Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Eλλήνων του Πόντου στο Δυτικό Πέλλας (βίντεο)


Με κάθε επισημότητα τελέσθηκαν σήμερα 19 Μαΐου 2017 στο Δυτικό Πέλλας οι εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των προγόνων μας, των αλησμόνητων Πατρίδων του Πόντου. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με την τέλεση μνημόσυνου προς τιμή όλων των Ελλήνων του Πόντου που πότισαν με το αίμα τους τα άγια εκείνα χώματα, από τα οποία βλαστίσαμε εμείς, τα σημερινά παιδιά και εγγόνια τους.



Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και από τους 11 εκπροσώπους ισάριθμων Πολιτιστικών Συλλόγων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στο «νέφος» των ηρώων και αγίων προγόνων της Μεγάλης Πατρίδας μας.

Η ομιλία του ιστορικού λαογράφου Απόστολου Ασλανίδη έφερε στη μνήμη μας λεπτομέρειες από την θυσία όλων εκείνων επωνύμων και ανωνύμων που υπερασπίσθηκαν μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους Ελληνισμό και Ορθοδοξία, Ορθοδοξία και Ελληνισμό.

Και επειδή η Ποντιακή φιλοξενία, η Ελληνική φιλοξενία είναι γνωστή στα πέρατα της Οικουμένης, σύσσωμες όλες οι γυναίκες του χωριού με την προσφορά των χειροποίητων εδεσμάτων τους, το επαναβεβαίωσαν. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.