Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Καλλιέργειες άνω των 30.000 στρεμμάτων καταστράφηκαν ολοσχερώς (φωτο)


Επίσκεψη Θ. Τζάκρη στις πληγείσες περιοχές από την χαλαζόπτωση-ανεμοθύελλα της 14ης Ιουνίου

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την ενίσχυση με εκτιμητές και άμεση έναρξη των εκτιμήσεων

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τις  πληγείσες από την χαλαζόπτωση-ανεμοθύελλα της 14ης Ιουνίου περιοχές της Πέλλας και διαπίστωσε από κοντά τις τεράστιες ζημίες που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες σε έκταση άνω των 30.000 περίπου στρεμμάτων. 
Πιο συγκεκριμένα η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε τα αγροκτήματα της Πέλλας, Ν. Πέλλας, Αγροσυκιάς, Ραχώνας, Καρυώτισσας, Γαλατάδων, Αγίου Λουκά και Κρύας Βρύσης και διαπίστωσε ότι σε έκταση 30.000 και πλέον στρεμμάτων η καταστροφή της παραγωγής στις καλλιέργειες βαμβακιού, σιτηρών, καλαμποκιού, ροδακίνων, βερυκόκων, αμπελιών κλπ είναι καθολική ενώ έχει υποστεί ζημιά και το φυτικό κεφάλαιο, καθώς και σταυλικές εγκαταστάσεις. Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί δε και πολλές περιοχές της ανατολικής Αλμωπίας (Φιλώτεια, Φούστανη, Αρχάγγελος, Θηριόπετρα, Πρόδρομος, Νερόμυλοι).
Αμέσως επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του  ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ τον οποίο ενημέρωσε ότι η ζημιά εξαιτίας της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου είναι τεράστια και αφορά όχι μόνο την φετινή χρονιά, καθώς έχει πάθει ζημία και το φυτικό κεφάλαιο των οπωροφόρων δέντρων και των αμπελιών, γεγονός που θα επηρεάσει την παραγωγή και της επόμενης χρονιάς. 
Ζήτησε δε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΛΓΑ Βεροίας με γεωπόνους - εκτιμητές, πλέον αυτών που έχουν ήδη αποσταλεί και υπηρετούν (που είναι περισσότεροι από 25 γεωπόνοι, οι οποίοι εκτιμούν ήδη ζημιές σε διάφορες περιοχές του Νομού Πέλλας καθόσον φέτος το μέτωπο των ζημιών στις καλλιέργειες λόγω παγετού, βροχοπτώσεων, χαλαζοπτώσεων και λοιπών θεομηνιών είναι τεράστιο), ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε  την κ. Τζάκρη ότι η υπηρεσία του ΕΛΓΑ Βεροίας θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον γεωπόνους που υπηρετούν σε άλλες Περιφέρειες και υπηρεσίες και το εκτιμητικό έργο θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων από τους παραγωγούς, ώστε οι εκτιμήσεις να είναι αντικειμενικές και δίκαιες και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Η κ. Τζάκρη ζήτησε από όλους να καταβάλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους ώστε να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις το συντομότερο δυνατόν και ο αγροτικός πληθυσμός της Πέλλας που φέτος πλήττεται επανειλημμένα από ακραία καιρικά φαινόμενα να λάβει έγκαιρα τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που θα αποτελέσουν σε πολλές περιπτώσεις και το μοναδικό εισόδημά του. 

Ήδη μάλιστα από χθες κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ πραγματοποιεί αυτοψίες – προεπισκοπήσεις στις πληγείσες περιοχές, που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, για την διαμόρφωση μιας πρώτης εικόνας αναφορικά με το μέγεθος των ζημιών, ενώ οι παραγωγοί έχουν αρχίσει την υποβολή δηλώσεων.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Εύχομαι να είναι πραγματική επισκεψη και όχι επίσκεψη πασαρελας και μοντελινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπερπαραγωγή η δικιά σου!!!!Για ένα στατους ζούμε δε θα το χαλάσουμε για να πάμε στα χωράφια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΝΤΟΡΑ;
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΒΟΛΕΥΤΗΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμη απλήρωτοι από πέρυσι είμαστε, τι να μας πεις τώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι αλλά εκλεγμένη βουλευτής Πέλλας είναι, γι'αυτό ΣΟΥΣ κ τρέχα από πίσω της. Ότι πει εσύ χαμογέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.