Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι”: «Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες» - Οι δομές στους 4 δήμους της ΠΕ Πέλλας


Τα Σωματεία και Σύλλογοι εργαζομένων "Βοήθεια στο σπίτι" σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«ΛΕΜΕ ΟΧΙ όχι στην επί σειρά ετών ομηρία των εργαζομένων του ΒΒΣ, οι οποίοι εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στον εμπαιγμό 3.500 εργαζομένων του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στις καθησυχαστικές υποσχέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας και ζητάμε επιτέλους να γίνουν πράξη.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1) Την αναγνώριση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του ΒΣΣ σε αορίστου χρόνου διότι εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
2) Απαιτούμε την υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για οριστική λύση του εργασιακού μας ζητήματος και άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την λύση της πολύχρονης εργασιακής μας ομηρίας.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ !!!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στις 6 Ιουλίου στην Αθήνα. Τόπος συγκέντρωσης των εργαζομένων θα είναι η πλατεία Συντάγματος στις 10:00 π.μ.»


Οι δομές στους τέσσερις δήμους της Π.Ε. Πέλλας

Στους τέσσερις δήμους της Π.Ε. Πέλλας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί μία σημαντική κοινωνική παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μετρήσιμα αποτελέσματα και καθολική αποδοχή από την κοινωνία.

Ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο δήμο της Π.Ε. Πέλλας, τον δήμο Πέλλας, να σημειώσουμε ότι από το 1998 οι Δημοτικές Επιχειρήσεις όλων των Δ.Ε. ήταν οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς «Βοήθεια στο σπίτι» και από το 1999 φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Κοινωνική Μέριμνα». Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) συνεχίζει την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων, που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων στο σπίτι με νοσηλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Είναι προγράμματα κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν καταγραφεί χιλιάδες περιστατικά κι έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών του Δήμου Πέλλας. 

Σήμερα στην ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται μέσα από δέκα (10) δομές, απασχολούνται συνολικά τριάντα επτά (37) εργαζόμενοι (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές, Οικογενειακοί Βοηθοί κ.λ.π.) και στο τρέχον έτος εξυπηρετούνται συνολικά πάνω από 900 ωφελούμενοι. 

Στον δήμο Έδεσσας, στο πρόγραμμα, που υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας (ΔΗ.Κ.Ε.) μέσα από συνολικά τέσσερις δομές, απασχολούνται δέκα (10) εργαζόμενοι και εξυπηρετούν ουσιαστικά σε ετήσια βάση, πάνω από 450 ωφελούμενους. 

Στον δήμο Σκύδρας επτά (7) εργαζόμενοι απασχολούνται σε τέσσερις δομές του προγράμματος «ΒΣΣ», το οποίο εξυπηρετεί συνολικά περίπου 200 άτομα.

Τέλος, στον δήμο Αλμωπίας, πάνω από 500 άτομα δέχονται καθημερινά την φροντίδα και την εξυπηρέτηση από δέκα εννέα (19) εργαζόμενους σε πέντε δομές του «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Τι προσφέρει και σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" απευθύνεται κυρίως σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, καθώς και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα. Προτεραιότητα δίνεται σε αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, καθώς και των ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), η υποβοήθηση της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης του ατόμου στην κοινότητα, η υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος των επωφελούμενων και η προώθηση στην απασχόληση ικανού και εξειδικευμένου προσωπικού. 

Στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, προτεραιότητα δίνεται σε άτομα χωρίς οικογενειακό περιβάλλον, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και έχουν χαμηλό εισόδημα.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι οι εξής (αν και διαφέρουν ανάμεσα στα διάφορα προγράμματα):
- Συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη 
- Ιατρική φροντίδα με προγραμματισμό προληπτικών εξετάσεων, παρέμβαση στην κρίση, αλλά και ιατρική υποστήριξη
- Νοσηλευτικές πράξεις, εμβολιασμοί
- Οικιακή Φροντίδα και ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης  (όπως π.χ.  καθαρισμός σπιτιού)
- Μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών
- Συνοδεία στις διάφορες υπηρεσίες 
 Το πρόγραμμα στελεχώνεται από καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες όπως:
- Κοινωνικοί λειτουργοί που έχουν τη συνολική εποπτεία των ωφελούμενων, αξιολογώντας τα περιστατικά, παρέχοντας κοινωνική υποστήριξη, ερχόμενοι σε επαφή με συναρμόδιους φορείς και παραπέμποντας περιστατικά που δεν άπτονται των υπηρεσιών του προγράμματος. 
-  Νοσηλευτές/τριες που προσφέρουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και οι οποίες αφορούν σε κατ' οίκον επισκέψεις για τη μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων, τον εμβολιασμό, την πραγματοποίηση νοσηλευτικών πράξεων (όπως περιποίηση τραύματος), τη συνταγογράφηση των φαρμάκων καθώς και συνοδεία σε νοσοκομεία για τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους.
-  Οικιακοί βοηθοί που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών. Αναλαμβάνουν επίσης την προμήθεια των ηλικιωμένων με είδη άμεσης ανάγκης, καθώς και την καθαριότητα του σπιτιού τους.
- Πέρα από τα παραπάνω, η συντροφιά και η ζεστασιά που προσφέρουν οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στους επωφελουμένους αποτελεί, ίσως τη σημαντικότερη υπηρεσία του προγράμματος.
Στο πρόγραμμα συνολικά απασχολούνται 3.500 εργαζόμενοι.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.
    ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.
    ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ.
    ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ Η΄ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ.
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΚΑ ΛΑ@@@@Α ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ(-Η)ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΦΥΣΙΚΑ, ΑΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ"....ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΣΤΑ "ΠΡΟΒΑΤΑ" ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΘΑ-ΘΑ-ΘΑ...ΚΑΙ ΘΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΡΟΝΙΑΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΣΤΟ "ΝΑΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ"!!!...ΝΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΣΤΟΛΗ...Η "ΘΕΑ" ΚΡΙΣΗ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ (ΛΕΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ "ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ") ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΟΜΑΡΙΑ!!!

      Διαγραφή
  2. ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΞΑΤΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.