Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Λύγισε» στη δεύτερη παράταση ο ΦΟΑ - Όλα για όλα πλέον μέσα στη Βέροια (βίντεο)


ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ 77-87 (60-60, 71-71)

Μετά από έναν χιτσκοκικό σε εξέλιξη αγώνα ο ΑΟΚ Βέροιας λύγισε στη δεύτερη παράταση (61-61 κ.α., 71-71 πρώτη παράταση) τον μαχητικό ΦΟΑ και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 1-1.

Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός τελικού με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και να έχουν καλές και κακές στιγμές. Οι φιλοξενούμενοι που αγωνίζονταν με την πλάτη στον τοίχο μπήκαν καλύτερα στην αρχή της αναμέτρησης και κατάφεραν στη λήξη της πρώτης περιόδου να έχουν σταθερά ένα προβάδισμα 6 πόντων (13-19). Όλα άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο με το ΦΟΑ, που παρ'ότι βρέθηκε μέχρι και με 12 πόντους πίσω στο σκορ, να βρίσκει πολλές λύσεις στην επίθεση και να γυρνάει το παιχνίδι στη λήξη του ημιχρόνου (34-32).

Στον ίδιο ρυθμό οι παίκτες του Παναγιώτη Βάτση και στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, έχοντας σταθερά το προβάδισμα με τον Αβραμίδη να βρίσκει στόχο έξω από τα 6,75 και με δυνατές μονομαχίες στα ριμπάουντ από Μακρόπουλο, Στρέπκο και Αμπάρη. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 54-48 υπέρ των γηπεδούχων.

Τα πάντα άλλαξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν στην άμυνα και τους παίκτες του ΦΟΑ να κολλάνε επιθετικά. Αποτέλεσμα ήταν οι φιλοξενούμενοι να ξεκινήσουν με ένα σερί 0-9 και να αποκτάνε το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Το παιχνίδι παρ'όλα αυτά με καλάθι του Τζάτση σχεδόν στη λήξη του παιχνιδιού οδηγήθηκε σε παράταση (61-61).
Η μεγάλη ευκαιρία του ΦΟΑ χάθηκε στην πρώτη παράταση, 30'' πριν το τέλος με το σκορ στο 70-67 ο Μάντσος πέτυχε το τρίποντο του αγώνα ισοφαρίζοντας για τους φιλοξενούμενους, χωρίς να αλλάξει κάτι στον υπόλοιπο χρόνο. 

Οι αποβολές με 5 φάουλ των Μπεγλόπουλου, Τζάτση και Στρέπκου αλλά και η κούραση από την υπερπροσπάθεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δεύτερη παράταση, όπου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στα τελευταία δευτερόλεπτα να πάρουν τη νίκη με το πλασματικό 77-87.

Στα αρνητικά της αναμέτρησης η συμπεριφορά του Γιαννουζάκου, του πιο έμπειρου παίκτη του ΑΟΚ Βέροιας, που χωρίς λόγο έγινε προκλητικός προς την κερκίδα που γέμισε το ΔΑΚ Αριδαίας με την ανέχεια των διαιτητών.

Τώρα πια η σειρά των αγώνων των Play-Off των τελικών της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ μεταφέρεται στη Βέροια, όπου το Σάββατο 20/5 θα διεξαχθεί το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, με το νικητή να ανακηρύσσεται πρωταθλητής και να κερδίζει την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Δείτε βίντεο μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com από τον συναρπαστικό δεύτερο τελικό:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ευφραιμίδης Στ. - Ταρενίδης Κ.

TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 1o(13-19), 2o(34-32), 3o(54-48), 4o(61-61), 1η παρ.(70-70), 2η παρ.(77-87)

ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Βάτσης): Αμπάρης 2, Κανονίδης, Σαμαρτζίδης, Τοπαλίδης 15, Τόπκας, Μπεγλόπουλος 13, Αργυρός, Αβραμίδης 14(4), Αμανίδης, Μακρόπουλος 19(2), Στρέπκος 5, Τζάτσης 9.

ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τούσας): Τρομπούκης 6, Ουσουτζόγλου 11, Χρυσάφης, Γκανάς 5(1), Παπουλίδης, Βοργιαζίδης, Καπνάς 11(1), Αλευρίδης, Μάντσος 15(2), Λέφας 17, Γκεκόπουλος, Γιαννουζάκος 22(5).

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση:



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΦΟΑ είσαι, ξανακέρδισε τους εκεί μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά όλοι μαζί πάμε Βέροια για νίκη. Ήρθε η στιγμή να δείξουμε ότι στηρίζουμε τις ομάδες μας άρα σαββατο όλοι Βέροια. Και ο ΠΑΟΚ εκεί. Όλοι μαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.