VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Περιβαλλοντικές δράσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Let΄s do it Greece"

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Η Π.Ε. Πέλλας  στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος»

Δραστηριότητα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘Let’s do it Greece’

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 'Let’s do it Greece', πραγματοποιήθηκε δράση καθαρισμού του φυσιολατρικού μονοπατιού 'Μεγάλος Γκρεμός' με συντονιστή φορέα την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, του Συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας “Απειρωτάν”, του Συλλόγου Μικρασιατών 'Η Μπίγα', του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας, εκπροσώπων των Προσκόπων και ευαισθητοποιημένων πολιτών. Σημαντική ήταν η συνδρομή της κυρίας Αριάδνης Μαντά, μέλος της πρωτοβουλίας 'Let's do it Greece' στην Πέλλα.

Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάκης Βασιλειάδης συμμετέχοντας μαζί με τους παρευρισκόμενους στον καθαρισμό του μονοπατιού από σκουπίδια που ρυπαίνουν και δημιουργούν κακή εικόνα στους επισκέπτες της περιοχής. Άλλωστε το μονοπάτι αυτό ξεκινά από την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι της Έδεσσας, ένα σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και, καταλήγει, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Λόγγου της Έδεσσας που αποτελεί επίσης σημαντικό προορισμό για την ευρύτερη περιοχή της Πέλλας.

Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας 

Η στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης συνεχίζεται το επόμενο διάστημα. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Γεράνη στο γραφείο της στην Περιφέρεια. Συζητήθηκε η συμμετοχή του Φορέα στο πρόγραμμα μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ο κ. Γεράνης ανέφερε στην κ. Αηδονά ότι ο Φορέας θα στηρίξει την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει στην περιοχή μας με πρωτοβουλία της Π.Ε. Πέλλας.

Η συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας, τους τέσσερις Δήμους της Πέλλας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Επιμελητήριο Πέλλας και όλους τους συμμετέχοντες για τη συνέχιση του προγράμματος μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας και την διάδοση του μηνύματος της ανακύκλωσης, του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο. 

Έχει συγκροτηθεί η συντονιστική επιτροπή η οποία θα υλοποιήσει το πρόγραμμα διοργανώνοντας, άμεσα, ευρείας απήχησης ενημερωτικές δράσεις στους τέσσερις Δήμους, διανέμοντας ταυτόχρονα έντυπο ενημερωτικό υλικό και ειδικές τσάντες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την καταγραφή μετρήσιμων αποτελεσμάτων στην κατεύθυνση της μείωσης του πλαστικού στην καθημερινότητά μας. Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι το πρόγραμμα θα έχει επιτυχία, μετά την μεγάλη ανταπόκριση που είχαν ανάλογες δράσεις και σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ (ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΧΡΟΝΟ!!!) ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΤΕΛΙΚΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ=ΣΕ "ΚΑΡΕΚΛΑ" ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…