Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανικός: Μαζική κυβερνοεπίθεση σε όλο τον πλανήτη



Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας σε όλο τον πλανήτη, καθώς ώρα με την ώρα αυξάνονται οι επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό που κλειδώνει υπολογιστές και ζητά λύτρα για να τους ξεκλειδώσει, απειλώντας, παράλληλα, με διαγραφή όλων των αρχείων (ransomware).

Μέχρι στιγμής τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν η Βρετανία -όπου έχουν «πέσει» νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας- και η Ισπανία, όπου στο στόχαστρο των χάκερς έχουν μπει μεγάλες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, κρούσματα επιθέσεων με ransomware έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας διαδικτύου Avast, σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, από την Ευρώπη και τη Ρωσία, ως την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Ταϊβάν και χώρες της Νότιας Αμερικής, αλλά και στις ΗΠΑ.

Ο ιός που προσβάλλει τα δίκτυα ονομάζεται #WannaCry (κυριολεκτικά, «Θέλω να κλάψω») και κατά τα φαινόμενα, έχουμε «επιδημία» του σε όλο τον κόσμο.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. περαστικά στους χρήστες windows που ειναι ολοι θύματα ενός πολυ καλου μαρκετινκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.