Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνέντευξη με την δημοτική σύμβουλο Έδεσσας Ε. Ταμβίσκου: «Όσο θα υπάρχω στον Δήμο, θα υπερασπίζομαι το κοινό συμφέρον και όχι προσωπικά συμφέροντα»


«Το  ότι εξελέγη μία φορά Δήμαρχος στο Νομό μας γυναίκα, σημαίνει ότι μπορεί να επαναληφθεί». Αυτό δηλώνει με νόημα η ανεξαρτητοποιημένη από την πλειοψηφούσα παράταξη Δημοτική Σύμβουλος Έδεσσας, Έφη Ταμβίσκου, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Η.Ε. Karatzova.com, η οποία θα συζητηθεί πολύ.

Σε θεσμικό επίπεδο η κα Ταμβίσκου τονίζει ότι «θα πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες για την εύρυθμη λειτουργία του κάθε Δήμου και γιατί όχι, να προταθεί και να ισχύσει για τον ίδιο τον Δήμαρχο το δικαίωμα ψήφου κατά την διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων».
Σε ότι αφορά στην απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την  παράταξη του Δημάρχου Έδεσσας, επισημαίνει: «Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά ήταν μια σωστή απόφαση απέναντι στη συνείδησή μου και στους συνδημότες που με εμπιστευθήκαν», προσθέτοντας σε κάποιο άλλη σημείο: «Όσο θα υπάρχω ως αυτοδιοικητικό μέλος στον Δήμο, θα υπερασπίζομαι το κοινό συμφέρον και όχι προσωπικά συμφέροντα, από όπου αυτά και αν απορρέουν».
Σε ότι αφορά την Δημοτική Αρχή Έδεσσας, ασκεί σκληρή κριτική, για διάφορα θέματα, όπως π.χ. για την κοινωνική πολιτική, καθώς υποστηρίζει ότι  υπάρχει «έλλειψη σχεδιασμού κοινωνικής πολιτικής», αλλά και για τον  τουρισμό, αφού σημειώνει ότι «δεν υπάρχει τουρισμός παρά μόνον επισκέπτες», ενώ αναφέρεται κριτικά και στην ιδιωτικοποίηση του κέντρου των Καταρρακτών. 

Παράλληλα, γνωστοποιεί ποια είναι, κατά την άποψή της, «τα πέντε πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα στο δήμο Έδεσσας», ενώ ξεκαθαρίζει: «Δεν με αφορά η κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά με αφορά η Έδεσσα, ο δήμος μας. Σε αυτόν είμαι αφοσιωμένη…».

Ολόκληρη η συνέντευξη της Έφης Ταμβίσκου έχει ως εξής:

Ερώτηση: Κα Ταμβίσκου, αν και έχει βελτιωθεί γενικότερα η εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η εικόνα της πολιτικής εξουσίας παραμένει κυριαρχικά ανδρική. Αυτό φυσικά ισχύει και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου οι γυναίκες είναι «μετρημένες στα δάχτυλα». Πως το σχολιάζετε;

Απάντηση: Όσα  επιτεύγματα έχουν γίνει διαχρονικά, έγιναν με αργά αλλά σταθερά βήματα. Άποψή μου είναι ότι η άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων δεν έχει διαχωριστικές γραμμές. Σημασία έχει πρώτα να αγαπάς αυτό που κάνεις και ύστερα να το υποστηρίζεις. Ποτέ δεν αναφέρομαι ούτε θα αναφερθώ σε ανδρική κυριαρχία. Αντίθετα υποστηρίζω ότι ο συνδυασμός άνδρα-γυναίκας, μπορεί να είναι αποτελεσματικότατος, με προϋπόθεση την ειλικρινή συνεργασία, τον διακριτό θεσμικό ρόλο και τον σεβασμό στην προσωπικότητα του καθενός. Οι γυναίκες μπορούν να διαχειριστούν την διοίκηση, είναι οργανωτικές, αποτελεσματικές και λόγω της φύσης τους πιο κοντά στην καθημερινότητα και στα προβλήματα της Τ.Α. Το  ότι εξελέγη μία φορά Δήμαρχος στο Νομό μας γυναίκα, σημαίνει ότι μπορεί να επαναληφθεί. Άρα άνδρας και γυναίκα μαζί στην Τ.Α. με διάθεση για προσφορά, σημαίνει  εμπιστοσύνη, δύναμη και αποτελεσματικότητα. 

