VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μικρή η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στα Γιαννιτσά (φωτο)

«Οι εργαζόμενοι μαζί με την κοινωνία είναι οι μόνες δυνάμεις που με τον αγώνα τους μπορούν να ανατρέψουν τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και να βγάλουν τη χώρα μας από αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο». Αυτό ανέφερε στην ομιλία της, στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πέλλας, στα Γιαννιτσά, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΠΕ Πέλλας, Θεανώ Ζουρνατζίδου, μόνο που, δυστυχώς δεν ήταν εκεί ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε η κοινωνία!

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία του δημαρχείου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, είχε περιορισμένη  συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και εργαζομένων.

Το Ψήφισμα των φορέων

«ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ και απαιτούμε:
Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Καμία εξαίρεση από την εργατική προ¬στασία λόγω ηλικίας. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανα¬κούφισης των ανέργων. 
Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντεί-νουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους από¬μαχους της εργασίας.

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών στις μνημονιακές δεσμεύσεις. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. 
Άμεση κατάργηση και μη ψήφιση νέων μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας και εργαλείο πρόσθετης φορολόγησης. Κοινωνική ασφάλιση με την ΕΓΓΥΗΣΗ του Κράτους στη χρηματοδότηση, στη μακροχρόνια βιωσιμότητα και στην κοινωνική αποτελεσματικότητα των Φορέων Κύριας ΚΑΙ Επικουρικής Κοινωνικής Ασφάλισης. Επαναφορά των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) και των παροχών κοινωνικής ασφάλειας σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης. 

Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύ¬ος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δι¬καίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους – Κατάργηση 6ης Π.Υ.Σ. 
Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζο¬μένων. Κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας που διέλυσε το συλλογικό Εργατικό Δίκαιο. Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδι¬σης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων. Καμία πράξη άρσης της απόλυτης απαγόρευσης του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών. 

ΟΧΙ στα «υποκατώτατα» δικαιώματα 

Προστασία της ΥΓΕΙΑΣ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των εργαζομένων, επέκταση των ΒΑΕ, συστηματικοί έλεγχοι. 
Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας. Αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, της ψευδώς δηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. 
Θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας. Όχι στο ξεπούλημα που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές. 
Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων του εθνικού πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους. 

Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων. Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές). Επείγοντα μέτρα για την προ¬στασία των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργα¬σίας και της απασχόλησης ευάλωτων σε διακρίσεις και βία ομάδων, όπως νέοι, γυναίκες, εργαζόμε¬νοι πλησίον της σύνταξης, εργαζόμενοι μετά από εργατικό ατύχημα, ανάπηροι, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ. 
Δίκαιο φορολογικό σύστημα – Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής σε βάρος του εργατικού εισοδήματος, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγα¬λοφειλετών, στις πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.
Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική και συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων με¬τανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.
Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας. 
Έμπρακτη αποκατάσταση της κοινωνικής διάστασης και του κοινωνικού προσώπου που οφείλει να έχει ένα κυρίαρχο Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας. 
ΤΕΛΟΣ στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβο¬λής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. 
Συναδέλφισσες -φοι 
Οι εργαζόμενοι μαζί με την κοινωνία είναι οι μόνες δυνάμεις που με τον Αγώνα τους μπορούν  να ανατρέψουν τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και να βγάλουν τη χώρα μας από αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο.
Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την ολική ανατροπή των Μνημονίων που έχουν γονατίσει τον λαό μας.
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο. Αξιοπρεπή εργασία και κοινωνική ασφάλιση για όλους.
Σαν συνδικαλιστικό κίνημα αναγνωρίζουμε και αναλύουμε το περιβάλλον και τις συνθήκες, όπως ακριβώς διαμορφώνονται,  δεν παραποιούμε την πραγματικότητα, δεν εγκαταλείπουμε τις θέσεις μάχης και τον αγώνα.»

Το Ψήφισμα υπέγραψαν το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας, η Β΄ ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, ο Σύλλογος Εφοριακών Ημαθίας- Πέλλας- Πιερίας, ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Λογιστών Πέλλας, ο Εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών.


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. Χαμός στο κέντρο των Γιαννιτσών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εχθες καποιο αφεντικο ενος σουπερ μρκετ που ειναι λιγο εξω απο τα γιαννιτσα στον δρομο προς θεσ/νικη, ειπε στους υπαλληλους του πως αν δει εστω και εναν στο συλλαλητηριο αυτο θα τους απολυσει ολους. πως να κατεβει ο κοσμος μετα. λογικο ειναι να ναι τρεις κ ο κουκος.
  Ναι καλα καταλαβατε, ειναι το μαρκετ εκεινο που τους βγαζουνε το λαδι 12 ωρες την ημερα κ τους πληρωνουνε με κουπονια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν θα ήθελα να συγχαρώ τον επιχειρηματία για το τρόπο με τον οποίο τους είπε για το συλλαλητήριο να μην παραβρεθούν κλπ αλλά να ξέρετε εσείς εκ του ασφαλούς στο δημόσιο που σας πληρώνει ακόμη ,ότι σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς ότι δεν είναι εύκολο στην επιχείρηση να πληρώνει με τέτοια βαθιά κρίση .

   Διαγραφή
 3. Ποιος βρε να σας ακολουθησει σας μαθανε πλεον ποιοι ειστε φτανει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ένας κ Ένας στη πορεία.οι συνήθεις ύποπτοι. Βρε πίαστε να δουλέψετε λίγο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…