25.5.17

Επίσκεψη μαθητών - προσφύγων στο Γυμνάσιο Αραβησσού (φωτο)

Eπίσκεψη μαθητών – προσφύγων από τη ΔΕΥΠ Καβασίλων στο Γυμνάσιο Αραβησσού
Την Τρίτη 9 Μαΐου το  Γυμνάσιο Αραβησσού φιλοξένησε μαθητές-πρόσφυγες που φοιτούν στη ΔΕΥΠ Καβασίλων και διαμένουν στο Camp της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. 

Τους μαθητές - πρόσφυγες, που συνοδεύονταν από τις δύο καθηγήτριές τους, Κυριακή Μαργαρίτη και Ουρανία Λούλα, υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν οι μαθητές στους χώρους του σχολείου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο:  

« Πρόσφυγες τότε και τώρα –Στερεότυπα και Προκαταλήψεις» και διοργανώθηκε από την καθηγήτρια Νέλλη Κατράνα, συντονίστρια του προγράμματος,  με τη συνεργασία της Διευθύντριας Χριστίνας Ενέ και των καθηγητριών, Κατερίνας Παρλακίδου και Φιλομίλας Παρτάλη.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι πρόσφυγες συζήτησαν με τους μαθητές του Γυμνασίου Αραβησσού για  τις δυσκολίες του ταξιδιού τους, τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τους, τις προσδοκίες και τα σχέδιά τους για το μέλλον.Σε μεικτές ομάδες, οι μαθητές του Γυμνασίου Αραβησσού ξενάγησαν τους φιλοξενούμενούς τους στις Πηγές της Αραβησσού, αναζήτησαν έργα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών πάνω στην προσφυγιά και τις οδυνηρές της συνέπειές της στην βιβλιοθήκη του σχολείου και ετοίμασαν πλούσιο μπουφέ με εδέσματα της περιοχής. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μουσική και χορό.

Στόχος της δράσης υπήρξε η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών όσο και της τοπικής κοινωνίας πάνω στο ζήτημα του προσφυγικού καθώς και η ενίσχυση της διάστασης της ενεργούς πολιτειότητας στην σχολική κοινότητα.


8 σχόλια:

  1. ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ. ΕΒΑΛΑΝ "ΓΥΑΛΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ "ΚΑΚΟ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στους μαθητές και καθηγητές του γυμνασίου Αραβησσού!!! Δήμος Πέλλας ευτυχώς δεν είναι μόνο οι δημοτικοί άρχοντες , οι εμπρηστές του στρατοπέδου , και αυτοι που οργώνουν πιθανούς χώρους φιλοξενίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ.
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΗΝΕΙ ΜΗΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΑΡΒΑΪΒΟΡ, ΠΑΛΙ ΑΡΚΕΙ.
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΥΠΟΥ Manchester Arena, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΑΠΛΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοι που μάθαν την ιστορία από τα βιβλία του Αδωνη , του Βελόπουλου , και του Λιακοπουλου και όχι από καταξιωμένους ιστορικούς , μοιάζουν σαν προπονητές του καφενείου που θα συμβουλευαν με ευκολία τον Μουρίνιο , τον Αντζελότι τον Βεγγέρ κλπ.Επίσης αυτός που συνδέει το ανθρωπιστικο καθήκον κάθε πολιτισμενου ανθρώπου να βοηθεί τον αδύναμο με μελλοντικούς κινδύνους δεν έχει καμιά σχέση με την οικουμενικότητα του Ελληνισμού , ούτε φυσικά με το μεγαλείο του χριστιανισμού.

      Διαγραφή
    2. Σε συγχαιρω..ειμαι περιφανη για την απαντηση π εδωσες!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο!!! Περήφανος για την περιοχή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο ,μπράβο ,μπράβο
    Οι αρκετές συλλήψεις και προσαγωγές αυτών των κατα τ άλλα αθώων ( λαθρο ) μεταναστών ,σε επεισόδια μαζι με τα δικά μας καλοπαιδα,δείχνει οτι τα ξέρουν τα < γραμματα >.
    Μέχρι να κανουν και εδώ ενα manchester,ενα bataclan,η ενα reyna.
    Τοτε οι χειροκροτητες τους τι θα πούνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς δεν υπάρχει ένα Manchester Arena γιατί ήδη θα το χαν κάψει οι εγχώριοι πυρπολητζήδες.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.