Ερ: Τελευταία γίνεται πολύς λόγος και υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις -κυρίως από την κυβέρνηση-  για εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Τ.Α. Ποια είναι η θέση σας; Συμφωνείτε; 

Απ: Aν κάποιος είναι αποφασισμένος να ασχοληθεί με την Τ.Α. θα πει  "ό,τι είναι να έλθει καλώς να ορίσει". Εάν όμως πρόκειται να γίνουν πράξη όσα ακούγονται για τις επικείμενες εκλογές, θα πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες για την εύρυθμη λειτουργία του κάθε Δήμου και γιατί όχι, να προταθεί και να ισχύσει για τον ίδιο τον Δήμαρχο το δικαίωμα ψήφου κατά την διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων. Οι τοπικές κοινωνίες επιθυμούν ένα ισχυρό αυτοδιοικητικό μοντέλο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, που θα αποτελεί πυρήνα παραγωγής έργου, απαλλαγμένο όμως από εξαρτήσεις από την κεντρικό κράτος, πράγμα που δεν συμβαίνει προς το παρόν. Φυσικά οι ευρείες συνεργασίες είναι αποδεκτές και έτσι και αλλιώς επιβεβλημένες, με την προϋπόθεση όμως την διαφύλαξη του θεσμού του Δημάρχου, διότι δεν μπορεί ο Δήμαρχος να άγεται και να φέρεται κατά την βούληση τυχόν κακόβουλων πρακτικών. Από την άλλη, θεωρώ απαραίτητο τον έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεών του. 

Ερ: Κα Ταμβίσκου το 2016 ανεξαρτητοποιηθήκατε από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας στο Δήμο Έδεσσας, ενώ συμπορευθήκατε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου, για αρκετά χρόνια. Τι άλλαξε στην πορεία; Σας υπενθυμίζω ότι σε δημόσια δήλωσή του ο κ. Γιάννου είχε τονίσει: «Ας αφήσει τα γενικόλογα (η αναφορά σε εσάς) και να πει συγκεκριμένα σε ποια θέματα διαφωνούμε από πολιτικής απόψεως».

Απ: Τις πολιτικές μου διαφωνίες τις έχω εκφράσει διεξοδικά, τόσο στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης μου (όταν πριν 12 μήνες πήρα την δύσκολη αλλά πιστεύω σωστή αυτή απόφαση), όσο και σε διεξοδικές τοποθετήσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το 2010, όντας υποψήφια για πρώτη φορά, πίστεψα στην απαλλαγή από ένα κατεστημένο που κυβερνούσε τον Δήμο για 36 χρόνια. Σε μία αλλαγή που θα έβαζε τον τόπο σε τροχιά δημιουργίας και προ πάντων αποτελεσματικότητας, βασισμένη σε σχέση αξιοπιστίας, ειλικρίνειας και αξιοκρατίας. Αν και στην πορεία διαπίστωνα ότι οι δεσμεύσεις αποτελούσαν πλέον μουσειακό είδος αναξιοπιστίας, παρά ταύτα συνέχισα τον συλλογικό αλλά και προσωπικό αγώνα μου, στηρίζοντας τον Δήμαρχο όπου κατά την άποψή μου έπραττε δικαίως. Δυστυχώς ο κ. Γιάννου επέλεξε να συνεχίσει με την ίδια νοοτροπία την οποία υποτίθεται θα πολεμούσαμε. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση η ανεξαρτητοποίησή μου, αλλά ήταν μια σωστή απόφαση απέναντι στη συνείδησή μου και στους συνδημότες που με εμπιστευθήκαν. Αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ο καθένας χαράσσει τον δρόμο του, θέτει τους στόχους και τα οράματά του σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του. Και ο δικός μου δρόμος μπορεί να μην είναι εύκολος αλλά δεν είναι μοναχικός, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.

