Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Απολογισμός Δράσης στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου ΠΕ Πέλλας (Γιαννιτσών) – Σε εξέλιξη οι εκλογές για νέο Δ.Σ.



Ολοκληρώνεται σήμερα το 20ο τακτικό εκλογικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου ΠΕ Πέλλας (Γιαννιτσών), οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν προχθές Παρασκευή. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αντιπρόσωποι των σωματείων μελών που είχαν κάνει στον προβλεπόμενο χρόνο αρχαιρεσίες και έχουν καταβάλει την συνδρομή τους προς το Ε. Κ ΠΕ Πέλλας. 

Συνολικά στο Συνέδριο του Ε.Κ. ΠΕ Πέλλας συμμετέχουν 13 Σωματεία που αντιπροσωπεύουν σε 2.579 εγγεγραμμένους εργαζόμενους. Οι αντιπρόσωποι των τακτοποιημένων Σωματείων του Συνεδρίου είναι 36. 

Την Παρασκευή 26 Μαΐου έγινε ο έλεγχος Μητρώου και η νομιμοποίηση Αντιπρόσωπων Συνεδρίου. 
Χθες, Σάββατο 27 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και παρουσιάστηκαν: ο Οικονομικός Απολογισμός – Ισολογισμός, η Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής, ο Διοικητικός Απολογισμός Τοποθετήσεις Εκπροσώπων Συνδυασμών. Ακολούθησε το Ψήφισμα 20ου Συνεδρίου. 

Σήμερα, Κυριακή 28 Μαΐου, βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για: Εκλογή 11/μελους Διοικητικού Συμβουλίου Εκλογή 3/μελους Εξελεγκτικής Επιτροπής Εκλογή Αντιπρόσωπων στην ΓΣΕΕ. 

«Τα συνέδρια είναι η κορυφαία διαδικασία των οργανώσεων μας, στο πλαίσιο της οποίας εμπλουτίζονται οι θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, επικαιροποιούνται και διαμορφώνεται η στρατηγική μας για το μέλλον. Οι προτάσεις, λοιπόν και η καλόπιστη κριτική που θα ακουστούν σήμερα εδώ, θα συμβάλλουν στην επιτυχία του συνεδρίου μας και θα ενισχύσουν την ενότητα μας, την αποφασιστικότητα μας, την πίστη μας στον αγώνα. Επίσης θα συμβάλουν ώστε α να διορθώσουμε την πορεία και τα λάθη μας.» Αυτό τόνισε λίγο πριν την παρουσίαση του Απολογισμού Δράσης του Κέντρου η απερχόμενη Πρόεδρος Θεανώ Ζουρνατζίδου. 
Ο Απολογισμός Δράσης του Ε.Κ. Π.Ε. Πέλλας Πιο συγκεκριμένα στον Απολογισμό Δράσης του Ε.Κ. ΠΕ Πέλλας, η κα Ζουρνατζίδου, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: 

Τα μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας στέρησαν κάθε ελπίδα για το αύριο και οδήγησαν εκατομμύρια νέους στην ξενιτιά και τη μετανάστευση αφού η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας δεν τους έδινε περιθώρια. 
• Περισσότεροι από 1εκατομμύριο είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στη χώρα μας. 
• Περισσότερες από 82 χιλιάδες θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα χάθηκαν μόνο τον περασμένο Οκτώβριο, αγγίζοντας το χειρότερο αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών (σύστημα Εργάνη). 
• 4 στους 10 εργαζόμενους ανησυχούν για την εργασία τους. 
• Τα λουκέτα αυξάνονται σε εργοστάσια και επιχειρήσεις και καμία προοπτική για εργασία και αξιοπρεπή μισθό δε διαγράφεται. • Αντίθετα, 350 χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς από 100-400ευρώ μικτά (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ). 
• Ενώ χιλιάδες νέοι δέχονται τους μισθούς πείνας των 100ευρώ, μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας. 
• Το ποσοστό φτώχειας των εργαζομένων μερικής απασχόλησης, από 30,1% το 2009, εκτινάχθηκε στο 52%. 
• Το ποσοστό απόλυτης φτώχειας των μισθωτών πλήρους απασχόλησης το 2009 ανερχόταν στο 7,6% και πλέον αγγίζει το 20%. 
 • Το κράτος πρόνοιας θυσιάστηκε στο βωμό του χρέους και των αγορών. 
• Τα αλλεπάλληλα κουρέματα του χρέους εξαντλούν τα αποθεματικά των ταμείων κύριας και επικουρικής σύνταξης και τώρα μας προσθέτουν τον εφιάλτη του κόφτη. 
• Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους στην αγορά εργασίας έχουν αποδυναμωθεί και έχουν καταστεί αδύναμοι να πραγματοποιούν έστω και υποτυπωδώς τα καθήκοντα τους. 
• Η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. 

