Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρεμβάσεις στην περιοχή των Καταρρακτών Έδεσσας (φωτο)


Εκτεταμένες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή των Καταρρακτών τους τελευταίους δύο μήνες. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που αφορά τον καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου των Καταρρακτών, αλλά και τη θεραπεία χρόνιων παθογενειών που υπάρχουν στην περιοχή, όπως είναι οι γνωστές λαμαρίνες που διαχωρίζουν το χώρο της παλιάς "Εστίας" από την περιοχή των Καταρρακτών.

Στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων, από τον περασμένο Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες κλαδεύσεις και απομακρύνσεις φυτών και αδρανών υλικών, έτσι ώστε να υπάρχει ευχέρεια στον συνεχή καθαρισμό του χώρου, αλλά και βελτίωση της οπτικής επαφής με τους Καταρράκτες από διάφορα σημεία της περιοχής. Ο ευρύτερος χώρος είναι νοικοκυρεμένος και καλαίσθητος, χωρίς τα περιττά στοιχεία της έντονης βλάστησης που έχουν τιθασευτεί!

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και συντηρήσεων της υποδομής, όπως είναι τα κάγκελα, οι πέτρινες πλάκες, τα σκαλιά, τα παγκάκια κλπ, έτσι ώστε οι επισκέπτες να συναντούν έναν νοικοκυρεμένο χώρο, αντάξιο των προσδοκιών τους.

Εκτός αυτών πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη σκάλα που οδηγεί προς τους Καταρράκτες, προκειμένου να βοηθούνται οι ηλικιωμένοι και οι έχοντες ελαφρά κινητικά προβλήματα κατά τη μετάβασή τους στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης.

Ξύλινα προστατευτικά κάγκελα, σε συνδυασμό με τη φύτευση καλλωπιστικών φυτών, τοποθετήθηκαν στο όριο μεταξύ της περιοχής των Καταρρακτών και του οικοπέδου που έχει ενοικιαστεί εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου αρχικά να "κρυφτούν" και στη συνέχεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες που αποτελούν αισθητικό πρόβλημα για την περιοχή. Στο όριο των δύο οικοπέδων και στα σκαλιά που οδηγούν στους Καταρράκτες, τοποθετήθηκαν καλαίσθητα μεταλλικά κάγκελα ίδια με τα υπόλοιπα κάγκελα του χώρου, προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες, να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες χωρίς πρόβλημα, αλλά να υπάρχει και το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα. 

Τέλος, ο Καταρράκτης φωτίστηκε με διάφορα χρώματα, που δίνουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, που έχει οδηγήσει σε  αύξηση της επισκεψιμότητας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ παράλληλα έχει διασφαλιστεί και η φύλαξή της περιοχής.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Στην εποχή που το αυτονόητο έγινε ζητούμενο κάποιοι διεκδικούν δάφνες επειδή κλάδεψαν τα δέντρα και έβαλαν κάγκελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή καμαρώνουν για το ότι κάνουν έργο; Αυτοί δεν είναι που έβαλαν τις λαμαρίνες και τις κράτησαν τόσα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΟΥΝ..............

      Διαγραφή
  3. 7 χρόνια για να κρύψει λαμαρίνες και σκουπίδια, 7 χρόνια κλειστό το ΕΣΤΙΑ, 7 χρόνια και έκλεισε και το ΚΑΝΑΒΟΥΡΓΕΙΟ, 7 χρόνια και μετέφερε 2 και δις χρέη των καταρρακτών στους δημότες, 7 χρόνια για απαξιώσει τους εργαζόμενους στον δήμο βάζοντας στους σε αντιπαλότητα με τους ανέργους, 7 χρόνια μηνύσεων, 7 χρόνια τσιμέντα, 7 χρόνια και η κατασκήνωση ΣΩΤΗΡΑΣ έγινε θρύψαλα, 7 χρονιά ακυβερνησίας στον δήμο Εδεσσας, 7 χρόνια το χιονοδρομικό στη μοίρα του. Προχώρα έχεις λίγο καιρό ακόμα για το μετά δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά σε όλα αυτά υπάρχει πολύ "ΖΟΥΜΙ", ας κάνουμε τον σταυρό μας και ότι τους φωτίσει ο Θεός. Όσο για το "ΖΟΥΜΙ" και για αυτό θα επέμβει ο Θεός κάθε μέρα μαζί είναι ε όλο και κάτι θα του ψιθυρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν κάτοικος αυτής της πόλης ένα έχω να πω δεν είμαι ευχαριστημένος από τον δήμαρχο.

    Υ.Γ Έναν δήμαρχο που είναι καλύτερος με διαφορά από το ''τίποτε'' του προηγούμενού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν κάτοικος αυτής της πόλης ένα έχω να πω, προτιμώ το τίποτα του προηγούμενου από τον επικίνδυνο του σήμερα. Γενικά όμως το τίποτα και ο επικίνδυνος συνεργάζονται μια χαρά στα δημοτικά συμβούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.