Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παράταση μέχρι τις 12 Μαΐου δίνει ο ΕΦΚΑ για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών του Μαρτίου


Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια με τις ασφαλιστικές εισφορές Μαρτίου 2017 για τους αγρότες. Στο μεταξύ παράταση, έως τις 12 Μαΐου, έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού, καθώς η προθεσμία πληρωμής των εισφορών έληγε κανονικά την Παρασκευή (28 Απριλίου) και θα ήταν αδύνατον να πληρωθούν μέσα σε τρεις ημέρες. 

Η παράταση αφορά συνολικά 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης, τόνισε ότι εφεξής οι αγρότες δεν θα παίρνουν ειδοποιητήρια.

«Θα υπάρχει ανάρτηση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (http://www.efka.gov.gr) από όπου θα κατεβάζουν το ειδοποιητήριο», επισήμανε καλώντας και όσους περίμεναν έγγραφη ειδοποίηση για Φεβρουάριο να σπεύσουν. Στο μεταξύ πολλοί αγρότες που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για σύνταξη δεν μπορούν να λάβουν τα χρήματά τους.

Πρόβλημα με προσωρινές συντάξεις

Μέχρι πρόσφατα, ο ΟΓΑ έδινε κατευθείαν οριστικές συντάξεις, χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις και χωρίς να χρειάζεται να δίνει προσωρινές. Τα πράγματα όμως άλλαξαν με την ένταξή τους στον ΕΦΚΑ, ο οποίος, με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, δίνει στους αγρότες πρώτα προσωρινές και μετά οριστικές. Το πρόβλημα είναι ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει υπογράψει τη σχετική εγκύκλιο για τον υπολογισμό των χρημάτων, με αποτέλεσμα να έχει «μπλοκάρει» η καταβολή προσωρινής σύνταξης σε όσους υπέβαλαν τα χαρτιά τους μετά τις 13/5/2016.

Καλή εισπραξιμότητα

Πάντως σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΦΚΑ η εισπραξιμότητα υπερβαίνει το 60%. Ειδικότερα τα έσοδα το πρώτο δίμηνο ανήλθαν σε 307 εκατ. ευρώ έναντι βεβαιωμένων εισφορών ύψους 502 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εργασίας η θετική πορεία των εσόδων έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να παρουσιάζει το πρώτο τρίμηνο πραγματικό πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκατ. ευρώ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.