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας, πρώτο μέλημα μας ήταν η αντιμετώπιση της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης και η προσπάθεια να κάνουμε ότι είναι δυνατόν στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, για να αντισταθούμε στη βίαιη διάλυση των δομών του κράτους, στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στις απολύσεις, στο άρον - άρον ξεπούλημα δημόσιων πόρων, στη διάλυση κράτους πρόνοιας, της παιδείας, της υγείας. Για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά -η διοίκηση του ΕΚ- οργάνωσε συσκέψεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, συμμετείχαμε σε όλες τις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις που οργάνωσε η ΓΣΕΕ. Εκφράσαμε την έντονη διαφωνία μας στα πακέτα μέτρων. Τα καταγγείλαμε σαν άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά, που το μόνο που πέτυχαν είναι η συνέχεια της άδικης επιβάρυνσης των Ελλήνων πολιτών, η αποδυνάμωση του κόσμου της εργασίας, η εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, η διεύρυνση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Η αντίθεσή μας στην ασκούμενη πολιτική εκφράστηκε με κάθε τρόπο καθώς πρωτοστατήσαμε σε μεγάλες γενικές απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια των εργαζομένων (κάποιες πρωτόγνωρες για την πόλη μας όπως στις 4 Φλεβάρη 2016) που πλαισιώθηκαν από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις της. 

Αντιδράσαμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρουν το κύριο βάρος των αλλεπάλληλων Μνημονίων οι άνθρωποι του μόχθου, αντί οι έχοντες και κατέχοντες που διευκολύνθηκαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος. 

Αντιδράσαμε ενάντια στην άγρια και ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, ενάντια στις απειλές των εργοδοτών, που χρησιμοποίησαν την κρίση ως πρόσχημα για νέες αυθαιρεσίες, με απολύσεις, περικοπές μισθών, χωρίς συμβάσεις, χωρίς ασφάλιση. Αντιδράσαμε ενάντια στην απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές Η απελευθέρωση των Κυριακών, μονο καταστροφικά αποτελέσματα θα έχει αφού θα οδηγήσει σε μονοπώληση της αγοράς από μεγάλους πολυεθνικούς και εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους, σε ασφυξία τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων που ήδη βιώνουν την εργασιακή ζούγκλα. 
Είπαμε και εξακολουθούμε να φωνάζουμε : ΟΥΤΕ 32, ΟΥΤΕ 8, συν/φοι ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧTO! 
Δηλώσαμε την αγανάκτησή μας για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, των δικτύων, υποδομών και κοινωνικών αγαθών όπως το νερό, η ενέργεια κ.α. Όλο αυτό το διάστημα, δώσαμε μια σειρά αγώνων αμυντικού κυρίως χαρακτήρα. ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ», ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!!!

Δεν είναι ο ρόλος μας να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, ο ρόλος μας και το καθήκον μας είναι να αυξήσουμε το συσχετισμό της δύναμης μας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις, τη εργοδοσία και τους εκφραστές του κεφαλαίου για να μην 

ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ λύσεις στο πρόβλημα της κρίσης που είναι εις βάρους μας και εις βάρους των οικογενειών μας. 

Δεσμευόμαστε σ’ έναν αγώνα σκληρό, δύσκολο και μακροχρόνιο, όπου δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας, ούτε επανάπαυσης. Δεν παραβλέπουμε τις αδυναμίες ούτε τις επιμέρους οργανωτικές ή λειτουργικές ελλείψεις, που ανέδειξαν οι σύνθετες και απαιτητικές προκλήσεις μιας συγκυρίας πολύ διαφορετικής από όσα γνωρίζαμε, ή είχαμε αντιμετωπίσει μέχρι τότε. Αν συνυπολογίσουμε τις ακραίες συνθήκες υπό τις οποίες χρειάστηκε να λειτουργήσουμε, η συνολική εικόνα του Απολογισμού μας είναι θετική και αντάξια του ρόλου και της ιστορίας του Ερ. Κινήματος. Οφείλουμε να ξαναγίνει το συνδικαλιστικό κίνημα συνδιαμορφωτής των εξελίξεων ώστε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος έχει καθήκον να βρεθεί στην “πρώτη γραμμή” με στόχο την αποφυγή της κοινωνική χρεοκοπίας.»   


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.