Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έγινε η εκδήλωση στην Πέλλα για τα 60 χρόνια ανασκαφικών ερευνών




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην Πέλλα, η εκδήλωση «Πέλλα: 60 χρόνια ανασκαφικών ερευνών», με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων συνεχούς ανασκαφικής έρευνας στην Πέλλα, που διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας, στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Χώρου. 
Οι αρχαιολόγοι, Κατερίνα Ρωμιοπούλου, Πέτρος Θέμελης, Χάιδω Κουκούλη και Μαρία Ακαμάτη, αφηγήθηκαν τις εμπειρίες και τα βιώματα από την προσωπική τους ιστορία στην Πέλλα.
Μέσα από τις αναμνήσεις της προσωπικής ιστορίας των τεσσάρων ξεχωριστών αρχαιολόγων ξεδιπλώθηκε η ιστορία των συστηματικών ανασκαφών που ξεκίνησαν το 1957 και συνεχίζονται ως σήμερα. 60 χρόνια σκληρής αρχαιολογικής δουλειάς έφεραν στο φως τη μεγάλη πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου, που αποτελεί έναν από τους αξιολογότερους χώρους της Ελλάδας. 
Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, μίλησε και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κα Ελισάβετ Τσιγαρίδα.
Την προφορική αφήγηση συμπλήρωσε η οπτική αποτύπωση της ιστορίας των ανασκαφών μέσα από μία φωτογραφική έκθεση που πλαισίωσε την εκδήλωση ολοκληρώνοντας την εμπειρία της αναδρομής στο ανασκαφικό παρελθόν της Πέλλας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΚΑΡΑΤΖΟVA πάντοτε έλεγα ότι υπερέχεις στην πληροφόρηση. Εδώ όμως γιατί τόσο φτωχό ρεπορτάζ, για ένα τόσο σημαντικό γεγονός που συνέβη στην περιοχή μας; δεν γίνεται κάθε μέρα, μια φορά στα 60 χρόνια! Ειπώθηκαν τόσο σημαντικά πράγματα, παραβρέθηκαν τόσοι φορείς, ούτε μια αναφορά δεν κάνατε. Γιατί τόση συσκότιση; Γατί αυτή η μίζερη συμπεριφορά. Τι να πω; Και εσείς χαλάσατε; Ε! τότε… στο βοθροκάναλο….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι ήταν πολύ καλή η εκδήλωση. Ειπώθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα. και μάλιστα ο χαιρετισμός συγκεκριμένου τοπικού αιρετού παράγοντα μνημειώδης. Έσπαζε κόκαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.