Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην αρμοδιότητα δήμων Κεντρικής Μακεδονίας η φιλοξενία 10.000 αιτούντων άσυλο


Στην αρμοδιότητα των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, με την τεχνική βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας, θα περάσει η φιλοξενία σε διαμερίσματα, 10.000 αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Στόχος μας είναι μέχρι τους πρώτους δύο μήνες τους 2018, να έχουμε προσθέσει 10.000 θέσεις σε διαμερίσματα και να έχουμε κλείσει τα 22 από τα 44 κέντρα φιλοξενίας που έχουν απομείνει, τα οποία θα έχουν πλέον χωρητικότητα μικρότερη των 500 ατόμων, με εξαίρεση τρία κέντρα στην Αθήνα, που θα είναι -έκαστο- 1500 ατόμων", διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα σε σύσκεψη δημάρχων στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα και, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, "οι δήμοι θα κάνουν κουμάντο και όχι οι ΜΚΟ στην ενοικίαση των διαμερισμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί και η σταδιακή ένταξη στην κοινωνία, όσων παραμείνουν τελικά στην χώρα μας".
"Δεν υπάρχει τίποτε πιο ασφαλές, σε μαζική κλίμακα, από τα διαμερίσματα όπου υπήρξε εκκωφαντική απουσία από φασαρίες ή εξεγέρσεις φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών", σημείωσε ο κ. Μουζάλας. Στα πλεονεκτήματα του προγράμματος ανέφερε την προπληρωμένη κάρτα μετρητών, που θα έχουν οι ωφελούμενοι και την τόνωση της τοπικής αγοράς καθώς τα χρήματα θα πηγαίνουν απευθείας στους καταστηματάρχες.

"Επιδιώκουμε τη φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα και όχι σε ξενοδοχεία γιατί είναι πιο κανονικές οι συνθήκες", είπε, από την πλευρά του, ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Philippe Leclerc, ζητώντας την ανταπόκριση των δήμων στο πρόγραμμα, όπου θα είναι καλυμμένα τα έξοδα ενοικίου και επίπλωσης, βασικές επισκευές, οι λογαριασμοί, οι μισθοί του προσωπικοί και η μεταφορά των ωφελούμενων προς τα διαμερίσματα.

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία έχει ομαλοποιηθεί με τη μείωση του αριθμού προσφύγων και την κατάργηση πολλών κέντρων φιλοξενίας έκανε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ παράπονα για την παραμονή του κέντρου φιλοξενίας στα Διαβατά, στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, έκανε ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμης Φωτόπουλος.

"Στη δομή, που πληροί όλες τις ευρωπαικές προδιαγραφές, θα φιλοξενούνται 700 άνθρωποι", απάντησε ο κ.Μουζάλας, προσθέτοντας, όμως, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσουν σταδιακά όλα τα καμπ. Παίρνοντας θέση και στις διαμαρτυρίες του δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη για τη μη καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες της περιοχής, όπου είχε δημιουργηθεί ο καταυλισμός της Ειδομένης, ξεκαθάρισε ότι αν και έχουν εγκριθεί τα χρήματα, εντούτοις αργούν γιατί υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα. 

ΑΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Ηρθαν για να μεινουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπρός να φέρουν κάποιοι στα άδεια και ξενοικιαστα σπίτια τους αυτους τους Καημένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τους Ελληνες τους πετανε απο τα σπιτια τους αν χρωστανε λιγα ευρω και βαζουν παρανομους λαθρομεταναστες και τους δινουν 400 ευρωπουλακια καθε μηνα ...κοψτε μισθους συνταξεις βαλτε φορους στα κοροιδα τους Ελληνες για να περνανε καλα οι παρανομοι λαθρομεταναστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι αλο πρεπι να κανουνε για να κσεσικοθι ο κοζμοσ ρε πεδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τίποτε τον Έλληνα πεταμένο τον πίνουν το αίμα και αυτούς τους πληρώνουν τα πάντα .Αφού εμείς όπως λένε είμαστε ρατσιστές ας πάρει ο Μουζαλας και τα άλλα πουλημενα σκυλιά κάποιους στα σπίτια τους να δώσουν το καλό παράδειγμα για να δούμε και εμείς.Αχ Έλληνα από το πολύ φιλότιμο την πατάς πάντα σε παταν πάντα στο ευαίσθητο σημείο και συ τα δέχεσαι όλα.Δεν μπορεί θα βγει ένας μάγκας και θα τα βάλει όλα στην θέση τους.Περασαν τους νοικοκυρηδες στα άλλα κράτη,και έφεραν εδώ γύφτους και για να μας κλείσουν τα μάτια τα πληρώνουν όλα και μεις κάνουμε πίσω, γιατί τον Έλληνα τον έκαναν ένα απόλυτο τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Είναι απίστευτο, θα έλεγα αδύνατο, μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι Έλληνες πολιτικοί, προκειμένου να διατηρήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω και μια εβδομάδα παραπάνω: μπορούν να θυσιάσουν την πατρίδα τους..» George Horton, Αμερικανός διπλωμάτης σε απόρρητη έκθεσή του για την Μικρασιατική καταστροφή, Σεπτέμβριος 1922.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.