Ερ: Τι απαντάτε στον δήμαρχο Έδεσσας όταν έλεγε ότι «στα θέματα που απαιτούσαν πολιτικό θάρρος, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις επέδειξε η αντιπολίτευση, απουσιάζατε εκκωφαντικά ή μειοψηφούσατε χωρίς να μπορείτε να δικαιολογήσετε τη στάση σας»;

Απ: Τις απαντήσεις μου, όπως σας είπα, τις έχω δώσει ήδη. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιες είναι οι "πολιτικές σχέσεις" του Δημάρχου με τη μερίδα της αντιπολίτευσης που τόσο εγκωμιάζει, αλλά σε ότι με αφορά, είχα πάντα το θάρρος της γνώμης μου, με επιχειρήματα στις αποφάσεις μου. Προφανώς ο κ. Δήμαρχος να αναφέρεται στο "θάρρος γνώμης" για θέματα που η πλειοψηφία του Εδεσσαϊκού λαού τάσσεται απέναντί του, παραφράζοντάς το κατά βούληση ως "απουσία" μου από τις εξελίξεις. Εγώ ένα πράγμα γνωρίζω. Ότι όσο θα υπάρχω ως αυτοδιοικητικό μέλος στον Δήμο, θα υπερασπίζομαι το κοινό συμφέρον και όχι προσωπικά συμφέροντα, από όπου αυτά και αν απορρέουν.

Ερ: Από την στιγμή που ανεξαρτητοποιηθήκατε, δεν νομίζετε ότι έπρεπε να παραιτηθείτε και από δημοτική σύμβουλος δεδομένου ότι εκλεχθήκατε με τον συνδυασμό της πλειοψηφούσας παράταξης;

Απ: Αυτό το ερώτημα το έχω δεχθεί επανειλημμένα. Για κάτι τέτοιο ίσως θα έπρεπε να ερωτηθεί ο κ. Γιάννου,  ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του κ. Τσώτσου,  μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2010, προκειμένου να διεκδικήσει αμέσως μετά τον Δήμο Έδεσσας. Αντίθετα η δική μου ανεξαρτητοποίηση έγινε το 2016, σε χρόνο άσχετο με εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά σχετικό με το πιστεύω μου για δίκαιη εκπροσώπηση όσων με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και όλων των συνδημοτών μου. 

Ερ: Πως κρίνετε την δημοτική αρχή και το έργο της έως τώρα με βάση τα πεπραγμένα ως προς τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής, ως ιατρός που είστε. Επαρκεί; 

