Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από Παρασκευή και… βλέπουμε, οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων


Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα αρμοδίως οι απαιτούμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, ώστε να καταστεί δυνατή η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών τα υπόλοιπα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων του 2016, τα οποία αγγίζουν περίπου τα 80 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των αρωματικών φυτών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου, «αν δεν γίνουν αυτή την εβδομάδα ως την Παρασκευή οι πληρωμές, θα πάνε για την επόμενη. Βέβαια, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν σίγουρα γίνει».




Πρόκειται πληρωμές, που ετοιμάζονται καιρό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τους υπαλλήλους του να βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρώσεις και ελέγχους στοιχείων που λαμβάνουν από τη διεύθυνση Πληροφορικής, τον ΕΛΟΓΑΚ για τις παραδόσεις γάλακτος και τις μεταποιητικές βιομηχανίες για τις ποσότητες πρώτης ύλης που παρέλαβαν, προκειμένου να υπολογιστεί το τελικό ύψος των ενισχύσεων και να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ωστόσο, η δυσκολία στην ολοκλήρωση των εν λόγω εργασιών και τελικά στην πληρωμή των δικαιούχων έχει ήδη διαφανεί και από το γεγονός ότι μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαΐου δεν είχε εκδοθεί καμία απόφαση, που να προσδιορίζει τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων ανά προϊόν.

Σημειώνεται ότι στα ποσά που αναμένονται περιλαμβάνονται οι συνδεδεμένες στα ζωικά, το ρύζι, τη βιοµηχανική ντομάτα και τα πορτοκάλια, µαζί µε τις στρεµµατικές ενισχύσεις για τα µικρά νησιά του Αιγαίου καθώς και εκκρεµότητες από βασική, πράσινη ενίσχυση και τους γεωργούς νεαρής ηλικίας του 2016, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. 
paseges.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.