Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ατυχία και διαιτησία στέρησαν τον τίτλο από την ομάδα του ΦΟΑ (βίντεο)


ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 60-59
Συγκλονιστικός ήταν και ο τρίτος τελικός ανάμεσα σε ΑΟΚ Βέροιας και ΦΟ Αριδαίας με τον τίτλο του Πρωταθλητή να αλλάζει χέρια στα τελευταία δευτερόλεπτα και να καταλήγει στον ΑΟΚ Βέροιας με καλάθι του Μάντσου σχεδόν στη λήξη του αγώνα, δίνοντας το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ' Εθνική στην ομάδα του.

To παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι στο γεμάτο από κόσμο ΔΑΚ Βικέλας με φιλάθλους και των δύο ομάδων. Οι παίκτες του Παναγιώτη Βάτση ήταν αυτοί που μπήκαν από την αρχή του αγώνα καλύτερα έχοντας σταθερά ένα προβάδισμα 5 πόντων, με το οποίο έληξε η πρώτη περίοδος (15-20). Το ίδιο συνέχισε να συμβαίνει και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους όμως να πιέζουν σε όλο το γήπεδο και να καταφέρνουν να πάρουν το προβάδισμα στη λήξη του ημιχρόνου (39-35).

Το παιχνίδι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ήταν συγκλονιστικό με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Ο ΦΟ Αριδαίας όσο περνούσε η ώρα κρατούσε το προβάδισμα, ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα με ωραίο μπάσκετ, χωρίς όμως να καταφέρει να ξεφύγει στο σκορ, με τη μέγιστη διαφορά να φτάνει στους 6 πόντους (47-53), 7 λεπτά πριν το τέλος. 

Σε εκείνο το σημείο ο 2ος διαιτητής της αναμέτρησης Ελευθεριάδης Πλ. με πολλά λάθος σφυρίγματα κατά των φιλοξενούμενων, κατάφερε να χαλάσει τον τελικό. Χαρακτηριστικό ήταν το σφύριγμα-ανακάλυψη στο 5ο φάουλ του παίκτη των φιλοξενούμενων Τζάτση, όταν αντί για βήματα των γηπεδούχων σφύριξε ανύπαρκτο φάουλ, προκαλώντας την έκρηξη στον πάγκο του ΦΟΑ.

Παρ'όλα αυτά οι παίκτες του ΦΟΑ κατέθεσαν ψυχή και με καλάθι του Στρέπκου 4'' πριν τη λήξη του αγώνα πήραν το προβάδισμα με 58-59. Στον υπολειπόμενο χρόνο όμως και ύστερα από time out των γηπεδούχων και επαναφορά από το κέντρο, ο Μάντσος κατάφερε να ξεμαρκαριστεί από τον αντίπαλο του και με μπάσιμο να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος διαιτητής για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι που θα έκρινε μια κατηγορία, όταν στους δύο προηγούμενους τελικούς σφύριζε έμπειρο δίδυμο. Πάλευε μόνος του ο έμπειρος 1ος διαιτητής της αναμέτρησης Ταρενίδης Στ. (ήταν εξαιρετικός) να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα από τα σφυρίγματα του συναδέλφου του, που χάλασαν μια πραγματική γιορτή, στους καλύτερους τελικούς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και γι΄αυτό μόνη υπεύθυνη είναι η ΚΕΔ της ΕΚΑΣΚΕΜ, που θα πρεπε να δώσει εξηγήσεις για την "περίεργη" αυτή επιλογή.
Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο πρόεδρος του ΦΟΑ Γιώργος Αποστολίδης δήλωσε:
"Χαμόγελα και όχι δάκρυα για αυτήν την παρέα,δυστυχώς ανίκανοι όρισαν τη μοίρα τους και τους στέρησαν τη χαρά ενός πρωταθλήματος...Μόνο περηφάνια για αυτά τα παιδιά και τον κόσμο που ακολούθησε και ντροπή για όσους μετέτρεψαν μια γιορτή σε κωμωδία!!! ΦΟΑ είσαι, γίνεσαι σοφότερος και δεν τα παρατάς".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις κερκίδες βρέθηκε και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Κώστας Τσαρτσαρής, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον την αναμέτρηση.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του ΦΟΑ για τη φετινή μεγάλη προσπάθεια από όλους τους συντελεστές της ΗΕ karatzova.com.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του verianet.gr ολοκληρό τον τρίτο και τελευταία τελικό ανάμεσα σε AOK Bέροιας και ΦΟ Αριδαίας:

TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 1o(15-20), 2o(39-35), 3o(47-48), 4o(60-59)

ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τούσας): Τρομπούκης 6, Ουσουλτζόγλου 10(1), Χρυσάφης, Γκανάς, Παπουλίδης 5, Βοργιαζίδης, Καπνάς 2, Ιωαννίδης, Μάντσος 25(2), Λέφας 1, Γκεκόπουλος, Γιαννουζάκος 11(1).

ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Βάτσης): Αμπάρης 2, Κανονίδης 1, Σαμαρτζίδης, Τοπαλίδης 4, Αργυρός, Μπεγλόπουλος 12(2), Τόπκας, Αβραμίδης 16(4), Αμανίδης, Μακρόπουλος 9, Στρέπκος 12, Τζάτσης 3.

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση και την απονομή:
Επιμέλεια φωτο: sportsup.gr



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Κάθε χρόνο σμπρώχνουν όλες τις ομάδες της Ημαθίας και της Κατερίνης, ντροπή σας και πιο πολύ ντροπή για το δεύτερο διαιτητή που ήταν η ντροπή του τελικού. Μπράβο στους πραγματικούς πρωταθλητές τα λιοντάρια του ΦΟΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δεύτερος διαιτητής δεν έχει μυρωδιά από μπάσκετ ρε παιδιά και τον βάλατε να σφυρίξει τελικό;Ήρωας ο πρώτος διαιτητής!Συγχαρητήρια σε όλους στην Αριδαία,παίκτες,προπονητές,κόσμο,διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει,
      γίνεται χαμός σε κάθε σκορ
      Mα το ντέρμπι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο
      κι εσύ πνίγεσαι με δίχρωμα κασκόλ

      ΕΛΛ.ΑΣ. ,ΕΛΛ.ΑΣ. τι θα γίνει φίλε μου με μας;
      ΕΛΛ.ΑΣ.,ΕΛΛ.ΑΣ. πόσους άχρηστους ακόμη θα κρατάς;

      Διαγραφή
  3. Ελευθεριάδη έβαλες βύσμα να σφυρίξεις τελικό, τα έκανες σκατα και τι κατάλαβες; Έγινες καλύτερος; Οι τελικοί είναι για τους ικανούς όπως απέδειξε ο πρώτος διαιτητής Ταρενιδης. Καλοτση έχεις ευθύνη για τον ορισμό. Παραιτησου χθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλοτση ικανοποιηθηκες για τον ορισμό του ανύπαρκτου Ελευθεριάδη. Σκατα τα κανατε. Πρώτη φορά βλέπω να θελουν και οι δυο ομαδες δυο διαιτητές και η ΚΕΔ να κανει του κεφαλιου της. Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στον κύριο Ταρενίδη για την άψογη διαιτησία του στον τελικό. Ο κύριος Ελευθεριάδης να μας πει ποιον έβαλε μέσο να σφυρίξει τελικό και ποιος τον όρισε. Αν δε φοβούνται ας μιλήσουν δημόσια αλλά πετύχατε το στόχο σας και κρυφτείτε σας μάθαμε τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να μην ξεγελιόμαστε όλοι μας...όσο υπάρχει η Ημαθία και η Κατερίνη, και κυρίως όταν ομάδς από αυτές τις περιοχές είναι να ανέβουν, μην ψάχνεται τον πρώτο..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά ψυχραιμία. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων. Στο τέλος νίκησε ο πιο τυχερός. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Αριδαίας!
    Όσο για την διαιτησία όντως ο δεύτερος διαιτητής είναι πολύ λίγος για τέτοια ματς. (, αρκετά λάθη εκατέρωθεν). Ενδεχομένως τα περισσότερα εις βάρος Αριδαίας. Πάλι καλά που υπήρχε στο γήπεδο ο πρώτος διαιτητής που από όσο ξέρω είναι και πολλά χρόνια στην Α1. Και από τους πιο καλούς και δίκαιους. Για αυτό άλλωστε έφτασε και το παιχνίδι στο σημείο να κριθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα.
    Αυτά από έναν βεροιωτη. Και πάλι συγχαρητήρια στις δύο ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 3:38, πραγματικά φίλε. "Εκνευριστικά" δίκαιος ηρεμος και πενηνταρισιος ο Ταρενιδης!! Τον παρακολουθώ χρόνια. Δε μασάει από έδρες στην Α1, σε εμάς που είμαστε α τοπικό θα μασησει; Θα μου πεις αν ήταν άλλος θα κάναμε περίπατο, αλλά καλύτερα έτσι. Δε θα το ήθελε κανένας μας αυτό
    ΑΟΚΑΡΑ Γ ΕΘΝΙΚΉ
    Αδέλφια από Αριδαία σας περιμένουμε την μεθεπόμενη χρονιά για ντέρμπι στην Γ εθνική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι ρε φίλε,δεν μας άφησαν ούτε να σας χειροκροτήσουμε όπως θέλαμε!!!

