Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Χαράτσι» και στο πότισμα των χωραφιών - Πόσο θα πληρώνουν οι αγρότες


Οι κανόνες στην κοστολόγηση υπηρεσιών ύδατος που φέρνει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος φαίνεται ότι κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους αγρότες αλλά και για τα νοικοκυριά.

Η επιβάρυνση για τους αγρότες μπορεί να φτάνει και τα 6 ευρώ ανά στρέμμα το χρόνο και αναμένεται να ισχύσει από το 2020, ενώ τα νοικοκυριά θα δουν φουσκωμένους τους λογαριασμούς τους από το 2018. Για πρώτη φορά θεσμοθετείται το περιβαλλοντικό τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» η χρέωσή του δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό ανά κυβικό μέτρο αρδευτικού νερού που καταναλώνεται.


Σύμφωνα με την απόφαση οι πάροχοι ύδρατος για αγροτική χρήση υποχρεούνται «να μεριμνήσουν για τη σταδιακή τοποθέτηση υδρομετρητών στο σύνολο των χρηστών του δικτύου εντός τριετίας», γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το μέτρο δεν αναμένεται να ισχύσει πριν από το 2020.

Το κόστος θα είναι ιδιαίτερα βαρύ για τους αγρότες που έχουν μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις και καλλιέργειες που απαιτούν πολύ νερό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι καλλιέργειες όπως το καλαμπόκι που χρειάζεται μεγάλη κατανάλωση νερού, το βαμβάκι ή η βιομηχανική ντομάτα και τα τεύτλα.

Λιγότερο νερό χρειάζονται οι δενδρώδεις καλλιέργειες (αμυγδαλιά, ροδακινιά, αμπέλια σε ημιορεινές περιοχές), οι απαιτήσεις των οποίων ανέρχονται στα 200 κυβικά μέτρα το στρέμμα και ακολουθούν τα κηπευτικά με 150 κυβικά μέτρα το στρέμμα εξαιτίας της εναλλαγής καλλιεργειών.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Κ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΌΣΟΥΣ ΤΟΝ ΨΙΦΙΣΑΝΕ ΝΤΡΟΠΉ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΟΥ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
      ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
      ΞΥΠΝΑ..............

      Διαγραφή
  2. η ΝΔ έφερε αυτό το νομοσχέδιο αγαπητέ.Διάβασε λίγο πως κατατίθενται τα νομοσχέδια.Έλεος λίγο με την πληροφόρηση καφενείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. bvravo ! tosa xronia katanalonan nero xoris na plironoune.. epitelous dikeosis!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα κιλά είσαι; Μ Λ κ Σ

      Διαγραφή
    2. Τι λες βρε μα@#@#κα 2:59;;;; Δεν πληρωνουμε;;;; Το σπιτι μπορει να μην πληρωσουμε την ΔΕΗ, αλλα στα κτήματα πληρωμενα μεχρι σεντς. Σιγουρα κανένας φιλόσοφος- αργοσχολος θα εισαι. Το νερο το καταναλωνουμε για να ταιζουμε κατι βόδια δαν κι εσενα.

      Διαγραφή
  4. ΕΕΕ..ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΚΟΚΚΙΝΟΙ-ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ...ΕΔΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ... ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ...ΑΥΤΑ ΤΑ 300 ΓΟΜΑΡΙΑ, ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΜΑΣ "ΜΟΥΤΖΩΝΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!...ΒΡΕ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχετε φαγωθει με τους αγροτες... Οποιος τολμαει ας ερθει για 1 χρονο να δει τη πλερωνουμε κ τ γινεται... Κ ξυπνηστε λιγο το θεμα ηταν να μην βουλιαξουμε την Ελλαδα τωρα οποιος κ ν βγει τ ιδια σκατα θ εκαμνε... Μ@@@@@ες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Meta etimastite xaratsi k To aera pou anapneoume.metriti sto stoma k ti miti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η φασιστική αριστερά επι το έργων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.