Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκίνησαν τα προγράμματα κατάρτισης των Νέων Γεωργών


Ξεκίνησαν στις 5/5/2017 τα προγράμματα κατάρτισης των Νέων Γεωργών δικαιούχων της 2ης Προκήρυξης του ΜΕΤΡΟΥ 112 «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς», στο πλαίσιο της Δράσης: 01.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Μέτρου 01 του ΠΑΑ 2014-2020. 

Η δράση στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων για νέους γεωργούς, έτσι ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις και προσόντα για να γίνουν επιχειρηματίες αγρότες οι οποίοι συνειδητά θα αποφασίζουν για τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.
Τα προγράμματα υλοποιούνται από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αφορούν στην Φυτική, Ζωική και Μικτή παραγωγική κατεύθυνση της εκμετάλλευσης των καταρτιζόμενων, περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και έχουν διάρκεια 150 ωρών, ενώ συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατά την έναρξη των μαθημάτων ο Γενικός Γραμματέας  Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπος Κασίμης παρευρέθηκε στις 12/05/17 στα 2 πρώτα τμήματα κατάρτισης Νέων Γεωργών που πραγματοποιήθηκαν στο Βέλο Κορινθίας για τις θεματικές ενότητες «Αμπελουργία», «Ελαιοκομία». 

Ο ΓΓ  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Νέους Αγρότες, να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους και να αναφερθεί στα Μέτρα  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που πρόκειται να  προκηρυχτούν μέχρι το τέλος του έτους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ΤΟ ΌΤΙ ΤΑ ΒΆΛΑΤΕ Τ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ Π ΈΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΈΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΆΝ Κ ΤΡΈΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΕΓΕ ΟΙ ΒΟΛΕΜΈΝΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήταν χειρότερα αν ξεκινούσαν το χειμώνα γιατί έχετε περισσότερες υποχρεώσεις. Που θα βρίσκατε χρόνο για να κλείνετε τους δρόμους;;;;;

      Διαγραφή
    2. Ε ναι ρε
      Πάνε καλά τώρα?
      Είναι σοβαροί?
      Ολοκληρο χειμώνα που καθόμαστε και σπαζουμε @@ κλείνοντας δρόμους γιατί δεν μας λένε να κάνουμε μάθημα?

      Διαγραφή
    3. TO XEIMWNA ΠΑΛΙ ΈΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΈΣ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΡΑΝΤΙΣΜΑΤΑ Κ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΤΕΜΠΕΛΑΚΟ ΒΟΛΕΜΕΝΕ Τ ΔΗΜΑΣΙΟΥ ΑΠΛΑ ΝΥΧΤΏΝΕΙ ΝΟΡΙΣ Κ ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ

      Διαγραφή
  2. Einai epidotoumeno? H tha plhrwthoun mono oi venznes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι χρειάζονται κατάργηση οι νέοι αγρότες;; Απο αγροτες γονεις δεν προέρχονται δεν εχει φαει η μουρη τους χώμα για να γνωριζουν αυτα που πρεπει;;;; Γνωσεις στην γεωργία υπαρχουν, μελλον για αυτην δεν υπαρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.