Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χειρόφρενο τον Ιούλιο τα φορτηγά - Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ξεκινούν κινητοποιήσεις


Με μπλακ - άουτ απειλείται η αγορά στην καρδιά του καλοκαιριού καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης κατέρχονται σε κινητοποιήσεις στις 8 Ιουλίου με την προοπτική κλιμάκωσης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία και τα σωματεία Φορτηγών Δ.Χ χαρακτηρίζουν τις κινητοποιήσεις μονόδρομο αντιδρώντας στην ψήφιση του άρθρου 104 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο απελευθερώνει περαιτέρω τον κλάδο.

Μέχρι τότε έχουν προγραμματιστεί ενημερωτικές συναντήσεις - συνελεύσεις σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποφασιστεί με τη συμμετοχή όλων των μελών των Ομοσπονδιών, η μορφή αλλά και η διάρκεια των κινητοποιήσεων.
Η ανακοίνωση του κλάδου

«Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το άρθρο 104 επανέφερε και επέκτεινε τις προηγούμενες καταστροφικές διατάξεις, και μαζί με νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις βάζει οριστικά ταφόπλακα στις προσπάθειες για επιβίωση και ανάπτυξη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν επτά συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσουν αναλυτικά και να επικυρώσουν την απόφαση που πήραν για έναρξη κινητοποιήσεων το Σάββατο 8 Ιουλίου.

«Για να ανατρέψουμε τις καταστροφικές διατάξεις και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον καθημαγμένο από τις μνημονιακές πολιτικές κλάδο μας απαιτείται η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις»καταλήγει η ανακοίνωση.

Το επίμαχο άρθρο

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους μεταφορείς οι κυριότερες από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το άρθρο 104, προβλέπουν:

• Την κατάργηση κάθε ορίου μικτού βάρους (σήμερα είναι οι 3,5 τόνοι) στα φορτηγά Δ.Χ. αυτοκίνητα, που διενεργούν διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές. Σημειώνεται, ότι για τα οχήματα κάτω των 3,5 τόνων δεν ισχύουν οι κανονισμοί και οδηγίες της ΕΕ για τη μεταφορά προϊόντων από τη μια χώρα στην άλλη, καθώς δεν μπορούν να ελέγχονται αφού δεν φέρουν ψηφιακό ή αναλογικό ταχογράφο.

• Καταργείται η υποχρέωση εκτέλεσης των εθνικών εμπορευματικών μεταφορών με Φ.Δ.Χ. αυτοκίνητα.,

• Επιτρέπεται απεριόριστα η διενέργεια εμπορικών μεταφορών με Φ.Ι.Χ, τα οποία εκμισθώνονται χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όσον αφορά το μικτό βάρος, το κόμιστρο και τους όρους αμοιβής και εργασίας των οδηγών.

• Καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των ρυμουλκουμένων και ημι-ρυμουλκουμένων, που μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε φορτηγό. Ως τώρα ίσχυε ο περιορισμός των δύο ρυμουλκουμένων ανά ρυμουλκό όχημα.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Επιτέλους! Να σπάσουν όλα τα γκέτο! Καλά που είναι και οι δανειστές και μας τα επιβάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να δω τους αγρότες μας τι θα κανουν

      Διαγραφή
    2. Τα ίδια με την απεργία της ΠΝΟ.
      Θα απειλούν θεούς και δαίμονες, θα τραμπουκιζουν προκειμενου να γίνει η δουλειά τους και να φύγουν οι παραγωγές τους.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.