Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ραγδαίες εξελίξεις: Αποφασισμένα να παραιτηθούν 5 μέλη του Δ.Σ. της «Αναπτυξιακή Πέλλας Α.Ε.»


Τις παραιτήσεις τους από το Δ.Σ. της εταιρείας «Αναπτυξιακή Πέλλας Α.Ε.» (ΑΝ.ΠΕ. ΑΕ) είναι αποφασισμένοι να υποβάλλουν στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου (πιθανότατα την άλλη εβδομάδα) ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φίλιππος Γκιούρος, η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια κατεύθυνση σκέφτεται να κινηθεί και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, στο Δ.Σ. της ΑΝ.ΠΕ. Α.Ε., Μαρία Τσαντάκη - Ζωγράφου. 


Στην πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΝ.ΠΕ. Α.Ε. που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην Έδεσσα, ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αρχικά και ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου στη συνέχεια, «άνοιξαν» το θέμα, θέτοντας ευθέως θέμα δυσλειτουργίας της εταιρείας με τις συνεχείς αναβολές συνεδριάσεων του Δ.Σ. Αυτό, όπως ισχυρίζονται, είναι αποτέλεσμα της παραμονής στο αξίωμα του προέδρου του Δ.Σ. του Θεόδωρου Θεοδωρίδη που ως γνωστόν καταδικάστηκε (και) σε δεύτερο βαθμό για παθητική δωροδοκία και εξέπεσε του αξιώματός του ως αντιπεριφερειάρχης Πέλλας. 

Όμως ο κ. Θεοδωρίδης, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να παραμείνει στο «τιμόνι» της ΑΝ.ΕΠ. Α.Ε. μέχρι την έκδοση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο (αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβριο), όπου προσέφυγε με αίτημα αναίρεσης. Για αυτό το λόγο η αντικατάστασή του μπορεί να γίνει μόνο με παραίτηση του ιδίου από το Δ.Σ. ή με παραίτηση πέντε μελών του Δ.Σ., ώστε να προκληθεί η σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Ανδρίτσο, η εκλογή νέων μελών Δ.Σ. στην ΑΝ.ΠΕ. Α.Ε., έχει ζητηθεί ήδη τόσο από το δήμο Έδεσσας στις 14 Φεβρουαρίου του 2017 με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όσο και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στις 6 Μαρτίου 2017, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καταχωρήσει ακόμα απάντηση για το συγκεκριμένοι αίτημα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, εκτός από την ηθική και πολιτική διάσταση στο σοβαρό αυτό θέμα, τίθεται γενικώς το σοβαρό ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας της ΑΝ.ΠΕ. Α.Ε., καθώς η εταιρεία έχει να διαχειριστεί προγράμματα και συγκεκριμένα σημαντικά ποσά για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας. 

Εξάλλου, σύμφωνα με το καταστατικό της, το Δ.Σ. πρέπει να συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. 

Τα ερωτήματα είναι: 
Από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, πόσες φορές συνεδρίασε με απαρτία το Δ.Σ.; 

Τι θα γίνει στην περίπτωση που προκύψει κάποιο νομικό πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας και «κολλήσουν» σημαντικά θέματα που θα έπρεπε να απασχολήσουν το σώμα σε προηγούμενες συνεδριάσεις που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει;

Ποια είναι η επίσημη άποψη των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της Εταιρείας; Θα συνεχίσουν να νομιμοποιούν και να αποδέχονται παθητικά μια κατάσταση που μπορεί να έχει απρόβλεπτες εξελίξεις;

Τέλος, μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η «σιωπή» και η συγκαταβατική στάση του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου, ο οποίος δεν έχει εκφράσει μέχρι στιγμής καμία άποψη, δεν παίρνει θέση και φαίνεται να μην τον απασχολούν τα σοβαρά ζητήματα που ανέκυψαν στην ΑΝ.ΠΕ. Α.Ε.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ο Δήμαρχος έπρεπε να παραιτηθεί από δήμαρχος και ο άλλος από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.