      Διαγραφή
  9. Επειδή κάποιοι (όχι οι προλαλησαντες), κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Διότι ακούστηκαν μουρμουρητα μετά τον αγώνα.
    Ότι δήθεν είμασταν προκατελημενοι από πριν με τον Β διαιτητή. Και ότι ο Α διαιτητής βοηθούσε εμας
    Να σας θυμίσουμε ότι και οι δύο ομάδες ζητήσανε τους ίδιους διαιτητές από Κατερίνη (Ταρενίδη και ευφραιμιδη) με τους οποίους είχαμε χάσει στην έδρα μας από τον ΑΟΚ, μαζί και το πλεονέκτημα έδρας στη κανονική διάρκεια. Και βγήκαμε δημόσια τότε και οι δύο ομάδες και δώσαμε συγχαρητήρια τόσο για την απόδοση τους, όσο και γιατί στο παιχνίδι εκείνο οι ρεφς χάρισαν την αμοιβή τους στο ειδικό σχολείο της Αριδαίας. Το ίδιο κάναμε και στο δεύτερο ματς πριν μια εβδομάδα.
    Εχθές ζητήσαμε ξανά τους ίδιους. Για ένα μυστήριο λόγο αυτό που ήταν κοινή απόφαση ομάδων δεν έγινε αποδεκτό. Ναι μεν μας έστειλαν τον κορυφαίο της ένωσης,αλλά δεν μας εξήγησαν γιατί ορίστηκε μαζί του ένας λιγότερο έμπειρος. Αυτό δεν σχολιάστηκε μόνο από εμάς αλλά και από τους φίλους του ΑΟΚ που δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Πιστεύω εάν χανανε και αυτοί τα ίδια θα αναρωτιοντουσαν.
    Πως να το κάνουμε τώρα. Οι Κατερινιωτες είναι μακράν οι καλύτεροι στην περιοχή μας.
    Και κλείνω με ένα σχόλιο ενός παράγοντα του ΑΟΚ... "μας έβγαλε την ψυχή ο π@@@@ για να κερδίσουμε. Τέτοια διαιτησία 50-50 μακάρι να έχουν όλες οι ομάδες έκτος έδρας" Έδωσε αξία στην νίκη μας τελικά..διότι αν κερδίζαμε με 20 πόντους δε θα ήταν το ίδιο.. τωρα καταλαβαίνω τον θυμό σας για τον άλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κυριος ελευθεριαδης δεν ειναι η πρώτη φορα που έχει δημιουργήσει γύρω από το όνομα του αρνητικά σχόλια στο παρελθον και μάλιστα σε παιχνίδια που κρινανε πρωτάθλημα πρωτάθλημα είτε παραμονή...εγω θα έλεγα κάτι μου βρωμάει εδω ...στειλτε τον γιατί ο κοσμος χαζος δεν ειναι και αρχίζει να σας παίρνει χαμπάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ατυχία από την κακή αντιμετώπιση του αγώνα από τα λιοντάρια του ΦΟΑ τα τελευτάια 4 (!!!!) δευτερόλεπτα του αγώνα όπου και κρίθηκε ο αγώνας. Ποιά ήταν η αμυντικη λειτουργία του ΦΟΑ στο μπακ σκριν που δέχθηκε???? Είδατε καμία αλλαγή??? Υπήρχε ασυνεννοησία... έτσι χάθηκε το παιχνίδι...δεν θα μιλούσαμε για τίποτα πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα πάνω στην ένταση της στιγμής έγινε λάθος στην τελευταία φάση, αλλά αν έδινε τα φάουλ που δεν έβλεπε ο κύριος διαιτητής ίσως δε χρειαζόταν η τελευταία φάση. Σίγουρα ανέβηκε ο πιο τυχερός, για το αν ήταν ο πιο άξιος δε θα το μάθουμε ποτέ.

      Διαγραφή
  12. Προκοπίδης Ευάγγελος22 Μαΐου 2017 στις 7:34 π.μ.

    Για τον κ. Ελευθεριάδη, πολλές φορές όταν ήμουν Πρόεδρος του Φ.Ο.Α. είχαμε ζητήσει εξαίρεση, γιατί είναι γνωστό το "ποιόν" του. Έχει καταδικάσει την ομάδα σε πάρα πολλά παιχνίδια. Η ευθύνη του ορισμού του βαρύνει αποκλειστικά τον κ. Τανατζή, ο οποίος ήξερε τι θα συμβεί και απουσίαζε. Ήρθε η ώρα στην ΕΚΑΣΚΕΜ να πέσουν κεφάλια. Δεν μπορεί στις πλάτες ομάδων και παικτών, κάποιοι να κάνουν δημόσιες σχέσεις και να χτίζουν καριέρες.
    Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες-προπονητή-διοίκηση-φιλάθλους, για την συνολική παρουσία της ομάδας. Στη συνείδηση του κόσμου, ήταν οι πρωταθλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.