Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η συγκινητική εκδήλωση «33 προς 40» στο Μεσιανό Πέλλας (φωτο & βίντεο)


Με μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή πολιτών και φορέων πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Μεσιανού, την Κυριακή το βράδυ, στο γήπεδο του Μεσιανού, η εκδήλωση «33 προς 40 – Το ανθρωπιστικό χωριό Μεσιανό», υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας.

Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό σκοπό καθώς τα έσοδά της θα διατεθούν, στο Ορφανοτροφείο Γιαννιτσών καθώς και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Όπως ειπώθηκε από τους ομιλητές, το χωριό Μεσιανό αποτελεί μέρος εκείνου του συνόλου των προσφυγικών Ποντιακών κοινοτήτων που, ελάχιστα χρόνια μετά τον Ξεριζωμό και την Γενοκτονία, έλαμψαν ως φωτεινοί φάροι ανθρωπιάς φιλοξενώντας 33 άπορα παιδιά του Πολέμου κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής διασφαλίζοντας τη βιολογική και κοινωνική τους συνέχεια, στα 40 μόλις σπίτια του, με πρωτοβουλία της Ευξείνου Λέσχης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Το δράμα των «πεινασμένων παιδιών» αγκαλιάστηκε και εξαλείφθηκε από το μικρό αλλά πρωτοπόρο χωριό Μεσιανό, με την αυτονόητη βούληση, συνεργασία,  συνεισφορά και αγάπη των λιγοστών τότε κατοίκων του χωριού. Η ενέργεια αυτή απέσπασε το πρώτο βραβείο από τον Κοινωνικό Διαγωνισμό για τη διάσωση του «πεινασμένου παιδιού». 

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο γνωστός ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν η 90χρονη ζωντανή μνήμη του Πόντου Άννα Θεοφυλάκτου  και ο Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης  Ακριτίδης.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο άνοιξαν οι Πυρριχιστές του Νομού Πέλλας, συμμετείχαν 30 καλλιτέχνες που πλαισίωσαν μουσικά την όμορφη και συγκινητική βραδιά.

Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συλλόγου Ροδάμα Πεταλίδου – Βασιλειάδου, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, η αν. αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Ανέστης Οσιπίδης  πρόεδρος στην Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ), ο Σωτήρης Γεωργιάδης δημοτικός σύμβουλος δήμου Καλαμαριάς και πρόεδρος του ΙΑΠΕ, η Χρυσούλα Συμεωνίδου εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, ο π. Ελευθέριος από το Ορφανοτροφείο Γιαννιτσών και ως  εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, ο δημοσιογράφος της Ετ3 Γεώργιος Γεωργιάδης. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την φιλανθρωπική εκδήλωση μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.