VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άμεση η ανάγκη για δημιουργία και λειτουργία Πολυδύναμου Ιατρείου στην Πέλλα

Να προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή του Πολυδύναμου Ιατρείου Πέλλας, λαμβάνοντας υπόψη τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το Δίκτυο Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε περιοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις, ζητά από τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης.

Το -σοβαρότατο- θέμα κατασκευής και λειτουργίας Πολυδύναμου ιατρείου στην Πέλλα δεν είναι καινούριο. Πριν από 9 χρόνια περίπου, ο  -τότε Καποδιστρικός- Δήμος Πέλλας, επί δημαρχίας Απόστολου Τσαλταφερίδη, είχε παραχωρήσει κατάλληλο οικόπεδο στον κεντρικό δρόμο της Πέλλας για την κατασκευή του πολυιατρείου και μέσω των τεχνικών υπηρεσιών του έχει καταρτίσει τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Μάλιστα, όπως επισημαίνει σήμερα στην Η.Ε. Karatzova.com ο κ. Τσαλταφερίδης, το θέμα είχε προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. «Σε επαφές που είχα κάνει στην Αθήνα ο ίδιος προσωπικά στο αρμόδιο Υπουργείο είχα συναντηθεί με τον τότε Διευθυντή της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων) από τον οποίο είχα λάβει επίσημη διαβεβαίωση για την υλοποίηση του έργου», τονίζει ο πρώην Δήμαρχος Πέλλας, προσθέτοντας ότι «το πολυδύναμο ιατρείο στην Πέλλα είναι ένα σημαντικό και αναγκαίο έργο για την περιοχή. Η υλοποίησή του θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα καθώς εδώ και λίγα χρόνια λειτουργεί και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, που μαζί με τον αναπλασμένο αρχαιολογικό χώρο της Πελλαίας χώρας προσελκύουν περισσότερους τουρίστες». 

Όπως επίσης σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Καρασμάνης, με την υπ’ αριθμ. Υ3α/ΓΠ106161/31-8-2009 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ιδρύθηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Πέλλας με διασφαλισμένη πίστωση 380.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 091/5) για την κατασκευή του. 

Στην ίδια απόφαση επίσης, υπήρχε πρόβλεψη για την σύσταση θέσεων ιατρικού προσωπικού: μία θέση παθολόγου, δύο θέσεις γενικής ιατρικής, μία θέση παιδιάτρου και μία θέση οδοντιάτρου, καθώς επίσης και νοσηλευτικού προσωπικού ήτοι: 
δύο θέσεις ΤΕ νοσηλευτικής, μία θέση ΤΕ μαίας-μαιευτών και μία θέση ΤΕ επισκεπτών -τριών Υγείας. Επιπλέον, οι μελέτες προέβλεπαν και την λειτουργία ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου και γι’ αυτόν τον λόγο έγινε τροποποίηση της αρχικής μελέτης του υπογείου του κτιρίου ώστε να δοθεί το απαραίτητο ύψος σύμφωνα με τις προδιαγραφές λειτουργίας ακτινολογικού εργαστηρίου.
«Η Κυβέρνηση που προήλθε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009, αφού επί δύο έτη κωλυσιεργούσε, στην συνέχεια ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι σταματά την υλοποίηση του και ότι προχωρά αντ’ αυτού στην μετατροπή – υποβάθμιση του από Πολυδύναμο σε Περιφερειακό Ιατρείο. Εάν εμείς θέλαμε να κάνουμε Περιφερειακό Ιατρείο θα το είχαμε κάνει από το 2008, τότε που υπήρχε πρόγραμμα κατασκευής σε όλη την Χώρα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς όμως το απορρίψαμε αυτό, γιατί θέλαμε κάτι καλύτερο για την Πέλλα, καθότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και καθιστά αναγκαία την σύσταση Πολυδύναμου Ιατρείου. 

Στην συνέχεια ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο για να προχωρήσει το έργο κι αποδεχθήκαμε το νέο κτιριολογικό πρόγραμμα, ώστε στην συνέχεια να κατασκευαστεί 2ος όροφος με την προσθήκη άλλων δύο ιατρείων.  Το έργο μάλιστα, είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2015, όμως λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων ΄΄πάγωσε΄΄ η κατασκευή του», καταλήγει ο βουλευτής.

Εμείς, για την πληρότητα του ρεπορτάζ, θα συμπληρώσουμε ότι η Πέλλα αποτελεί πλέον έναν σημαντικό πόλο έλξης και ενδιαφέροντος διεθνούς επιπέδου, με επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εξάλλου οι επισκέπτες που φιλοξενεί ο νομός Πέλλας στην περιοχή αυξάνονται συνεχώς και μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι στο μέλλον, όταν υλοποιηθεί και η ανάδειξη του ανακτόρου του  Μεγάλου Αλεξάνδρου στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.
Η δημιουργία του νέου πολυιατρείου λοιπόν, με αρκετές ειδικότητες και κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, επιβάλλεται (και) για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών της περιοχής αλλά και για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής η οποία αποκτά πλέον μία νέα δυναμική. 


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια:

 1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ.
  ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΥΠΟΛΟΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΑΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.
  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ, ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ Η΄ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…