VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύσκεψη για το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών

Συνεργασία Θ. Τζάκρη – Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ και Δ/ντη Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για την δρομολόγηση των διαδικασιών ανέγερσης του Διδακτηρίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε συνεργασία την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νίκο Μαντζούφα και τον Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κώστα Κούγκα για την δρομολόγηση των διαδικασιών ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών (Γυμνάσιο - Λύκειο), σε συνέχεια προηγούμενων επαφών της κ. Τζάκρη τόσο με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και  τον Ειδικό Γραμματέα, όσο και με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα.
Όπως είναι γνωστό, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών είναι το μοναδικό σχολείο του Νομού Πέλλας το οποίο στεγάζεται εξ ολοκλήρου σε λυόμενες κατασκευές με πάνελ αλουμινίου και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι απολύτως ακατάλληλες για την στέγαση των αναγκών του, διότι είναι ενεργοβόρες, θερμαίνονται με κλιματιστικά μηχανήματα, υπάρχει ελλιπής ηχομόνωση, η μέγιστη χωρητικότητα της αίθουσας διδασκαλίας είναι 16 άτομα, υπάρχει υποτυπώδης αίθουσα εκδηλώσεων, απουσιάζει ο χώρος εστίασης που προβλέπεται για τα Μουσικά Σχολεία και για όλους αυτούς τους λόγους το υφιστάμενο σχολείο κρίνεται απολύτως ακατάλληλο και καθίσταται επιτακτική η αναγκαιότητα ανέγερσης νέου διδακτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών. Μάλιστα, αν καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες, την επόμενη τετραετία υπάρχει πρόβλεψη οι μαθητές  του Μουσικού Σχολείου να υπερβούν και τους 300 (50 μαθητές ανά τάξη) γεγονός που καθιστά το σχολείο βιώσιμο και έτοιμο να ικανοποιήσει όλους του τους στόχους.

Η κ. Τζάκρη και ο κ. Κούγκας ενημέρωσαν τον κ. Μαντζούφα ότι έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας και έχει κρίνει κατάλληλη την έκταση που προτείνεται από τον Δήμο Πέλλας για την χωροθέτηση και δημιουργία τοπικού ρυμοτομικού για την ανέγερση του Διδακτηρίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Πρόκειται για έκταση που γειτνιάζει με την σχολική μονάδα στην οποία στεγάζεται το Μουσικό Σχολείο σήμερα, έχει συνολικό εμβαδόν 73.830 τ.μ. και βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης Γιαννιτσών χαρακτηριζόμενη ως σχολική στέγη με απόφαση Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας περί έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Γιαννιτσών Ν. Πέλλας, την οποία και υπέβαλαν στον κ. Μαντζούφα.

Στην σύσκεψη καθορίστηκαν οι περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεδομένου ότι σε αυτήν αποσαφηνίστηκε ότι φορέας υλοποίησης του έργου θα να είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας θα δώσει κτιριολογικές προδιαγραφές για την ανέγερση του Διδακτηρίου. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…