Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Λιτάνευση Εικόνας Παναγίας Ελεούσης (φωτο)




Την Τρίτη 9 Μαΐου, στις 6:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εφεστίου εικόνος Παναγίας της Ελεούσης (17ος αι.) από το Μητροπολιτικό οίκημα, όπου φυλάσσεται, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Στις ιερές τελετές μετείχαν σύσσωμος ο ιερός κλήρος της πόλεως και κληρικοί από άλλες περιοχές. Παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, εκπρόσωποι του Διοικητού της 2ας Μεραρχίας, του Αστυνομικού Διευθυντού Πέλλας καθώς και άλλων τοπικών αρχών και φορέων.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με συντομία στο ιστορικό της ιεράς Εικόνος.
Το πρωί της επομένης, εορτή της Μεσοπεντηκοστής, τελέσθηκε πανηγυρικό συλλείτουργο με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της Έδεσσας.

Η ιερά Εικών θα παραμείνει στο Ι. Ναό της Αγίας Σκέπης μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, 16 Μαΐου. Κατά την διάρκεια της παραμονής της θα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.