Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην 14χρονη Ευγενία Δερμιτζόγλου από τα Γιαννιτσά το Βραβείο Τέχνης (φωτο)



Τα πρώτα Βραβεία YouSmile σε μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν το καλό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους… είναι γεγονός! 

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα, πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα YouSmile Awards την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 στο Hard Rock Café στο Μοναστηράκι με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Σκοπός των βραβείων ήταν η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Η ιδέα της βράβευσης μαθητών και μαθητριών από παιδιά που συμμετέχουν στο YouSmile, την μαθητική-εθελοντική δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είχε στόχο να στραφεί η προσοχή του κόσμου στο τι έχουν να μας πουν τα παιδιά και να προβληθεί η θετική πλευρά της κοινωνίας, μέσα από τη μαθητική κοινότητα. Οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile απευθύνθηκαν σε σχολικούς συμβούλους πανελλαδικά ώστε να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές των παιδιών. Παράλληλα, συγκέντρωσαν αντίστοιχες δράσεις παιδιών που έχρηζαν ανάδειξης μέσα από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα ήταν: 1.800 συμμετοχές από 51 σχολεία! Η ανάδειξη των 8 νικητών έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες. Όλοι, όμως, οι συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικούς επαίνους για την δράση που έκαναν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, η Γενική Διευθύντρια της Microsoft Hellas κα Πέγκυ Αντωνάκου, ο τραγουδιστής/ηθοποιός Άρης Μακρής, ο παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης, οι παρουσιαστές Λάμπρος Κωνσταντάρας και Φάνης Λαμπρόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Visa κος Καμπανόπουλος και η Υπεύθυνη ΕΚΕ της Stoiximan κα Κοζαντινού.

Οι απονομές των βραβείων YouSmile έγιναν σε ένα κλίμα γεμάτο Χαμόγελα και χειροκροτήματα με κεντρικό μήνυμα: «Τα παιδιά, τελικά, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»!

Κατηγορία: Τέχνη
Απονομή βραβείου από τον τραγουδιστή/ηθοποιό Άρη Μακρή
Νικητής: η 14χρονη Ευγενία Δερμιτζόγλου από τα Γιαννιτσά
Η Ευγενία 14 ετών διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό με τη ζωγραφιά της που είχε θέμα την Ειρήνη. Σήμερα το έργο της Ευγενίας έχει γίνει καρτ ποστάλ από το Postcards for peace.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.