Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεμέλιος λίθος για το Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στα Γιαννιτσά


Η τελετή κατάθεσης του θεμελίου λίθου του Ενοριακού Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων εκκλησιαστικής διακονίας του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Γιαννιτσά, πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, την Κυριακή στις 10.30 το πρωί, μετά τον  Όρθρο και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που έγινε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
Το ενοριακό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο εκκλησιαστικής διακονίας του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Γιαννιτσά, θα ανεγερθεί σε οικόπεδο δίπλα στον Ιερό Ναό που αγοράστηκε με δάνειο για τον σκοπό αυτό. 
Κατά την διάρκεια της τελετής ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά τον Πολιτικό Μηχανικό και πρώην βουλευτή κ. Διονύση Σταμενίτη για την δωρεά της στατικής μελέτης του κτιρίου, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ που εκπόνησε, όπως και την εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΜ Πέλλας (Χατζηδημητρίου Οδυσσέας- Επιτροπάκης Αθανάσιος- Λυσίτσας Γεώργιος) για την δωρεά της ηλεκτρομηχανικής μελέτης, αξίας 27.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 πανηγύριζε ο ιερός ενοριακός ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών. Στα πλαίσια του εορτασμού πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, του Ιαματικού, η οποία μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου και παρέμεινε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό κατά την διάρκεια των εορτασμών.
Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών είχε τεθεί σε προσκύνηση και το φυλασσόμενο στον Ιερό Ναό τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κωνσταντίνου. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.