Απ: Κοινωνική πολιτική σημαίνει πρόληψη, υγεία, κοινωνικές δομές και στήριξη πληθυσμιακών ομάδων που υποφέρουν σήμερα λόγω της κρίσης. Ο καλύτερος κριτής της επιτυχημένης η μη άσκησής της,  είναι όλοι  οι δημότες. Επιτρέψτε μου αρχικά να αναφερθώ στον εθελοντισμό, γιατί χάρη στους απανταχού εθελοντές ασκείται κοινωνική πολιτική στον Δήμο. Οφείλω βεβαίως να αναφερθώ και στο θεάρεστο έργο του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωήλ, ο οποίος με την ίδρυση κοινωνικού ιατρείου, προσφορά συσσιτίων και τόσων άλλων δράσεων, εξομαλύνει σχετικά το πρόβλημα. Άρα δεν θα μιλήσω για αδυναμία αλλά για έλλειψη σχεδιασμού κοινωνικής πολιτικής από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, αφού ακόμα και τώρα δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των κοινωνικών στρωμάτων που θα έπρεπε να τυγχάνουν της ιδιαίτερης μέριμνας. Ένας Δήμος οφείλει να είναι παρών στις κοινωνικές εξελίξεις και να βρίσκει τρόπους στήριξης. Αντίθετα παρατηρούμε ότι εμμένει  απλά σε ότι «χαριστεί» μέσα από το ΕΣΠΑ για τις κοινωνικές δομές, αλλιώς  παραιτείται από κάθε προσπάθεια και διάθεση να συνεισφέρει όπου και όταν κληθεί για την στήριξη τους, όπως τελευταία συμβαίνει με το Γηροκομείο. Υπάρχουν για παράδειγμα δίκτυα όπως το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών πόλεων, που ως υπεύθυνη υγείας του Δήμου για 3 περίπου χρόνια έκανα πολλές παρουσιάσεις και δράσεις σχετικά με την πρόληψη και προαγωγή υγείας του πληθυσμού. Και που αντί να αξιοποιηθεί, διαπραγματευόμαστε την συνδρομή μας εκεί, ενώ καταβάλλουμε χρήματα σε ζητήματα που ευνοούν και αφορούν μη ζωτικής σημασίας θέματα. 

Ερ: Βασικός στόχος της σημερινής δημοτικής αρχής, όπως έχει ειπωθεί κατ΄ επανάληψη από τον δήμαρχο, είναι η ανάπτυξη του τουρισμού, σε δωδεκάμηνη βάση και όχι εποχιακή. Μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος; Πως βλέπετε τις πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή;

Απ: Επί πολλά χρόνια διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει Τουρισμός παρά μόνον επισκέπτες. Και φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για 12μηνο τουρισμό αφού προς στιγμήν έχουμε επισκέπτες μονοήμερων και στην καλύτερη των περιπτώσεων ολιγοήμερων εκδρομών. Η πολιτική βούληση πρώτα από όλα του Δήμου να επενδύσει στο κεφάλαιο αυτό είναι έως τώρα μηδαμινή. Καλά τα προγράμματα ΕΣΠΑ για να ξελασπώνουν τις άσχημες οικονομικές συνθήκες, μα ό,τι έγινε έως τώρα στον τομέα του Τουρισμού ήταν αποδεδειγμένα σε λάθος δρόμο. Και παρά ταύτα ακολουθήθηκε ο ίδιος δοκιμασμένος τα τελευταία χρόνια και  αναποτελεσματικός δρόμος των ευκαιριακών επιλογών. Σαφώς το Εθνικό οδικό δίκτυο έχει μεγάλη σημασία ως προς την πρόσβαση, αλλά δεν αποτελεί την κορωνίδα της επιτυχίας για την αύξηση του τουρισμού, αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να μετατρέψεις τον επισκέπτη σε τουρίστα. Δεν μπορείς ρίχνεις τις ευθύνες στο  Εθνικό οδικό δίκτυο, όταν δεν έχεις σωστή πρόσβαση στην πόλη. Δεν μπορείς να ζητάς από δημότες να στηρίξουν το κέντρο των «Καταρρακτών», όταν το έχεις σε άθλια κατάσταση, το απαξιώνεις και τέλος το ωθείς στον ιδιώτη. Είσαι τουλάχιστον αναποτελεσματικός, όταν κλείνεις δομές και τις επαναλειτουργείς, ανάλογα με την ροή των προγραμμάτων. Δεν μπορείς να συστήνεις Αντιδημαρχία Τουρισμού, να την καταργείς και να αναθέτεις τον Τουρισμό στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.) Δεν μπορεί παλαιότερα να ιδρύεις Επιτροπή Τουρισμού, να μην την ενεργοποιείς ποτέ και  να την επανιδρύεις τώρα, όντας ο Τουρισμός στην ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. Δεν μπορείς να αγνοείς το Καϊμάκτσαλαν, τη Βεγορίτιδα και χωριά, με την πολιτιστική τους κληρονομιά και τον αγροτουρισμό τους και να μιλάς για 12μηνο τουρισμό. Δεν μπορεί να τα αφήνεις όλα στην τύχη τους τραγικά ανεκμετάλλευτα. Μια τεράστια αλυσίδα ανάδειξης των χαρακτηριστικών (φυσικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντολογικών) του Δήμου μας, σπιθαμή προς σπιθαμή, σαφέστατα μπορεί να επιτευχθεί, αλλά απαιτεί όραμα, οργάνωση, πολιτική βούληση, υλική υποστήριξη, αξιοσύνη αλλά και γνώση του αντικειμένου. Και φυσικά μεράκι και πολλή δουλειά. Αναρωτιέμαι τι από όλα αυτά διέθεσε  η νυν Δημοτική Αρχή...

