Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ακριδόπληκτες οι περιοχές των Δήμων Αλμπωπίας, Σκύδρας και Πέλλας


Ως ακριδόπληκτες περιοχές κηρύχθηκαν (και φέτος) οι περιοχές των Δήμων Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, μετά από απόφαση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως και σε προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος παρατηρούνται ακριδοκηλίδες και για αυτό το λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη παρακολούθησης της εξέλιξης των πληθυσμών ακρίδων με την εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων και μεθόδων καταπολέμησης αποκλειστικά για την προστασία των καλλιεργειών, στους παραπάνω Δήμους.


Είναι γνωστό ότι αν δεν εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα οι ακρίδες, που στο παρελθόν αναπτύχθηκαν σε μεγάλα μεγέθη, μπορεί να προξενήσουν ζημιές σε καλλιέργειες.
Σημειώνεται ότι βασική προϋπόθεση για την πρόληψη των ζημιών από ακρίδες αποτελεί ο εντοπισμός των «κηλίδων» με τις νεαρές ακρίδες και η έγκαιρη καταπολέμησή τους πριν αρχίσουν να πετούν.

Είναι γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια σε περιοχές ειδικά της Σκύδρας, όπως η Καλή και το Μάνδαλο, υπήρξαν έντονα προβλήματα από την εμφάνιση ακρίδων, με αποτέλεσμα να προκληθούν ανάλογες ζημιές σε καλλιέργειες και δεδομένου ότι εμφανίστηκαν ήδη πληθυσμοί ακρίδων, υπάρχει κίνδυνος προσβολής των καλλιεργειών και φέτος.

Δείτε εδώ την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΔΕΝ ΈΜΕΙΝΕ Π ΔΕΝ ΈΜΕΙΝΕ ΤΠΤ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΝ Τ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΊΔΕΣ ΡΑΝΤΙΣΤΕ ΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλες χρονιές πετούσαν τέρατα ακριδες σε χωριά των δήμων που αναφέρετε. Πρέπει να πάρουν μέτρα οι δημαρχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.