Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καλλικράτης: Τον Σεπτέμβριο οι βασικές κυβερνητικές θέσεις




Με καθυστέρηση από τον αρχικό κυβερνητικό σχεδιασμό θα προχωρήσουν οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι βασικές θέσεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη», υπολογίζεται να έχουν αποτυπωθεί τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τον αρχικό χρονικό στόχο που ήθελε την κυβέρνηση να ενημερώνει για τις τελικές προτάσεις της στα μέσα του καλοκαιριού, δηλαδή μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω στην τελική κυβερνητική πρόταση θα ακολουθήσει νέος διάλογος με τα πολιτικά κόμματα και τους αυτοδιοικητικούς φορείς (ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ.). «Σφιχτές» χρονικές προθεσμίες δεν υπάρχουν για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με δεδομένο ότι απομένουν περίπου δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, φαίνεται ότι για το σχέδιο για αλλαγή του «Καλλικράτη» υπάρχει άπλετος χρόνος για τις αποφάσεις, τόσο ώστε ταυτόχρονα η κυβέρνηση να μην προβεί σε αιφνιδιασμούς ενόψει των επόμενων προγραμματισμένων εκλογών.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.