Ερ: Αναφερθήκατε λίγο πριν στο κέντρο των Καταρρακτών. Ποιά είναι η άποψή σας για την ιδιωτικοποίηση  της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης;

Απ: Δεν υιοθετώ την αντίληψη "ό,τι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το ιδιωτικοποιούμε". Η τουριστική Α.Ε. με όπλο αιχμής το κέντρο «Καταρρακτών», ήταν η μόνη εταιρεία με αναπτυξιακό χαρακτήρα, με πολλές προοπτικές, αφού και έσοδα θα απέφερε στον Δήμο αλλά και θα του έδινε την ευκαιρία εν μέρει άσκησης κοινωνικής πολιτικής, πάντα με προϋπόθεση σωστής διαχείρισης και ελέγχου. Αδέξιοι χειρισμοί και επιπόλαιες ανεξέλεγκτες πρακτικές, αλαζονεία διαχείρισης και εξυπηρετήσεις ιδίων συμφερόντων, σε μία επιχείρηση που ήταν μεν επικερδής αλλά όλως παραδόξως μάτωνε από τα χρέη, είχαν ως αποτέλεσμα την  πτώχευσή της.  Από την πρώτη στιγμή διαφώνησα με το σκεπτικό της πλειοψηφίας, που αφού απάλλαξε πρώτα τους αέναους υπεύθυνους (από παλιά «κρατά η κολόνια») για αυτό το κατάντημα, οδήγησε την εταιρεία σε καθεστώς αβεβαιότητας. Και αυτό αφού επί δύο χρόνια εκκαθαρίζεται, χωρίς τυπική ενημέρωση και παρουσία του εκκαθαριστή στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις επίμονες οχλήσεις μου. Και φυσικά να μην ξεχνάμε την μεγάλη ζημία που δημιουργήθηκε και που αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που ανεξάρτητα από πού θα προέλθουν και πως θα διατεθούν για την εξόφληση του χρέους, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

Ερ: Ποια είναι κατά την γνώμη σας τα πέντε πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα στο δήμο Έδεσσας για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών;

