Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εν αναμονή του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον»


Την έναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον» περιμένουν περίπου 40.000 νοικοκυριά για να προβούν σε ενεργειακή ανακαίνιση της κατοικίας τους. Το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 25.000 ευρώ και άτοκα δάνεια, με τα ποσοστά ενίσχυσης να προσαυξάνονται κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος.

“Το πρόγραμμα θα αργήσει και τα νέα δεν είναι ευχάριστα καθώς αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2018. Έχει καθυστερήσει λόγω της γραφειοκρατίας και της αναθεώρησης του κανονισμού. Το θέμα είναι ότι αρκετές χιλιάδες συμπολιτών μας περιμένουν το πρόγραμμα για να ανακαινίσουν τις οικίες τους”, ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9fm” ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρης Μπίλλιας.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως: “το πρόγραμμα το περιμένουν πάνω από 40.000 νοικοκυριά. Το ποσό επιδότησης θα είναι ανάλογα με το εισόδημα. Οι οικογένειες θα χρειαστεί να δαπανήσουν και ίδια κεφάλαια. Θα μπορούν να φτιάξουν την μόνωση , τα κουφώματα, τις ταράτσες και τους τοίχους. Η προοπτική τις επόμενες δεκαετίες είναι αισιόδοξη, καθώς θα υπάρξει αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων. Έτσι θα τονωθεί σημαντικά ο κατασκευαστικός τομέας. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει τόνωση της δουλειάς και των μηχανικών που το τελευταίο διάστημα έχουν χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους”.

Ο κ. Μπίλλιας επισήμανε ότι το πρόβλημα τώρα άρχισε να γίνεται αισθητό, καθώς η ΔΕΗ πλέον δεν είναι φθηνή. “Μέχρι τώρα ήταν φθηνή η ΔΕΗ και δεν μπορούσαν να καταλάβουν το κέρδος. Όσο αυξάνεται το κόστος ενέργειας τόσο το καταλαβαίνουμε. Ειδικά φέτος που είχαμε δύσκολο χειμώνα. Όσον αφορά τον τομέα των υλικών, αυτά έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και μπορούν να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα. Εμείς το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Όμως και οι ίδιοι θα πρέπει να απευθύνονται σε ειδικούς που γνωρίζουν την δουλειά. Θα πρέπει να θυμούνται πάντα ότι οι φθηνοί είναι και πιο ακριβοί όταν αναζητούν άτομα που δεν γνωρίζουν τον χώρο. Αν για παράδειγμα δεν γίνει καλή μόνωση, τότε θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα. Θα έχουμε μούχλες, υγρασία ή και άλλα άσχημα αποτελέσματα. Και φυσικά θα έχουμε αύξηση του κόστους ενέργειας”, ολοκλήρωσε ο κ. Μπίλλιας.  
ΑΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.