Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Eurogroup: Συμφωνία για μέτρα 1+1 - Επιστρέφουν οι θεσμοί




Τσακαλώτος: Οι συμβιβασμοί είναι μέρος της κάθε συμφωνίας

«Μετά το πρόγραμμα θα είμαστε μια κανονική χώρα και δεν θα υπάρχει επιτήρηση», δήλωσε ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος αναγγέλοντας συμφωνία με τους θεσμούς στους βασικούς πυλώνες. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι τόσο τα περιοριστικά μέτρα όσο και τα θετικά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα. Όσον αφορά το θετικό «πακέτο» (ύψους 3,6 δισ. ευρώ) θα αφορά την κοινωνική πολιτική για το 2019, αλλαγές στην ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος για το 2020. Για τα αρνητικά μέτρα διευκρίνισε ότι θα ενεργοποιηθούν στην περίπτωση μόνο που θα έχουν ηδη εφαρμοστεί τα μέτρα για το χρέος.

Για τα εργασιακά ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι έγιναν δεκτές οι ελληνικές θέσεις για τις ομαδικές απολύσεις και το «λοκ άουτ», ενώ οι συλλογικές συμβάσεις θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ντάισελμπλουμ   

Την επίτευξη συμφωνίας στα «βασικά στοιχεία» του πακέτου μεταρρυθμίσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Βαλέτα της Μάλτας.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα θα επιστρέψουν το «συντομότερο δυνατό», προκειμένου να επιτύχουν μια «ολοκληρωμένη τεχνική συμφωνία».

Ανέφερε πως τα μέτρα αφορούν σε 1% του ΑΕΠ για τα ασφαλιστικά για το 2019 και 1% του ΑΕΠ για το αφορολόγητο που θα εφαρμοστεί το 2020.

Μοσκοβισί

Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Eurogroup που διεξήχθη στη Βαλέτα της Μάλτας, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως η συμφωνία επί της αρχής ήρθε μετά από μήνες «δύσκολων διαπραγματεύσεων» και την εντατικοποιησή τους τις τελευταίες εβδομάδες, μέρες και ώρες.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή «ισορροπημένη» καθώς πέρα από την επιπλέον δημοσιονομική προσπάθεια που καλείται να κάνει η Ελλάδα το 2019 και το 2020, υπάρχει η προοπτική ενός πακέτου αντισταθμιστικών μέτρων που είναι σημαντικό για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.