Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μια λογομαχία μπορεί να προκάλεσε την τραγωδία στο Άδενδρο Θεσ/νίκης


Η καθυστέρηση του μοιραίου τρένου στον προηγούμενο σταθμό, λόγω μιας λογομαχίας δύο επιβατών με τους ελεγκτές για τα εισιτήρια, πιθανόν να έπαιξε τον δικό της ρόλο στη σιδηροδρομική τραγωδία στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Το Έθνος» σχετικά με την το κύριο αίτιο του δυστυχήματος, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι είναι η μεγάλη ταχύτητα με την οποία εισήλθε το τρένο στο «ψαλίδι» του σταθμού του Αδενδρου, όπου θα άλλαζε γραμμή, μπαίνοντας από την πρώτη στη δεύτερη.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός επιβάτη, του 30χρονου δικηγόρου Κωνσταντίνου Βεληγιάντσου, που βρισκόταν μαζί με τη μνηστή του στο δεύτερο βαγόνι του συρμού και μίλησε στην εφημερίδα, ο ελεγκτής συνοδός της αμαξοστοιχίας είχε έντονο διάλογο με δύο Ρομά επιβάτες, όταν διαπίστωσε πως είχαν εκδώσει μειωμένα εισιτήρια πολυτέκνων, χωρίς να έχουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν πως τα δικαιούνται. Στον σταθμό του Πλατέος Ημαθίας, όπου κατέβηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες, η αμαξοστοιχία καθυστέρησε αρκετά λεπτά, καθώς ο ελεγκτής επιχειρούσε τηλεφωνικά να διακριβώσει αν είχαν κοπεί τα κανονικά εισιτήρια, ενώ απειλούσε να καλέσει και την Αστυνομία.

«Θα ήθελα να μιλήσω με τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης για να καταθέσω αυτήν τη μαρτυρία, η οποία ίσως να έπαιξε ρόλο. Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου ήμασταν μόνο εμείς και μία γυναίκα ελέγκτρια, η οποία έχει τραυματιστεί σοβαρά. Σκέφτηκα πως έπειτα από αυτήν την καθυστέρηση ο μηχανοδηγός μπορεί να ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα για να προλάβει την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη. Στα εισιτήριά μας έγραφε ως ώρα άφιξης 21.39 και είχαμε αργήσει. Το δυστύχημα έγινε 21.45», είπε στο «Εθνος» ο κ. Βεληγιάντσος, ο οποίος βγήκε χθες από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύτηκε τραυματισμένος, όπως και η αρραβωνιαστικιά του.

Μιλώντας στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Λάζου, δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, προσθέτοντας, πάντως, πως εκτιμά ότι δεν μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα. «Δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση στους συναδέλφους για αυστηρή τήρηση του χρόνου των δρομολογίων. Εχουμε όλοι συναίσθηση πως μεταφέρουμε ανθρώπινες ζωές και τηρούμε απόλυτα τους κανόνες», επεσήμανε ο κ. Λάζου.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΛΙΓΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΠΕΞΕ ΡΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΒΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΗΤΗΤΙΩΝ Η΄ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΧΑΡΤΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΠΑΡΟΜΟΝΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΤΡΕΝΟ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.
    ΠΕΡΝΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΧ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ - ΥΠΗΡΧΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ- ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ. ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΛΟΣ.
    ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ;
    ΟΧΙ.
    ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΞΕ.
    ΕΔΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.