Απ: Σίγουρα δεν είναι μόνο πέντε και φυσικά κανένα από αυτά δεν μπορεί να επιτευχθεί μεμονωμένα. Το ένα με το άλλο αποτελούν αλληλουχία και ντόμινο που εάν ένας κύβος παραπέσει συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Αντίθετα εάν στηριχθεί με θεμέλια γερά, τότε μπορούμε να μιλάμε για δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα. Και ας μην ξεχνάμε ότι οι καιροί που βιώνουμε και με την οικονομική δυσχέρεια που μαστίζει τον τόπο μας, οποιαδήποτε εισροή και επένδυση στον δήμο μας θα συντελέσει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Πρώτον λοιπόν κατά την γνώμη μου, είναι η ισχυροποίηση της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου μας, με ό,τι αυτό προϋποθέτει και συνεπάγεται. Δεύτερον και για να γίνει το πρώτο, προϋποθέτει στόχο συγκεκριμένο και όραμα και κινητοποίηση υγιών εμπλεκομένων δυνάμεων, που εξυπακούεται ότι θα εργαστούν προς όφελος του Δήμου και όχι προς ίδιον συμφέρον. Τρίτον, επικέντρωση στην περιφέρεια και στα χωριά μας που πρέπει να ανασυγκροτηθούν, να αναζωογονηθούν και να προβληθούν με τον καλύτερο τρόπο, σε ότι καλύτερο μπορούν να αναδείξουν, και όχι να απαξιώνονται και να μαραζώνουν όπως συμβαίνει σήμερα. Αυτό θα τους δώσει κίνητρο και κουράγιο να συμμετέχουν καλύτερα και οι ίδιοι στην προβολή των ίδιων τους των χαρακτηριστικών. Αλλά πως να τα κάνεις όλα αυτά, όταν ακόμα και το επαρχιακό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι κάτοικοι δικαίως αγανακτισμένοι, παλεύουν μόνοι τους για τα αυτονόητα; Τέταρτον, το όραμα και η ανάπτυξη που συχνά αναφέρουμε τελευταία, είναι συνδεδεμένο με την αγάπη που έχει κάποιος για την Έδεσσα που όλοι την αγαπάμε, αλλά με διαφορετικό τρόπο το εκδηλώνει ο καθένας μας. Και είναι συνδεδεμένο με ρεαλισμό του μέχρι που και τι μπορούμε να κάνουμε και με ποιον τρόπο, όσον αφορά την καθαριότητα, τα αδέσποτα, την ανακύκλωση  και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση όλων των ηλικιακών ομάδων απέναντι στα θέματα αυτά. Θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος και λογοδοσία σε όλα τα ζητήματα. Για παράδειγμα ο έλεγχος και καλή διαχείριση του κέντρου της πόλης από αυθαίρετες  παρεμβάσεις όσων ελάχιστων δεν επιθυμούν να συμμορφωθούν στα πλαίσια της γενικότερης ευταξίας, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ποιότητας ζωής. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε, με πρόγραμμα, αποφασιστικότητα και προσήλωση στον στόχο μας. Χρειάζεται διεκδίκηση αλλά και διάθεση κονδυλίων, ευρείες αλλά ουσιαστικές  συνεργασίες και  ταυτόχρονα βούληση για εξεύρεση ριζοσπαστικών λύσεων.

Ερ: Κα Ταμβίσκου, είστε μια καταξιωμένη γιατρός, με μεγάλη προσφορά στην δημόσια Υγεία, αλλά και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος για δύο συνεχείς θητείες. Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας; Θα «επιμείνετε» αυτοδιοικητικά; Ή μπορεί να επιχειρήσετε την είσοδό σας στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Απ: Δε με αφορά η κεντρική πολιτική σκηνή, με αφορά η Έδεσσα, ο δήμος μας και σε αυτόν είμαι αφοσιωμένη.  Και με κερδίζει μέρα με την μέρα αυτή η σχέση με τους συνδημότες μου. Με τιμά η εμπιστοσύνη τους, με παρακινεί. Ταυτόχρονα μαθαίνω από την τριβή μου με τον θεσμό, γνωρίζετε ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι γιατρός. Για μένα το σημαντικό είναι να κάνουμε πράγματα για την Έδεσσα, για την Άρνισσα, και όλα τα χωριά του Δήμου. Και ευτυχώς διαπιστώνουμε, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αποστασιοποιείται πλέον από τα στεγανά της κομματικοποίησης. Άρα η ριζική αλλαγή θα έλθει από την τοπική κοινωνία,  με την επιλογή προσώπων που θα κριθούν ως άξια και ικανά να αναλάβουν τα ηνία αυτού του τόπου. Οφείλουμε να εμπιστευτούμε νέους ανθρώπους, να κινητοποιήσουμε υγιείς δυνάμεις και να τους εμπνεύσουμε το όραμα για πως θέλουμε να είναι ο δήμος μας σε μια πενταετία. 
- Σας ευχαριστώ…
- Σας ευχαριστώ πολύ κι εγώ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment