Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νοσοκομείο Έδεσσας: Φυλάκιση 4 μηνών για παράβαση καθήκοντος για τις εγκρίσεις δαπανών


Φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε έναν υπάλληλο του τμήματος προμηθειών του Νοσοκομείου Έδεσσας και έναν γιατρό που ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι ενέκριναν αντισυμβατικές προμήθειες ορθοπεδικών υλικών. Το κύριο μέρος των αμαρτωλών προμηθειών στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου, ύψους 2 εκατ. ευρώ, δεν έχει φτάσει ποτέ στις δικαστικές αίθουσες, καθώς ερευνάται από το… 2006!

Η υπόθεση, που εξετάστηκε από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης, αφορούσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της έγκρισης δαπανών για προμήθεια ορθοπεδικών υλικών ανά ασθενή σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Μετά την αθώωση των περισσότερων κατηγορούμενων στον πρώτο βαθμό χθες στο εδώλιο κάθισαν η τότε επικεφαλής του τμήματος προμηθειών του νοσοκομείου και ένας γιατρός, που το 2010, όταν εγκρίθηκαν οι συγκεκριμένες προμήθειες, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου και ενέκρινε τις συγκεκριμένες προμήθειες. Από την έρευνα που έγινε για την έγκριση 37 προμηθειών -καθεμία αντιστοιχεί σε έναν ασθενή- ανέκυψε πως τα συγκεκριμένα υλικά ήταν εκτός συμβάσεων που είχαν οριστεί με διάφορες αποφάσεις.
Το ποσό των προμηθειών ήταν περίπου 40.000 ευρώ σύμφωνα και με την πρωτόδικη απόφαση. Πάντως οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους πως δεν γνώριζαν ότι τα υλικά για την προμήθεια των οποίων ενέκριναν τις δαπάνες ήταν εξωσυμβατικά, καθώς ακολούθησαν τις εισηγήσεις των ειδικών γιατρών. Το δικαστήριο τους καταδίκασε σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή, αφού τους αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Στην… ανάκριση

Οι προμήθειες της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας έχουν εξελιχθεί σε γεφύρι της Άρτας, καθώς από το 2006 ερευνάται σκάνδαλο, με το οποίο ζημιώθηκε το δημόσιο με ποσό ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πορισματική έκθεση δύο επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Υγείας Πρόνοιας, η οποία όμως έκανε χρόνια, για να παραληφθεί από τους επικεφαλής της ελεγκτικής υπηρεσίας.

Την Τετάρτη, στη δίκη των δύο κατηγορουμένων που ενέκριναν τις προμήθειες αποκαλύφθηκε ότι το κύριο μέρος του σκανδάλου με το χορό της μίζας με τις ιατρικές προμήθειες βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της… ανάκρισης. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από το 2006, όμως έκτοτε διάφορες ύποπτες παρεμβάσεις προκαλούσαν εμπλοκές, με συνέπεια μέχρι σήμερα να μην έχει φτάσει ακόμη στις δικαστικές αίθουσες.

Μάλιστα σε βάρος τότε επικεφαλής κλινικής έγινε έρευνα μέχρι και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, καθώς βρέθηκαν στοιχεία που αφορούσαν συναλλαγές του με εταιρείες πώλησης ορθοπεδικών υλικών, όπως και συναλλαγές με off shore εταιρείες. Τη δικογραφία για αυτό το σκέλος είχε χειριστεί ο εισαγγελέας Έδεσσας, στον οποίο διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΔΙΝΑΝ ΕΓΚΡΙΣΗ.
    ΚΑΛΟ!!!!!
    ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ..
    ΟΧΙ 3 ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ 300....ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ Η΄ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.......ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ Π@@@@Ο ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ....ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΑΛΛΑ...

    ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ , ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΤΟ ΚΥRΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΟΛΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ...ΑΠΟ ΤΟ 2006.
    ΜΕΤΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ;
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 2.000.000 €
    ΣΩΣΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αβαπτιστοι ειναι φαινεται...Ονοματα θελουμε,γιατι δεν τα λενε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 12500 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΒΟΥΝ ΚΕΡΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ; ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ , ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΟΤΑΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΓΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΕΥΡΩ; Η ΕΔΕΣΣΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΥΧΙΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ; ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΠΩΣ ΟΤΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΚΙ ΑΝ ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ, ΘΑ ΒΡΩ ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ή ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ; ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΣ ΔΙΑΦΙΔΟΥΝ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Π.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΝΟΥΜΕΡΑ - 12500 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
      ΕΝΤΑΞΗ ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
      ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.