική εκτός από πηγή έντασης αποτελούν και προνομιακό ζωτικό χώρο για την Ελλάδα για την ελληνική οικονομία, τον οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε αν θέλουμε πραγματικά να βελτιώσουμε τη θέση μας στον Κόσμο και στη Ευρώπη». 
Για την Πέλλα

Σχετικά με τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα του Ν. Πέλλας, η βουλευτής τόνισε: «Η Πέλλα μέσα σε αυτό το τοπίο διεκδικεί το δικό της μερίδιο στην ανάπτυξη και προσβλέπει στην δική σου στήριξη και αρωγή. Θέλει να ολοκληρώσει το οδικό της δίκτυο, τις δύο παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, ώστε να μπορέσουν τα διάσπαρτα τμήματα της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Έδεσσας να ενωθούν  μεταξύ τους και να υπηρετήσουν στοιχειωδώς την λογική ενός ενιαίου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα εξυπηρετεί τις μεταφορικές ανάγκες των πολιτών της Πέλλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής με ασφάλεια και ταχύτητα. Θέλει να συνδεθεί μέσω καθέτου με την Εγνατία Οδό.
Η μεγαλύτερη πόλη τα Γιαννιτσά θέλουν να συνδεθούν μέσω προαστιακού σιδηροδρόμου με την Θεσσαλονίκη. Με την κατασκευή του φράγματος του Αλμωπαίου, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στην φάση της αδειοδότησης θα αντιμετωπιστούν οι αρδευτικές ανάγκες των αγροτών όλου του κάμπου αλλά  παράλληλα θα δοθούν και λύσεις σε σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής. 
Το Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο της Πετριάς στο οποίο θα μπορούν να ενταχθούν περί τις 200 επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα, αξιοποιώντας έτσι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Πέλλας που είναι η παραγωγή επώνυμων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων -κυρίως φρούτων και οπωροκηπευτικών- και βρίσκεται και αυτό στην φάση της αδειοδότησης. Είναι όλα αυτά υποδομές που πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν γιατί θα συμβάλουν στην παραγωγική της ανάπτυξη της Πέλλας».

Καταλήγοντας η βουλευτής υπογράμμισε: «Είμαι βέβαιη αγαπητέ Νίκο ότι θα συμβάλεις αποφασιστικά στην υλοποίησή τους, έχοντας μάλιστα μετά  την σημερινή επίσκεψη ίδια γνώση του τόπου, των ανθρώπων του και των αναγκών τους, ανοίγοντας με την επίσκεψή σου εδώ τον δρόμο και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας, του Αλέξη Τσίπρα που θα σφραγίσει θετικά όλες αυτές τις δράσεις». 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. μάλλον πλάκα μας κάνεις ρε καρατζοβα;τι ρεπορτάζ είναι αυτό; αναδημοσίευση του δελτίου της Τζάκρη. Ούτε μια κουβέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ; στο κάτω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.karatzova.com/2017/04/blog-post_766.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τέτοια κρίση που μαστίζει την αγορά απορώ πως μαζέψαν τόσο κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σου φαίνεται παράξενο; Τον κινητοποίησε πάλι η Τζάκρη τον μηχανισμό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. από τα φουγάρα στα φούμαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.